למתבוננת ול pif

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

pif

New member
כן.

אני אישית תירגלתי מעט, בעיקר את התרגיל עם הוצאת אויר חם, והשני עם ה-תסססססס... אבל מלכתחילה התעניינתי בתרגילים לא בגלל ריאות חלשות, אלא פשוט מתוך עניין. לא כל כך הבנתי, לפני ששאלתי, איך אפשר לחזק ריאות. אני גם מנגן טיפ טיפה בחליל, אבל עד שלא הפנת את תשומת ליבי, לא הבחנתי בתועלת לריאות מבחינת החיזוק. בכל אופן, התרגילים מעולים, לדעתי. והם הודפסו ותוייקו. ורק בגלל שהתעניינת, ראותיהם של בני ביתי, חזקות עד כדי כך, שהן מצליחות לספוג באופן יום יומי, 2-3 קופסאות סגריות. תודה, אגב, על ההתענינות. נתי

pif

New member
בעצם, יש לי שאלה.

יין, התחלתי לתרגל קצת צ´י גונגים סטאטיים. ובאיזה שהוא שלב, אני מתחיל להרגיש כאב כלשהו בגב בתחתון, ממש מעל עצם הזנב. הכאב מופיע באיזור עמוד השדרה, ולא מהשרירים, ולא נובע מאגן לא רפוי. יש לך רעיון מה אני עושה לא נכון??? או שאולי אני בסדר גמור, וסתם לא מתורגל מספיק עדיין??? נתי.

Yin

New member
קצת קשה לי לענות אם אני לא רואה

את העמידות שלך. אבל נסה, בבקשה, להעביר את המודעות שלך לכפות הרגליים, ע"י דימויי של שורשים שדרכם אתה נושם ואליהם אתה נושף. בנוסף, לפני העמידות עשה את תרגיל הדוב, כעיסוי לגב. תהנה, Yin

Lagrangian

New member
ועוד שאלה

תשומת הלב צריכה להיות בכפות הרגליים? חשבתי שבבטן.. וגם - לפי מה שהבנתי היכן שהמחשבה ממוקדת הצ´י נחסם, לא?

Yin

New member
כן, ולא

מקום טוב למודעות הוא הבטן התחתונה. אני בקשתי שנתי ינסה להעביר מודעות לכפות רגליים משום שאצלי זה עובד. ניתן בעזרת המחשבה (מודעות) להסיר חסימות של צ´י, משום שלמקום שבו מתמקדים מגיע הצ´י.

הבן שלי ניסה פעם / פעמיים...

אבל הוא לא התמיד, לכן אני חוששת שאני גם לא יכולה להגיד לך אם זה עזר לו, אבל טוב שהזכרת לי אולי עכשיו אני ינסה שוב להעביר לו ונראה. (הרי אין מקריות
)

למעלה