למרות שגם כתבתי בפורום השכן....

ronenb75

New member
למרות שגם כתבתי בפורום השכן....

לעצלנים שלא קוראים שם.... רק כדי לתרום פיסת מידע קטנה ומטריפה, ללא כוונת פרסום. לכל מי שמתעלל במחשב שלו דרך קבע, ועלול לגלות שהוא איבד את עצמו לדעת, ghost הוציאו גרסה חדשה (גירסה 9), בעלת יכולות יפות מאוד. אחת מהן היא העובדה שכרגע ghost יכול לרוץ כתוכנה אינטגרלית של WindowZ ולא כאפליקציית 32bit. כמו כן ניתן להריץ ghost על מערכת חיה, כולל על דיסק ההפעלה הפעיל (לא היה אפשרי עד היום), ללא כל צורך לאתחל את המחשב או לסגור את התוכנות הרצות! דבר נוסף, אפשרות לביצוע incremental, כלומר ghost מלא אחד ואחריו רק שמירת שינויים - מהיר, קטן ומאוד נוח. רוצים להתקין איזה משהו ולראות איך הוא עובד, אבל לא בטוחים שהוא לא יהרוס לכם (במידה ואין לכם מערכת בדיקות) - פשוט עושים inc image ומריצים את התוכנה או הדרייבר. לא מוצא חן, מעלים את ה-inc שעשינו לפני רגע. זהו, שוב, לא בקטע פרסומי, אני אישית לא ארוויח (לצערי הרב) גרוש ממחירת ghost בעולם.....

ronenb75

New member
הופה.... תפסת אותי ../images/Emo163.gif

עוד לא הספקתי לבדוק, אני אבדוק עוד מעט... אם אני זוכר טוב מהמהירות שבחנתי את האופציות, הוא צורב גם על DVD.

xslf

New member
אתה מתכוון, שהם עכשיו הטמיעו

בגוסט את התכונות שהיו ב-Drive Image (שסימנטק רכשו לפני כשנה). חבל חבל. תמיד העדפתי את drive image. סימנטק הללו הופכים להיות גדולים מידי...

ronenb75

New member
כן....

ghost 9, מסתבר, אחרי משחקים שעשיתי איתו, הוא למעשה הטמעה רצינית של טכנולוגיית Drive Image. באופן עקרוני, זה ממש לא Ghost הישן והטוב.... ghost 9 לא יודע לקרוא קבצי gho, ולחילופין מייצר קבצים עם פורמט ייחודי אליו. דבר נוסף, בעייתי בעיני; הוא בנוי רק ל-2000 ו-XP. דיסק ה-BOOT שיש לו, מעלה מעין LiveCD של XP אשר מעלה כלים של Symantec ובין היתר כלי לשחזור (בלבד, ללא אפשרות לבצע גיבוי). הזמן שלוקח ל-boot CD לעלות איטי להחדיר ומעצבן בטירוף. אבל.... הנוחות של לבצע Ghost (או יצירת Image) ב-hot imaging הוא אדיר.... וגם היכולת לבצע Incremental יפה. אז..... שימושי, אבל עדיין לא לזרוק את Ghost 8 לפח, עדיין צריכים אותו! וכן, Symantec באמת הופכים לענקים, אבל רוב המוצרים שלהם, להבדיל מ-$M, די טובים ועושים עבודה טובה. כמו Adobe לדוגמא.

xslf

New member
אז נשמע שהם לא לקחו את כל התכונות

הטובות של Drive Image (שבו יצא לי להשתמש המון). Drive Image (לפחות הגירסה הלא עדכנית שיש לי) נתן אפשרות של ליצור גיבויים בצורה חיה מתוך חלונות עצמו, או לעלות מתוך דיסקט/CDROM (מאוד מינמליסטי) וליצור/לשחזר גיבויים משם. חבל שסימנטק לא השאירו את התכונה הכפולה הזו.

למעלה