למעגל הזה קוראים:

dafna l

New member
למעגל הזה קוראים:

מעגל הפחד. וצדקתם כולכם . מה שתיארתם הוא תגובותיכם לפחד .על כל שלבי ההתפתחות שלו. אנו מסתחררים במעגל, בדפוסי תגובה , מי שינסה לראות את עצמו במעגל יחוש איך אנו מסתחררים סביב וחוזרים להתנהגויות אלה תמיד. לא כולם מגיעים לכל השלבים,יש שעוצרים. הפחד שלנו מונע מאיתנו להיות אופטימים. לראות שאפשר אחרת. על מנת לוותר על הפחד אנו צריכים להתמודד עם הספק. ויש דרך לעשות זאת. תאמינו לי מנסיון, זה עובד כמו שעון. עכשיו תביטו במעגל ותראו איך המילה פחד היא הכותרת. היום אני הולכת להציף אותכם תסלחו לי אני עושה זאת בהרבה אהבה

מאיה ה

New member
פעלתי לפי המתכון

רשמתי את כל המילים כפי שאמרת. כשאני מסתכלת, אני רואה שארבעת המילים מהסוף לא אומרות לי כלום. אני לא אחת שכועסת, אף פעם לא הייתי. אולי עם הייתי לומדת לכעוס הייתי נפטרת מלפחות חלק מהבעיות שלי. ארבעת המילים הראשונות עושות לי מין תחושת בטן לא טובה. ארבעת המילים האמצעיות מעלות לי את כל הדם לראש. אני תמיד חרדה ממשהו, זה מלווה אותי כמעט כל הזמן. כל פעם שמנסים לכפות עלי משהו, גם אם אני יודעת שזה לטובתי, באה לי התנגדות ואני הולכת נגד זה בכל הכוח. וכשאני יוצאת נגד עם כל הכוחות שלי, וזה לא מספיק כדי לשנות את זה, אני נסערת כולי ומאבדת את ההגיון. והרגשת האיום - אין קשה ממנה. מעלה לי את הרצון לתפוס את הרגליים ולברוח כמה שיותר מהר. אני חושבת שאלו הסיבות שכל כך קשה לי להסתדר עם מסגרות שמכתיבות לי מה ואיך לעשות. הייתי בהרבה מסגרות טיפוליות, אבל לא הצלחתי להפיק מהן הרבה, מרוב חרדה-התנגדות-סערה-איום. תמיד ברחתי משם, כי זה כל כך כאב. ואת הכעס-זעם-איבה-שנאה, עכשיו כשאני חושבת על זה שוב, אני מפנה כלפי. מזל שאתם לא יכולים לראות את הגוף שלי. הוא מלא כולו בצלקות, מבחוץ ומבפנים. והכי כואבות אלו הצלקות הפנימיות,אלו של הנפש. והכל מתוך סיבה אחת פשוטה - אני כל כך שונאת את עצמי. ובגלל זה מגיע לי לסבול. ומגיע לי שיהיה לי רע. ואני צריכה להילחם בכל מי ומה שמנסים לעזור לי. אופס, הגזמתי. בלי כוונה, באמת. סליחה מאיה

dafna l

New member
לא הגזמת כלל

אני שמחה ששיתפת אותנו ברשותך הרשי לי להראות לך את עוצמת התהליך. בתחילת דבריך אמרת שאת ארבעת האחרונים את לא מכירה כי את אחת שלא כועסת,בסוף דבריך אמרת שבעצם את כל ארבעת האחרונים את מפנה כלפי עצמך. כעס שאינו מופנה לגורם הכעס מופנה כלפינו או לאחרים על לא עוול בכפם. ואח``כ אנו כועסים על עצמנו שבטאנו כעס שלא בצדק. מטרת השיטה לחסוך מאיתנו את כל המדורים הרשומים במעגל אלא להתייחס ל3 נקודות שמהם אנו יכולים לפתור את הספק המחלחל בנו ללא הסיחרור הפוגע והכאוב. יכול להיות שלא נהיה נחמדים לעיתים, אז מה ? מי אמר שאנו חייבים לרצות את כל העולם. נרצה את עצמנו ראשית זה החשוב מכל.

למעלה