למר נפתלי ג

למר נפתלי ג

נפתלי, שלום רב
אני שואל הפעם בשם ידידי... אנחנו לומדים יחד, והוא מתכוון לספק שרות מסויים כעצמאי. הוא מתכוון להיות עוסק פטור לעניין המע"מ, מאחר שלא יוכל להגיע למחזור גדול עקב הלימודים. השאלות: 1) האם הוא יכול לשלם ביטוח לאומי לפי התעריף לסטודנט, או שהוא חייב לשלם כעצמאי - משהו כמו 175 ש"ח... 2) נניח שחודש אחד.. או שניים תהיה לו הכנסה קטנה מאוד כמה מאות שקלים, עדיין יצטרך לשאת בתשלום גבוהה עבור לביטוח לאומי? 3) הוא יהיה חייב להעביר מקדמות למס הכנסה.... כאמור, ההכנסה קטנה (יתכן שלא יגיע ל2000 לחודש....) בכל זאת הוא חייב למשלם למס הכנסה ובסוף שנה לקבל החזר? או יש איזה הליך מיוחד שיכול לפטור אותו. אני מודה לך מראש על תשובותיה
המשך יום/ערב נעים

נפתלי ג

New member
לפשוט לא פשוט

1. התעריף לסטודנט הוא בהנחה שאין הכנסות. כאשר יש הכנסות משלמים לפי התעריף של עצמאי עם הכנסת מינימום. 2. התשלום לבטוח לאומי בסך של 175 ש"ח הוא תשלום מינימום. כדאי לבדוק אולי בכלל הוא אינו עונה להגדרה של עובד עצמאי . התנאים הם: א.עובד 12 שעות לפחות ושכרו עולה על 15% מהשכר הממוצע. ב.עובד יותר מ- 20 שעות בשבוע. ג. שכרו עולה על 50% מהשכר הממוצע. 3. לא חייבים לשלם מקדמות למס הכנסה . צריך לבקש בטול מקדמות. שיהיה לכולם בהצלחה.

מר נפתלי, תודה רבה. לגבי השיניים...

השאלה ששאלת בפורום. מציע להפנות אותה למנהלת פורום "רפואה ומשפט" (כאן בתפוז) - ד"ר כרמית טל. הינה רופאת שיניים בהשכלתה וכן עורכת דין. נדמה לי שהיא מתמצאת בכל ה"קטע" הזה.... שאלת הבהרה לגבי תשובתך לשאלתי: כתבת שצריך לבדוק אם הוא עונה להגדרה של עצמאי ונתת קריטריונים. ייתכן והוא לא יעמוד בקריטריונים. הוא DJ, ורוצה לתת שרות במסיבות פרטיות של אנשים או גופים ציבוריים (בתי ספר) לא תהיה לו הכנסה רבה.... וגם לא ישקיע שעות רבות. זה יהיה לו כהכנסה לכיסוי הוצאות השוטפות שלו.... הוא לא רוצה לעבוד "שחור" ובצדק.. אבל יצטרך להומיא קבלות לאנשים. הוא צריך להרשם כעוסק פטור.. כעצמאי? ולדווח לבטוח הלאומי ולמס הכנסה, לא? אני אישית לא ראה אותו במעמד של שכיר. שוב, המון תודות

נפתלי ג

New member
לפשוט לא פשוט

השאלה היתה בקשר לנתוחים פלסטיים וטיפולים אסטטים והיא לצורך דיון. לצערי טרם נתקלתי בבעיה כזאת במציאות. אני יודע איך לנהוג ואני מקווה שתהיה לי הזדמנות. אם ההכנסה השנתית פחות מ- 64000 ש"ח הוא עוסק פטור. יש לפתוח תיק במ"ה מיד עם פתיחת התיק במע"מ. בבטוח לאומי - יש להעריך את היקף הפעילות וההכנסה ועל פי הנתונים הנ"ל יחליט בטוח לאומי כיצד לסווג את חברך. (כמובן לפי התנאים שנתתי לך.) שיהיה בהצלחה.

למעלה