לנאמן למקורות:

לנאמן למקורות:

תשובה להודעה זו אבקש לקבל עם צאת השבת ובכחול. פורום זה נפתח אכן לקבלת תשובות בעיניני הלכה ודת. אולם מרגע שצבעת את 77 באדום - לא זו בלבד שהורדת את רמת הפורום, לא זו בלבד שמידת הסובלנות ירדה פלאים, אלא שהאיש אינו מבדיל בין טוב לרע, בין ציניות להעלבה לשמה, בין כבוד האדם לכבודו העצמי - אלא שאין אפשרות לקבל מענה לשאלות המענינות אלת גולשיך. מתוך שלא לשמה - לשמה. האיש הורס לך את הפורום. עולב בגולשים. אין בו ולו מידה אחת של סובלנות ורחמים. דבריו בוטים עולבים וללא קשר לשאלות הגולשים המכובדים. הפורום החל דרכו בצורה קסומה הקושרת אותנו אל ערכינו העליונים ביותר - כל אחד בדרכו שלו. ערכי הדת היהודית יכולים להתמלא קודם כל אם שוכן בתוכך לב רחום, סובלני ומבין. סגנך האדום - מבזה את המטרה לשמה הקמת את הפורום הזה. עשה למען גולשיך. עשה למען הפורום. עשה למען קרב עוד נפש אחת אל ערכיך. הפרד אותו מהאדום הלוחמני שלו. ויפה שעה אחת קודם.

אלי ו.

New member
נימוסי רשת וכיבוד הפורום

הודעה שמדברת על נימוסים, רצוי שתהיה מבחינת נאה דורש ונאה מקיים. 1) בפורום הלכתי רצוי לכבד את המקום ולא לכתוב בשבת. זה כמו להגיע לביתו של הרב לשאול שאלה עם סנדוויץ' חזיר ביד. לא מנומס. אף אחד לא מבקש ממך לקיים מצוות, פשוט לכבד את האכסניה. (שלא לדבר על שאלות הלכתיות שמתעוררות מתשובות להודעות שנכתבו בשבת) 2) הודעה מסוג זה, שאינה עוסקת בנושא הפורום אלא עוסקת באנשים לגופם, מקומה במסרים אישיים ולא בפורום. אני לא רואה איך אפשר לענות לך על ההודעה הזו בפורום בלי לגלוש לדיון שעובר על מספר עבירות. שבוע טוב.

pikov

New member
הו צביעות קדושה../images/Emo18.gif

אני לעומת הכותבת הקודמת, המתנתי עם הודעתי עד צאת השבת. לא מתוך כבוד לאכסניה, אלא מתוך כבוד למשתתפים בפורום שהם שומרי שבת. ההודעה של הגברת אינה עוסקת "באנשים" אלא בלב לבו של הפורום. כידוע לך דרך ארץ קדמה לתורה ומעשה ר' ינאי ואורחו, בודאי נהיר לך. אני, ראיתי בתשובותיו של אותו 77 גסות רוח לשמה ונסיון להוכיח עליונותו וההיפך נראה לרבים. לא די להניח תפילין של רש"י ושל רבנו תם ולהתמלא מצוות בין אדם למקום, מצד אחד ולהשתלח באנשים ולזלזל במצוות שבין אדם לחברו, מצד שני. שנינו בפרקי אבות. במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש ומצינו שם בדברי רבי אלעזר בן ערך שהגדיר הדרך הטובה שידבק בה אדם - "לב טוב" והדרך הרעה שיתרחק ממנה אדם - לב רע. ואידך, זיל לך גמור.

../images/Emo41.gif תשובה בכחול....../images/Emo8.gif

בתקופה האחרונה סבל הפורום ממתקפת "טרולים". הם לא בחלו בכלום וזיהמו את הפורום בכל סוגי הזוהמה המצויה. זה מסביר את סף הרגישות הנמוך של א77 וגם שלי. ההבדל הוא, שלי יש כלי מחיקה ולו אין ולכן הוא מגיב ואני.... מוחק. נקווה שעכשיו יבואו ימים שקטים יותר ונוכל באמת להתמקד בעניית שאלות הלכתיות. ברכה והצלחה.

pik birkaim

New member
אתה ממש ...

אני מכירה אותך. אנחנו מפורום אחד. אתה בדיוק זה שטוען לגסות רוח ? הנה דוגמא של מה שאתה כותב. וזה רק דוגמא אחת לי שאני מכירה אותך הרבה כבר. אני חושבת שאף מישהו זר לא חייב להיתערב כאן בענין הזה. אבל אם היגעתי לכאן, אז אני באמת חושבת ש77 יש לו חוש הומור שגרם ל ESTER להיפגע, אוליי בגלל תמימות. ESTER עושה בלאגן, הוא רגיש מאד, הוא לא יחזור בו. הכבוד שלו לא ירשה לו להיתנצל. באמת מגעיל כל הסערה בכוס מים שהוא גרם בתמימותו ובטיפשותו, ובאנוכיות שלו ובנחיתות שלו. אבל אני מבינה קצת יותר את הנעשה כאן. שיהיה לכם שלום, ותצליחו. המנהל כאן, אל תתפתה לכל מיני אנשים מבחוץ שבאים לרגע לשפוך כאן זעמם. על הפורום, קרי על הנאמנים לפורום. הם באו, ירקו והלכו. מי שנשאר כאן זה אתה עם כל חברי הפורום היפה שלכם שנאמן לו. אני מנסה גם ללבוש משקפים אחרות, אני מנסה להסתכל כאילו אני דתיה, ואני חושבת ששואל השאלה מה טוב לכח גברא בפורום פתוח, ואחרי הכל עוד נגח בסיוע של כל מיני אנשים שכנראה אף אחד מהם לא דתי. כמו שאני מכירה במעט את הדתיים, אז לא הייתי אומרת כל הכבוד לESTER שהם עזרו לו.

asaf2000

New member
../images/Emo31.gif

לדעתי א77 רק מחיה את הפורום, כל מי ששואל שאלה הלכתית הוא עונה לו באריכות ובסבלנות ומקדיש מזמנו לכתוב לנו דברי תורה מענינים. הבעיה מתחילה שאנשים שואלים שאלות שלא קשורות לפורום.

א77

New member
אני מאד מבקש

באם החברים מגיבים כהגנה על הפורום או על מי שלא יהיה, אין לי סמכות לבקש. אבל אם המטרה להגן על א77, אני מאד מבקש, חידלו. לא נפגעתי. הגבתי כזאת גם ליהודית מניו יורק גם לאריק שאיני צכיר. השפן שכמדומני שבעבר כתב כאן, אסף היקר וכולם, אנא חידלו, כי באמת לא נפגעתי. אמשיך בדרכי שלי, גדולי האמוראים השמיעו בשיעורם מילתא דבדיחותא כדי להחיות את השיעור. היה מהאמוראים מי שפתח בקביעות את שיעורו במילתא דבדיחותא. גם מבלי לבדוק בציציות של מי שמאשימיני בגסות רוח, אין לי במה לבוש. את עצמי אני מכיר כמו המונים המכירים אותי. והמלצה קטנה לחברינו הנפלאים: ביני עמודי דבי מדרשא איכא ספרייא כחובת הלבבות, מסילת ישרים ותו... מאן דיהב ליבא למיתני מוסר, לא ישני דא מן גבריא אלין דלית בהו לא שבתא ולא מידייא. ובשבילי, אנא מכם עיזבו. מבחינתי זה תם כי לא התחיל.

ESTER22

New member
א77, מילים גבוהות לא יעזרו

קיבלתי בימים האחרונים הרבה מסרים פרטיים. קצת עלי, הרבה עליך, ואני רוצה לומר לך שאתה רק מרחיק את האנשים מהדת הנפלאה. במקום להחזיר אנשים בתשובה, אתה רק גורם להם לחשוב דברים שליליים על היהדות. הסברתי את זה לאנשים שכתבו אלי, אבל זה לא ממש עוזר. אתה פשוט מחליא אותם. בשבילך, בשביל הפורום, לשם שמיים - לך, עזוב, סור. תחזור אם וכאשר תהיה בן אדם.

א77

New member
אדון אינטליגנט

נכנסת לפורום בכדי לומר לאחד מהנמצאים שם המון לפניך, שיעזוב? אעזוב לפורום אחר אילו הייתי רוצה לדבר על נושאים של מה מחזק כח הגברא. שאלה בה הינך מתעניין. לא הבנתי מה מנסה הינך לרמוז על מסרים שקבלת. אני אמרתי מי הם שולחי המסרים אלי. אתה תשאר בשלך. אין זה מעניין אותי, אבל ייתכן שיש בדבריך. ייתכן ואין כלום. אצלי אינך בחזקת אמין !!!

א77

New member
דוקטורט לומדים באוניברסיטה

תורה בבית המדרש אמנות בבצלאל או באבני או בבית ספר מתאים, דרך ארץ במקום הנכון... עוד אחד שילמדיני דרך ארץ... הנך כה מקפיד על דרך ארץ קדמה לתורה. ולכן לא תצעד לתורה כל זמן שאין בך דרך ארץ. הבנתיך.

א77

New member
אבי ז"ל סיפר לי

על יהודי יקר וצדיק כשכינוהו נגויי הסביבה 'יהודון' היה שמח. אמר, הנה תראו מי מבזיני... לעולמך הספקנו להציץ במעט, אבל דיינו בזה לשמוח על הכבוד שאתה מעניק לי.

ESTER22

New member
על מה אתה שמח?

איזה כבוד? אדם המתקשה בעניין הפוריות שואל שאלה, אתה עונה לו בגסות רוח, הוא מתרעם, גולשים אחרים מתרעמים, ואתה, במקום לפצוח בחשבון נפש על גסותך העלובה, ממשיך לפלוט משפטים סתומים, ממשיך בגאוותך התמוהה, ובסוף עוד טוען שכבוד הוא לך שאדם כמוני חושב כי אתה גס רוח, ושרוחך רחוקה מלייצג את היהדות? אני מרחם עליך.

א77

New member
התקשית בענין פוריות

החלטת שהשיבו לך ב'גסות רוח'. ראינו מי אלה שבאו להביע דעה ולסייע לך. כנראה ליושביו הקבועים של הפורום אין זכות דיבור. הם הרי דוסים, הם שומרי מצוות וחוכי ישועות. הנך מסתמך על דעות של אנשים שאף אחד מהם אינו אמור לסבול מכל מה שעוללת. הם באו אמרו והלכו. כל אלו האמורים לסבול ממה שאמרת, כל היושבים כאן מביעים דעה אחרת. יש אורחים שבאו בעקבות שער תפוז, או בעקבותיך. הם הגיבו, וראינו כבר איך הם לעצמם מדברים, הביא כאן מישהו לפייקוב קישור. הוא הוא המסייע בידך... ואשריך. אני גס 'רוח לטעמך', אוקיי, על טעם וריח אין להתווכח, טעמך הוא כזה, השאר בטעמך שלך. לנחש יש טעם עפר גם בלחם, וכ"א טועם מה שטועם. לייצג יהדות בפניך ?! באת לפורום לשאול יהדות מהי?! הרי שאלת מה בשביל כח גברא. וזהו. נפגעת?! על ידיך אתה !!! כבר נהגת בדרך ארץ, כבר קראת, כבר שנית, הנך מניח תפילין מהבר מצוה כל יום, מתפלל שלושה תפילות ביום, שומר שבת הנך, מברך על המזון לפניו ולאחריו [כנראה מלפני שבועיים, אמנם ללא כיפה כפי שסיפרת, אבל בכ"ז מברך) הכל בסדר, כל מה שנותר לך, הוא רק ללמד אחרים דרך ארץ מהי. אני סובל מדבר אחד: מכך שאדם כמוך 'מרחם' עלי. מכל השאר איני סובל, ואף אין בי טינה כלפיך על כל מה שעוללת. אדון נכבד. טוב שהנך דואג לפורום, שהנך חושב שסבל מאד עד שהגעת לכאן. בפורום הזה לא היתה גסות רוח, לא טענות ולא עלבונות כלפי הזולת. היו מחמאות האחד למשנהו, עד שבאת לעשות סדר...

ESTER22

New member
לו היית נפלא באמת, לא היית...

...ממשיך את הוויכוח המיותר והמטופש הזה כמו ילד קטן, אלא מתעלה מעל עצמך ואומר "די!". אבל מה לעשות שהעדפת ביטול תורה, ותחת זאת השתדלת להתנשא על אנשים שמתקשים קצת יותר ממך בשמירת מצוות ה', להשוות יהודי לנחש, להמליץ לו "לדפוק את הראש בקיר", ובעיקר לבטל זמן תורה לעצמך. לא רק אני מסתכל אליך ברחמים, אלא גם אנשים דתיים ממך, שאינם מבינים מנין היוהרה של אדם הגולש שעות כה רבות באינטרנט, ועוד מכלה את זמנו בוויכוחים עקרים עם אנשים "נחותים ממנו". כפי שבעיניך אני נחשב אפס, אבק אדם, כך אתה נחשב גם בעיניהם, כך שהכל יחסי. לך לא היה את השכל להפסיק את הסאגה הזו וללכת ללמוד תורה במקום (אתה הרי כ"כ צדיק וכו'), לכן אני אפתור לך את העניין: אני לא מעוניין לשמוע ממך, את הרפש שלך כבר השלכת. מיצינו, והשרשור הנוכחי לא מוסיף כבוד לפורום היקר הזה. לך ולמד תורה, לך תעשה עם עצמך משהו מועיל יותר. אני, מצידי, הולך לקרוא תהילים. אני באמת באמת מרחם עליך.

למעלה