למרות האזהרות

למרות האזהרות

אני חושבת לנסוע למצריים בפסח. יש למישהו המלצות למקומות לא תיירותיים מידי בקהיר? אני מנסה את מזלי בפורום למרות שבפעם הקודמת כשביקשתי המלצה לאיסלנד איזה חכמולוג בפורם המליץ לי לקחת פנס (אבל לא מחשיך שם בקיץ) וחומר נגד יתושים (זו אחת המדינות היחידות בהן אין ברחשים)

לא הייתי בקהיר

אבל ממה ששמעתי בקהיר מה שמומלץ זה פשוט קהיר עצמה, כלומר לצאת מרובעי המלונות, בניני המשרדים והשגרירויות ושאר אחוזות הפאר שעל הנילוס ולשוטט ברחובות ובשווקים. יש לי ידיד שחי בקהיר בשעתו והתחבר עם חוגי התיארטון המקומיים, ומכיר אותה מצויין. אם תפני אלי במסר אוכל לתת לך את פרטיו.

shellyland

New member
כן הייתי בקהיר

אבל ממש מזמן. המוזיאון שלה מאוד הרשים אותי מן הצד ההיסטורי/ארכיאולוגי שבו, בתי הקפה המקומיים וסתם הסתובבות בחנויות.

יופי לך!

בנוסף למה שכבר כתבו כאן אוכל לספר ממה שחברים המליצו לי פעם. לצערי טרם ביקרתי שם. 1. ללכת לבית הקברות שם. העוני המחריד מאלץ אנשים לגור בבית הקברות (המלצה איומה למדי). 2. בית הכנסת של הגניזה. 3. שוק (מסוכן?). אין כמו שוק כדי לחוש את המקום. בביקורים שונים במקומות אחרים העדפתי ללכת גם לשווקים הקטנים ולא הממוסחרים. נסיעה טובה. מחכה לשמוע חוויות.

gitta

New member
בגלל האזהרות

כדאי להמתין. Better safe than sorry. אנחנו חרשנו את קהיר במשך שבוע ברכב וברגל לכן אני אומרת לך שאין לך לאן למהר. כשהיינו שם פרצו מהומות קשות נגד הקופטים והיה שם מתח, רוב החנויות נסגרו ונראו שריוניות ברחובות, ממש לא מקום לטייל בו. שוק אלח'לילי והמוזיאון המרהיב יחכו לך עד שיהיה שוב בטוח לנסוע לשם. גם בדרום מצרים היו בעבר תקריות קטלניות דווקא נגד אוטובוסים של תיירים.

אלי ו.

New member
חוק מרפי ../images/Emo69.gif ../images/Emo72.gif

כל מה שיכול להשתבש ישתבש. חוקי מרפי לעולם אינם נתנים לשימוש בצורה חיובית, כפי שידוע מאחת ההכללות המפורסמות לחוקי מרפי: לשטוף את המכונית על מנת שירד גשם לא יעבוד.

כנראה שבסוף לא אסע

בגלל סיבוך בירוקרטי ואתה יודע מה זה אומר- זה אומר שיהיה ממש בטוח בקהיר

דווקא תתפלאי לשמוע

(לגבי קור ויתושים) - אחות שלי נסעה עם משפחתה לפני כמה שנים ללפלנד, אחד מהחלומות שלי, והזיכרון שלהם מהטיול הוא שהם נאכלו על-ידי יתושים בלי סוף! כן, גם אני התפלאתי..

לא תיארתי לעצמי

שבמובנים האלה (מזג אוויר, כן או לא יתושים) יהיה הבדל תהומי ביניהן...

הבדל של פני שטח

לפלנד היא שטח עצום שיש בו מרחבים שטוחים שהבם זרימת מים הופכת בקלות לביצות, איסלנד היא ארץ הררית.

אטיוד5

Active member
עוד לגבי קור-יתושים

אוי ידוע לכם ואולי לא שלכל מדינה בארה"ב יש ציפור לאומית משלה. למינסוטה בחרו את היתוש.

giba70

New member
יתוש? לא ממש

חיפשתי ומצאתי קישור לאתר של ציפורים הלאומיות בכל העולם. הציפור הלאומית של מינסוטה נקראת באנגלית Common Loon ובעברית טבלן מצוי.

אטיוד5

Active member
נו באמת (לשניכם)

זאת בדיחה מקומית. מינסוטה היא ארץ 10000 האגמים. לא פלא שהיא משופעת ביתושים, למורת רוח הנטיבס, ודרך הבדיחה הזאת הם מוציאים קצת קיטור. דרך אגב, אמינם בחורף קור אימים (תקופות שלמות מתחת לאפס. לא, לא האפס שלנו, אפס פרנהייט) אבל בקיץ די חם שם. היתושים מופיעים בסוף האביב אם אני זוכר נכון.

giba70

New member
אמינם? בחורף?

אז מה? במינסוטה יתוש אחד לא מבשר את בוא האביב? -לא הוא מבשר את סופו. ובפעם הבאה כשאתה מספר בדיחה תרים את היד

למעלה