לנאופיל (המשך)

lightflake

New member
לנאופיל (המשך)

אתה אומר שאתה מעדיף לא להאמין לדברים שאתה לא יודע בודאות
אתה אומר שאת המכניות שלך אתה יכול לודא ולכן יכול לחזור אליה בכל פעם מחדש (על מנת לנסות לצאת ממנה ... )

אוקיי, תנסה לחפש במיינד שלך קוף לבן
נכון מצאת אותו?
איך זה יכול להיות?
כי המיינד שלנו מייצר כל מה שנרצה בדמיון...
אז כל פעם שתנסה לודא את המכניות שלך זה לא ממש פלא שאתה מוצא אותה, אולי אתה בעצם ממציא אותה ואז מוצא אותה ואז אומר לעצמך "הנה היא, עובדה שהיא אמיתית..." נו באמת...
אז למה אתה מתנגד לנסות לודא את מה שאמיתי? למה במקום לנסות לודא את המכניות שלך לא תנסה לודא שאתה רק תודעה?
למה במקום לברר אם אתה בכלא, תנסה לראות אם אתה בעצם חופשי?
הרי אתה מאמין שזו האמת נכון? שאנחנו רק תודעה... שהכל פה זה רק תודעה... תודעה שמדברת עם עצמה דרך פורום בתפוז ומדמיינת שהיא נפרדות שמדברת עם נפרדות...
אז אם אתה יודע שהאמת היא שהכל אחד למה שלא תנסה לודא את זה? במקום כל פעם לחזור ולודא שאתה רק מכונה...

?

neophile

New member
קודם כל הטיעון הזה בכלל לא תופס

בגלל שכמו שאתה טוען שהמכאניות שאני לכאורה מנסה לוודא ובעצם ממציא אותה אז ככה גם מה שאתה אומר שהכל זה תודעה ...
מן הסתם ברגע שאתה חושב על משהו הוא נמצא שם אבל זה בדיוק כמו שרועי החושב כתב לך - אתה מדמיין תמונה עם חלקים ריקים .

המכאניות זה לא משהו שצריך לדמיין , אלה אתה צריך לבדוק - ואיך אתה יכול לבדוק ? ( את זה שהכל תודעה אתה לא יכול לבדוק)
תנסה לקבוע לעצמך לעשות מאמץ פשוט - נניח לשתוף כלים מייד לאחר האוכל .

ואז תתבונן בעצמך ... תתבונן בכל הקולות שמתרצים תרוצים , שרוצים לדחות לאחרכך ואז אתה תראה את המכאניות ... ושאין לרצון שלך ( לשתוף כלים במקרה הזה) שום כוח על המכאניות , על הדפוסים שכבר ביססו עצמם , שהכל קורה מעצמו ..

תנסה את זה בעצמך - אתה חושב על לשתוף כלים מייד לאחר האוכל - זאת המחשבה שאתה לכאורה " ממציא" ואז תתבונן בכל שאר המחשבות שבכלל לא חשבת לחשבו עליהן ...

lightflake

New member
זה לא נכון

כי כל מקום שתנסה לודא תודעה תגלה שהיא כבר נמצאת שם
אתה לא יכול לייצר אותה

אם התרגול הוא לשטוף כלים אחרי האוכל אז אתה שותף כלים כמו בזן פשוט מאה אחוז נמצא בשטיפת כלים ואין לך מקום למחשבות

neophile

New member
מה אני אגיד לך

זאת רוחניות ילדותית מה שאתה מתרגל , קראת שלשתוף כלים "זן סטייל" זה רוחני אז אתה אומר שאתה עושה את זה ...

אבל בדרך שלי אני יודע שגם אם אני לא מתבונן במחשבות - הקשב שלי נמצא במחשבות ( שם הוא נמצא רוב הזמן) , כלומר אני יודע שאני בהזדהות עם המחשבות בלי שאני מודע אליהן ( כמובן שאני אומר את ברטרוספקטיבה כי ברגע שיש התבוננות במחשבות זה אומר שהקשב שלי השתחרר )

כמו שכבר כתבתי - זה שאתה לא מתבונן במחשבות - לא אומר שאתה לא מזוהה אותן , למעשה זה אומר שאתה אכן מזוהה איתם , אתה "טובע" בתוכן .

אבל ברוחניות הילדותית שלך שינה זאת עירות ...כלומר אם לא התבוננת במחשבות אז זה אומר שאתה שאתה לא חושב ! שאתה ב"מודעות של אחדות" וכו'
כאילו הברירת מחדל מבחינתך זה "הכל תודעה" - אבל אלו רק עוד מחשבות ... שאתה בכלל לא מצליח להתבונן בהן , הפכת אותן לאיזה פרה קדושה ...

אתה מוכן לשחוט את כל הפרות הקדושות בשם הפרה הקדושה שלך - אתה תזרוק לכל עבר את המשפטים האלה ש" כל מה שאתה אומר זה טעות כי הכל זה תודעה" ואז נהיה מאוד מרוצה מעצמך ...

למעלה