למשהו יש...

maCr0T

New member
למשהו יש...

מדריך דיי רחב לMYSQL בסיסי? מדריך שמסביר את העקרון ועוד קצת?

maCr0T

New member
mysQl download ../images/Emo10.gif

חיפשתי מעט, קיבלתי שני מדריכים טובים, אחד 7 עמודים אחד, 251 עמ´.... רציתי להוריד את התוכנה, אין לי מושג מה להוריד! יש מקור ובינארי, בחרתי בינארי, יש ווינדוס, ויש אחרים, בחרתי ווינדוס, יש חבילה אחת של 12 מגה, שהיא כנראה השרת, משהו מוכן להגיד לי מה השרת, מה לא השרת, מה כדאי להוריד, מה אני לא צריך להוריד?! יש GUIים הם בטח טובים להדיות כמוני, נכון? קיצר, משהו יכול להגיד לי מה אני מוריד, כמה זה שוקל, ואיזה GUI הכי טוב? maCr0T שיש לו התחלה רעה עם בסיסי נתונים, כי הוא לא יודע מה להוריד....

eyal_sperling

New member
בשביל זה אנחנו פה

הי בעקרון על מנת לעבוד ולהתנסות בעבודה מול mysql אזי הקובץ שהזכרת הוא הקובץ היחיד שצריך ( גירסה 3.23.46) . אחרי ההתקנה תחפש תחת המחיצה שבה התקנת את mysql את מחיצה bin ותפעיל משם את ה icon של winmysqladmin תתבקש להכניס של משתמש וסיסמא ( למשל user:root password:123 ) ובעיקרון אפשר להתחיל לעבוד . מכאן והלאה כל הפעולות מבוצעות ממצב של שורת פקודה ( יצירת databases יצירת טבלאות , הכנסת נתונים עדכון ומחיקה ) כדי לעשות את הדברים טיפה יותר נוח( ?) אז אפשר לעבוד בממשק גרפי שאותו צריך להוריד בנפרד מהאתר של mysql ונקרא mysqlgui , אבל ההמלצה שלי ולו רק בשביל ההתנסות והבנת הדברים היא לעבוד בשורת הפקודה . הלאה : אם תירצה למשל לעבוד עם access בתור כלי פיתוח ולקשר אותו לdatabase שיצרת ב mysql אז תצטרך להוריד ולהתקין את myodbc . עוד הלאה : אם אתה חושב על שימוש ב mysql כבסיס נתונים לאתרי web הייתי ממליץ לך להוריד תוכנה שנקראת phptraid מהאתר של www.phpgeek.com התוכנה הזאת שגודלה כ 11mb מתקינה בהתקנה אחת שרת apache , php ו mysql (החיסרון היחיד הוא שלא כל המרכיבים הם בגירסאות הכי מעודכנות אבל בתור התחלה זה בסדר גמור ) זהו לבינתיים , אם אחרי ההתקנה תרצה הדרכה ראשונית על mysql צור איתי קשר ב email ואני אנסה לעזור לך (גם אני לא הרבה יותר זמן בעסק ) ביי

dbzb

New member
mysql זה רק עם PHP ? ../images/Emo55.gif

הכונה, אי אפשר להשתמש בו עם ASP או CGI , נכון?

אמיר ט

New member
בכלל לא נכון

MYSQL הוא מסד נתונים שעובד על כל שפנ אפשרית כמעט. בשביל שיעבוד עם ASP צריך להתקין דריבר ODBC נוסף שנקרא - myODBC וניתן להורדה מהאתר של MYSQL. ובקשר ל CGI, כלומר PERL. אפשר לעבוד עם MYSQL ע"י שימוש ב מודוך DBI ו DBD::MYSQL שניתנים להורדה מ www.cpan.org אמיר.

maCr0T

New member
מה האימייל שלך?

וד"א אני מוריד את החבילה שאמרת, 12 מגה, זאתי החבילה שהיא לא שרת נכון? אני רוצה גם שרת, בנפרד, מאיפה אני מוריד אך ורק שרת? גם לווינדוס וגם ללינוקס?

למעלה