למעריצים ותיקים ..

I am bar

New member
למעריצים ותיקים ..

הי אני מקווה שתוכלו לעזור לי..אני עושה עבודה על איידס ואני צריכה שיר ...ואמרו לי שלסולן נדמה לי של הלהקה היה איידס והוא כתב כמה שירים על הנושא אז מי שיודע באיזה שירים מדובר ויכול לעזור לי אני ממש ישמח :)

khammel

New member
עבדו עליך...

נושא המחלה של פרדי היה אחד הסודות השמורים ביותר בתולדות הרוק. פרדי עצמו פרסם הודעה על כך רק ברגע האחרון לפני מותו. כמובן שהיו שמועות וחלקן התבססו על טקסטים של השירים, אבל ההתעסקות בטקסט הגיעה בעיקר אחרי מותו מתוך ראייה לאחור. השיר העיקרי שעולה לי בראש עם פוטנציאל מרשיע כלשהו הוא Khashoggi's Ship מתוך האלבום The Miracle. שם האלבום מסגיר אולי יותר מכל, בדיוק כמו שם האלבום שבא אחריו (אינואנדו). אחרי מותו של פרדי, יצא השיר Mother Love שעשוי לעזור לך, אבל גם הוא, מדבר על המחלה מאד בעקיפין. לפעמים נדמה לי שבריאן ורוג'ר התעסקו בזה בכתיבה יותר ממנו. בכל מקרה, בהצלחה!

בבוהמיין הוא לא אמר על זה משהו ?

בבית השני.. Too late, my time has come, Sends shivers down my spine, body's aching all the time. Goodbye, ev'rybody, I've got to go, Gotta leave you all behind and face the truth. Mama, ooh, I don't want to die, I sometimes wish I'd never been born at all. אולי לא הבנתי נכון אבל חשבתי שהוא דיבר פה על המחלה שלו=]

Headlong

New member
יש כל מיני פירושים לשיר הזה,

אבל בהתחשב בעובדה שהשיר נכתב בשנת 75 ו(אם אני לא טועה)הנגיף רק התגלה בתחילת שנות ה80 וגם זה בארה"ב, אז זה לא הגיוני שהבית, או השיר, מדברים על זה.

ketas

New member
לפרדי ממש לא היה איידס באותה תקופה...

וקשה לי להאמין שהוא חזה את העתיד...
אני חושבת שאת יכולה לקשר לנושא שירים מהאלבום Innuendo זאת אומרת, בשום שיר של האלבום פרדי לא אומר "יש לי איידס ואני מרגיש ככה וככה", אלא כמו שם האלבום עצמו, רמיזות. בהצלחה

1Reebok

New member
אתה יודע מתי פרדי נדבק באיידס?

פרדי בעצמו ידע?

Hikary

New member
אפשר לדעת בערך=]

אם פרדי מת בשנת 1991 והאיידס תוקף בערך 10 שנים אחרי שנכנס לגוף אז תעשה 1991 פחות 10 זה יותר בסביבות 1980. =] יהי זכרו ברוך!:\

khammel

New member
פרדי ידע איפשהו בין 1985 ל1986

הוא הודיע לחברי הלהקה במהלך סיבוב ההופעות של 1986. מה בדיוק הוא סיפר להם... כנראה שלעולם לא נדע.

the Champions

New member
מאוד לא מדויק

פרדי ידע על זה שהוא חולה באידס ב1987 הוא הודיע ללהקה למשפחה ולחברים רק חצי שנה לפני שהוא מת. שד"ע הלהקה חשדה בזה שהוא חולה באידס למרות שהוא טען שהוא חולה במחלה אחרת (בעיות עם הכבד או משהו...)

למעלה