למצביעי קדימה!

sharonhaimov

New member
למצביעי קדימה!

כולנו שמענו על התוכנית המדינית של אולמרט. התנתקות חד צדדית (במידה ולא יהיה פרטנר, וברור שאין שום פרטנר) מרוב יהודה ושומרון. חד צדדי? מה עם המו"מ בעתיד? האם ארגוני הטרור והרשות הפלסטינית ידרשו יותר? יורת מגבולות 67? אם באמת ממשלת ישראל תצליח לשמר את הגבולות החדשים (אחרי ההתנתקות הגדולה) ולחתום על הסכמי שלום עם הגבולות החדשים? הרי סביר להניח שהפלסתנאים ידרשו יותר.

ההפחדה והפאניקה של נתניהו -

אין הכוונה לגבולות 67' - מדובר בדמגוגיה של הזגזגן הלאומי ומפלגתו, השאיפה היא לקבוע גבולות קבע - לקחת את גורלנו בידינו. ללא פחד, חשש, היסטריה או פאניקה, לקבוע גבולות קבע למדינה יהודית, דמוקרטית וחזקה! אצל ביבי - החמאס מכתיב את סדר היום. אצל קדימה - אלה אנחנו - האזרחים והמדינה

sharonhaimov

New member
בלי לקשר לנתניהו והתשדירים המוגזמים

שלו, אך בתכלס נדע שהפלסתנאים לא ידרשו יותר במו"מ אחרי התנתקות הגדולה, הרי זה אפשרי? אני מייד מתפנה לקרוא את המאמרים ששלחת לי.

sharonhaimov

New member
אין שום התייחסות במאמרים ששלחת לי

לנושא של המו"מ אחרי ההתנתקות הגדולה. אולי יש משהו במצע קדימה ופיספסתי אותו?

לדעתי,

גבולות הקבע יקבעו ללא משא ומתן. אולמרט כבר הכריז על הרצף הטריטוריאלי שהוא מבקש להגשים. אין לי ספק כי הפלסטינאים תמיד ידרשו יותר, לפחות בשנים הקרובות.. גם אנחנו דורשים יותר :) בע"ה, כשנדע גבולות קבועים ומסודרים, הכל יעשה פשוט וטוב יותר לכולנו.

sharonhaimov

New member
הפלסתנאים ידרשו יותר, אחרת הם לא

יחתמו על הסכם שלום והטרור ימשך, אנחנו מכירים את הפלסתנאים ואנחנו יודעים שזה מה שהם יעשו, מה אז ישראל תעשה? תיכנס בהם עוד הפעם? לא עוזר.

לדעתי,

אם יחתם, בע"ה, הסכם שלום, בר ביצוע ואמיתי, זה יהיה רק לאחר פירוק כל תשתיות הטרור והסכמה לאותם גבולות שישראל תגדיר. כך שזה לא רלוונטי למציאות העכשווית.. הצעדים שעלינו לנקוט, הם צעדים של אחריות וסדר - במדינת אוייב, קל יותר להלחם מבקבוצות גרילה אורבניות.. כולי תקווה שנגיע בצעדים אלו לשקט גדול יותר. פיתרון אחר - בוודאי שאין!

sharonhaimov

New member
לדעתי, אם לקדימה יש צוות ביטחוני

מצויין כל כך, שיארגנו תוכנית, גם אנשי קדימה וגם בכירים במערכת הביטחון כולל צה"ל, שב"כ, המוסד, אמ"ן ואפילו המשטרה. ולגבש תוכנית מלאה! לפי דעתי אפשר לחבר תוכנית מדינית אמיתית אחרי הבחירות, בזמן שאין לחץ של בחירות. לא צריך לזרוק סתם תוכניות לאוויר. אני מאמין שאולמרט לא יבצע את ההתנתקות הגדולה לפני ההתייעצות הביטחונית עם כל הגורמים.

sandbird4

New member
למי אכפת? תוכנית מדינית שמדינית

גם ככה ישראל עושה רק מה שארצות הברית אומרת לה לעשות. הדבר החשוב היחיד זה ראש ממשלה לא לחיץ, מנוסה, שלא יקשקש, שיקדם דברים, שיהיה חילוני, שלא יתרגש מהתקשורת, והכי חשוב - בעד כלכלה קפיטליסטית. ביבי? לחיץ כמו טמפון ומפחד מהתקשורת. פרץ? חחחח.... מחפשים ראש ממשלה ולא בדיחה מהלכת. אולמרט? סביר. בכל מיקרה אם אני אלך להצביע אז אני אבחר בליברמן.

sharonhaimov

New member
הגיוני. ליברמן לא רע בכלל.

אבל עדיין, צריך להתמקד במפלגה שכן תיקח את השלטון.

למעלה