למתעניינים בסומו

Kintamayama

New member
למתעניינים בסומו

שלום רב! מי שמתעניין בסומו-תבואו לבקר ב http://www.dichne.com אשמח לענות על כל שאלה בנושא. סומו זה לא סתם שמנים בחיתולים-תשאלו את סנסיי Kintamayama

trener

New member
היי

מהם תרגילי כוח (מירבי, מתפרץ, סיבולת?) באימון סומו. ומה היכולת של התאבקים בתרגילי כוח - לחיצת חזה, SQUAT, DEAD LIFT.

Kintamayama

New member
אימונים בסומו

שלום רב! לסומו תרגילים ייחודיים. אין חלוקה למירבי.מתפרץ וכד´. התרגילים מתחלקים בין כאלה לחיזוק החלק העליון,לבין כאלה לחיזוק החלק התחתון. מתאבקי הסומו נחשבים לבעלי כח בחלק התחתון החזקים ביותר. אנשי ליגת הפוטבול האמריקאית(הגנה) מגיעים באופן תדיר ליפן להתאמן ב"אורוות" מסיבה זו, ויוצאים מותשים מהאימונים המפרכים. התרגילים העיקריים הם "שיקו"-הרמת הרגליים לגובה רב והתחתם בקרקע בעצמה, ה"טפפו"- מכות רצופות ומהירות ביד פתוחה(אין מכות ביד סגורה בסומו) על עמוד עץ לחיזוק כח הדחיפה, והרמת משקולות קטנים. לאחרונה, בחלק מה"אורוות" הוכנס שימוש נרחב במשקולות יותר כבדים ואימונים יותר "עכשויים". בנוסף, ישנם קרבות אימון, בהם משתמשים בתרגילי אימון של דחיפה, הטלה ומשיכה שונים ומשונים. החבר´ה האלה הם ספורטאים מהדרגה הגבוהה ביותר. ספורטאים מהעולם מענפי ספורט שונים ומגוונים באים להתאמן איתם, וללמוד שיטות שונות ולחזק חלקים מסויימים בגוף. זה כמובן על רגל אחת מאד קצרה.. Kintamayama

budoka

New member
אתר מעניין מאד

כנציג הסומו בפורום, תהיתי אם אולי תוכל לתת פה התראות לקראת שידורי ה- BASHO ביורוספורט וכו´, ואולי תוכל גם לתת הסבר לגבי הדרגות (מה זה MAEGASHIRA 19???) בסומו.

haleth

New member
כן, אנא...

מתי ובאיזה ערוץ מושדרים הטורנירים? השידורים בערוץ 15 אינם סדירים, ולהתעדכן רק מהאתר של דיכנה (תבורכנה ידיו ומקלדתו) - זה מבעס... והסברים נוספים תמיד ישמחו!

Kintamayama

New member
דיכנה? מי זה?

כן, אני מכיר אותו..זה אני במקרה..בלי נדר, אני עומד לקבל שעתיים שבועיות בערוץ 5 לסומו. בלי נדר.. Kintamayama

Kintamayama

New member
סומו יורוספורט

שלום רב!! הבאשו הקודם (ספטמבר) ישודר ביורוספורט החל מיום חמישי זה (ה17)-ימים 1-6 (שעתיים) מ22:30 --- ימים 7-12 ביום שישי 22:30, ושלושת הימים האחרונים והמרתקים בהחלט גם ב 22:30. אבל--יורוספורט הוא ערוץ לא אמין, אז כדאי לבדוק קודם.. חוץ מזה, כל האינפורמציה הזאת נגישה ובעברית באתר חדשות הסומו בעברית שלי . יש בו סיפורים וקישורים לרוב. לגבי הדרגות- ישנם 40 מתאבקים בליגה הראשונה. תמיד. בראש הפירמידה-ה"יוקוזונה"-בדרך כלל שניים עד שלושה-כיום שניים. אחריהם, ה"אוזקי"- בדרך כלל 2-3, כיום 5 (!!). מתחת לזה "סקיוואקה"-שניים בדרך כלל, ומתחתיהם-"קומוסובי", גם שניים בד"כ. אלה מהווים את ה"סניאקו", או מעין קצונה. תחתיהם, ה"חוגרים"- ה"מאיגשירה", אחד מזרח,אחד מערב, עד שמשלימים את המספר ל40. כלומר , כיום, הדרגה הנמוכה ביותר בליגה העליונה"מאקו-אוצ´י") הוא 15 מזרח. ( 15X2 + עשרה קצינים) לכן, כרגע אין מאיגשירה 19.. אפשר לראות איך הדרגות האלה נראות בדירוג האחרון (ספטמבר) בעברית, או לקרוא בעברית מבוא קצר ובהיר על סומו. Kintamayama

Kintamayama

New member
סומו הערב ביורוספורט-תיקון(כמובן..)

vשידור הערב, יום חמישי ה17 יתחיל ב21:30 ולא ב 22:30.כנ"ל לגבי מחר ומחרתיים (שישבת) Kintamayama

למעלה