לנועה צריך עזרה

יקותיאל

New member
לנועה צריך עזרה

יש לי ילד בן שנתיים והוא שובר מקלקל ואני לא יודע מה לעשות

limori

New member
אומנם אני לא נעה אך תרשה לי לענות ל

הילד שלך בן שנתיים עושה בדיוק כל מה שילדים בני שנתיים אוהבים לעשות. מה שאנחנו עשינו זה כך. דברים שבירים ויקרי ערך הרחקנו והסתרנו על מנת שלא תהיה לו גישה. אבל נתנו לו טייפ מקולקל וגם טלפון ועזרנו לו לפרק אותם לגורמים ואח"כ להרכיב. נתנו לו לשחק המון עם כדור זאת אומרת בכל פעם שראינו שיתחשק לו לזרוק משהו נתנו לו כדור ואמרנו שאת הכדור תמיד אפשר לזרוק לריצפה ואפילו בחוזקה. נתנו לו עיתון לקרוע וגם נייר לקרוע וזה נורא כייף. אז אם הוא אוהב לקלקל את הטלויזיה לנסה להגביה או לחסום את הכפתורים . כל דבר שיקר לכם ואינכם רוצים שישבר תמנעו מילדכם להגיע אליו. וכך יבצר מצב שלא תצטרכו לכעוס לצעוק ולהסביר יותר מידי. גם הילד שלי אהב להדליק ולכבות את הטלויזיה 20 פעם בשבריר שניה. להגיד את האמת נתתי לו עד שהוא התפרק התעייף וראה ששום הנאה לא יוצאת מיזה. ויום אחד הוא החליט להפסיק. והטלויזיה עדיין עובדת

רותי&ע

New member
לפחות מהנסיון שלנו זו באמת התנהגות

אופינית לגיל שנתיים. ומה שאנחנו עושים זו הפרדה ברורה בין המותר לאסור. יש את המותר. הוא משוגע על מכוניות והוא מכסח אותן בקצב מדהים אבל מותר לו. אלו המשחקים שלו וזכותו לפרק אותם לגורמים. אנחנו רק מעירים לו שאם הוא יזרוק את המכונית היא תתקלקל. פעם זה ישקע בתודעה שלו. ויש את האסור. לדוגמא - לא זורקים את השלט של הטלביזיה. ברגע שהוא מתחיל לשחק איתו אני לוקחת את השלט למקום בטוח. כך שלא הכל אסור ויש לו לאן לתעל את המרץ.

נעה גל

New member
יקותיאל, לא נשאר לי הרבה מה להוסיף

מעבר למה שכתבו כאן שתי עמיתותי היקרות. אולי רק, שכדאי לחשוב על לארגן את הבית באופן כזה שדברים באמת חשובים לא יהיו בהישג ידו של בנך. אחרי שתגמרו לארגן כך את הבית, תגלו שיש מעט דברים חשובים שאין ברירה, אבל הם כן ישארו בהישג יד של הקטן הפעיל. אנחנו העלנו למעלה את כל המכשירים החשמליים (טלוויזיה, וידאו וכו´), המטבח מאורגן כך שבארונות למטה יש רק פלסטיקים וסירים, ספרים חשובים נמצאים במדפים למעלה וכו´. כך שמה שהילדים שלי מגיעים הם דברים שהם לא יכולים להרוס - ואם נהרסו בכל זאת - לא קרה שום דבר. הדבר היחיד שכן נשאר למטה הוא מכשיר הסטריאו ועליו אנחנו מתעקשים. אסור לאיתמר (בן שנה) לגעת בו בשום מקרה. הרעיון הוא לצמצם את מספר הפעמים שאומרים "לא!" לילד מצד אחד, מצד שני, שהוא עדין יוכל לשחק בחופשיות בבית. לא ציינת בתשובתך אם הוא הורס דברים בבית או משחקים שלו. אם מדובר על דברים בבית - אז הפתרון נמצא בתשובתי כאן, למעלה. אם מדובר בצעצועים שלו, אז תנו לו דברים שאפשר לפרק אותם. כמו שלימור ציינה כאן - טלפון ישן, מקלדת מחשב שאף אחד לא משתמש, בובות ישנות ותשתדלו להמנע מצעצועים חדשים ויקרים שיגרמו לכם כאבי לב. אפשרות נוספת היא, אם מקבלים צעצוע חדש ויפה שאתם לא רוצים שיפורק לגורמים - פשוט תהיו איתו בזמן שהוא משחק איתו ותראו לו איך לשחק עם המשחק בעדינות ונכון (בסה"כ ילד בן שנתיים כבר מבין מה מדברים אליו). כשהוא מסיים לשחק - תכניסו את המשחק למקום שבו אין לו גישה אליו, כך שלא יוכל לפרק אותו. מקוה שעזרתי... לא נתת כל כך הרבה פרטים על מה שקורה, וקצת קשה לענות כך. אם אנחנו לא בכיוון בכלל - תגיד לנו, תספר יותר, וננסה לעזור מכיוונים אחרים.

למעלה