לנופר הנגמלת

InnerKid

New member
../images/Emo92.gif ../images/Emo13.gif

כמו שזה תלוי בך לעשן יותר ככה זה גם תלוי בך לעשן פחות ולא לעשן בכלל. עם הזמן את רוצה לעשן יותר כי עם הזמן מתפתחת התלות הפיזית של הגוף ושל המוח שלך בניקוטין. האם את יודעת מה גורם להתמכרות הפיזית לניקוטין, מה שגורם לעלייה בכמות הסיגריות ? אם כרגע את במצב שאת לא חשה צורך פיזי לעשן, זה כבר טוב, כי הרצפטורים של הניקוטין לא דורשים עוד ועוד ניקוטין, ואת יכולה לעבוד על שינוי ההרגלים. מה ההרגלים שלך? מתי את רגילה לעשן? באיזה מצבים את מעשנת בד"כ? (לחץ/מתח/חרדה וכו')? החוכמה היא לשב"ש - לשבור שגרה. לשנות את ההרגלים ולא לעשן במקומות ובזמנים שבהם היית מעשנת. שינוי של הרגלים יכול להיות קשה בימים הראשונים, אבל עם התרגול והאימון זה נעשה קשה פחות ופחות עד שמחליפים את ההרגל. כשבא לך סיגריה, תעצרי לרגע לפני שאת מעשנת באופן אוטומטי. מדוע אני מעשנת את הסיגריה הזאת? קחי כמה נשימות ארוכות דרך האף בפה סגור, ותנשפי לאט דרך הפה. במקום סיגריה קחי לך מקלות גזר ומלפפון ותכרסמי אותם לאט במקום, אפשר גם עם התנועות של הזרוע למעלה ולמטה (כמו בעישון סיגריה). את יכולה לאכול שזיף מיובש או משהו אחר ולמצוץ את החרצן שלו כמה שתרצי. תזכרי, זה תלוי רק בך. הפסקת לעשן. את לא מעשנת. זה שינוי תפישת המציאות שבה את רואה את עצמך. את יכולה לדמיין ולראות את עצמך בעיני רוחך אחרי ארוחה ולא מעשנת? בפאב עם חברים ובלי סיגריה?

הי נופר

קודם כל innerkid אומר דברים לעניין .אני רוצה לחזק את מה שנאמר במובן הכי בסיסי שההרגל לעשן הוא הרגל נרכש ובהחלט זה הזמן שלך "לנתק" את חוטי ההרגל האחרונים שנשארו ולשלח את הסיגריה ממך והלאה .אח"כ תוכלי לנשום עמוק ולהכריז כי ביצעת את המלאכה עד תום .העצה שקבלת לנשום כל פעם שמתחשק לך לעשן היא טובה ובהחלט כדאי לך לאמץ אותה לזמן הקרוב כשתחליטי להפסיק עם העישון באופן סופי .מחכים לשמוע ממך על תאריך להפסקת העישון .

InnerKid

New member
לנופר הנגמלת

עניתי לך למטה אבל ההודעה עוד מעט נעלמת אז אני כותב את ההודעה כאן שוב כחדשה. מתנצל שלקח לי כ"כ הרבה זמן להגיב... לא התקבלה אצלי באימייל הודעה על התגובה אז לא ממש ראיתי אותה... אז הנה ההודעה מלמטה שוב: כל דבר לטובה. קודם כל, האם עברה לך האלרגיה והפריחה אחרי שהפסקת עם הזייבן? האם עברו הקשיים בנשימה? את יכולה לשמוח שלפחות ירדת הרבה מאוד בכמות של הסיגריות שאת מעשנת, אבל שימי לב שאם את מעשנת עכשיו 2-3 סיגריות ביום ולא תעשי כלום, אז מהר מאוד הכמות תתחיל לעלות, כי הגוף ידרוש יותר ויותר ניקוטין. ספרי לי למה את מעשנת את ה2-3 סיגריות האלו? האם זה כי את מרגישה צורך פיזי לעשן? האם את מעשנת מתוך הרגל (למשל, אחרי אוכל, הפסקת קפה וסיגריה וכו') האם כי יש מצבי לחץ שאת רגילה לעשן בהם? זה חשוב, כדי לאפיין למה את מעשנת את הסיגריות עכשיו וכדי להציע לך מה לעשות כדי לא לעשן גם אותם ולהפסיק לחלוטין.
מאור

למעלה