למנוסים שבינכם

נטעב

New member
למנוסים שבינכם

ביתי (בת 8) אובחנה באבחון פסיכודידקטי כסובלת, כנראה, מהפרעות קשב. הופנינו לערוך בדיקת TOVA. האם לדעתכם יש טעם בעריכת אבחון במכונים פרטיים (כדוגמת אניגמה) בעלות של קרוב ל3000 ש"ח? או שכדאי לפנות למרפאות של קופת החולים, ולערוך שם את הבדיקה. אין לי בעייה להוציא את הכסף, אם אני יודעת שהתמורה הולמת. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש, נטע.

b a r b a i m a

New member
בדיקת TOVA לא אמורה לעלות יותר

מ-300 ש"ח 3000 ש"ח יכול להיות שזה המחיר הכולל לאבחון פסיכו-דידקטי+TOVA וזה מחיר יקר מאד. אני שילמתי על אבחון פסיכו-דידקתי מקיף ביותר 1800 ש"ח ובנפרד ה-TOVA עלתה לי 300 ש"ח

דליה.ד

New member
אבחון הפרעת קשב

מאבחנת פסיכודידקטית אינה יכולה לקבוע הפרעת קשב, אלא, רק להעלות חשד לקיומה של הפרעת קשב! אבחון הפרעת קשב יערך אצל נוירולוג/פסיכיאטר מומחה והוא יפנה לבדיקת טובה כחלק מהאבחון המקיף שעליו לכלול שאלוני קונורס מבוססי תצפיות, אבחוןסימנים נוירולוגים "רכים" ובדיקה פיסית. מאיסוף הממצאים ניתן יהיה , בסופו של תהליך, לקבוע קיומה של הפרעת קשב או שלילתה. האם לפנות לאבחון פרטי\ זה כבר העניין שלך. אני הלכתי לרופא עצמאי שעובד עם קופות החולים (אבחון עלה כ1000 ש:ח וקיבלתי החזר מסויים מקופת החולים והטובה נכלל בפנים).

נטעב

New member
תודה, ועוד....

תודה למשיבות.
אני יודעת שמדובר בחשד בלבד, כתבתי: כנראה. מכיוון שאני חשדתי בקושי שלה ככזה, אני כמעט בטוחה שבזה מדובר. (קצת מתמצאת). בבירוקרטיה, לעומת זאת אינני מתמצאת.
אם אני מבינה נכון, על פי דבריכן, אם ערכנו כבר אבחון פסיכודידקטי במכון אחר, אין טעם לשלם על מן עסקה כוללת כזו, ולחפש רק נוירולוג או פסיכיאטר ילדים שיאבחן אף הוא ויפנה לTOVA. כלומר רופא - ולא מכון. האם יש עוד דיעות בעניין? משהי? האם אבחון כזה מקיף - שוב, כשהוא ממוקד בהפרעות קשב, יכול לתת יותר מאשר - בסופו של דבר הפנייה לTOVA? אשמח ללמוד מנסיונכן,
נטע.

b a r b a i m a

New member
לדעתי האישית בלבד אם כבר עשיתם

אבחון פסיכודידקטי כלל אין טעם לעשות TOVA. ה-TOVA בדר"כ זו אינדיקציה ראשונית אם יש או אין לילד/ה הפרעת קשב. מבדק הTOVA נעשה ב-2 חלקים. חלק ראשון ללא ריטלין וחלק שני עם ריטלין - לראות את הריטלין משפיע על הילד... לדעתי האישית בלבד...ה-TOVA מיותרת אם עשיתם פסיכו-דידקטי. בהצלחה

SABI123

New member
בדיקת טובה

אני שילמתי דרך המושלם בכללית 110 ש"ח על הבדיקה ועל הבידקה הדידקטטית לא פורמלית שלמתי 450 ש"ח בירושלים יום טוב חגית

zivadina

New member
אבחון הפרעת קשב

האבחון הנכון של הפרעת קשב נעשה על ידי פסיכיאטר או נוירולוג. זהו אבחון רפואי שכולל בדיקה קלינית, שאלונים להורים ולמורה ובדיקת TOVA. לצערנו, יש הרבה שרלטנים שרוצים לחפף את האבחון כדי לחסוך עלויות, ואז המון ילדים סובלים מהגדרות לא נכונות של בעייתם, ובעקבות זה מחוסר טיפול או מטיפול לא נכון שלא עוזר. (למשל, מתן ריטלין שלא משפיע). באניגמה מבצעים אבחון מדוקדק של הפרעת קשב, ולפי הסדר מיוחד שיש להם עם קופת חולים כללית, הקופה מכסה את רוב ההחזר לפי פרוצדורה של "ייעוץ רופא מומחה". הם יוכלו להגיד לך מה בדיוק יהיה גובה ההחזר מן ה"כללית" במידה שיש לך ביטוח משלים בקופה. יש להם גם הסדר דומה עם "מאוחדת" ועם "לאומית". לפני שאת פונה לאבחון יסודי ויקר, אני ממליצה לך מאוד לקרוא בספרייה שלנו על הפרעת קשב, ולשקול אם האפיונים מתאימים לילדך. רק אחרי שאת בטוחה שזהו הכוון, פני לאבחון מקצועי ואל תסתפקי ברופאים שלא יודעים לאבחן את ההפרעה, למרות שיש להם הסמכה גורפת לכך ממשרד הבריאות. בדיקת TOVA במנותק מן הרופא המאבחן היא מאוד מאוד מאוד לא מומלצת. בבקשה:

נטעב

New member
../images/Emo140.gifתודה שוב, על כל התגובות.

מכיוון שאני עוסקת בחינוך, אני מאוד יודעת שזה הכיוון. אני יכולה להיות בטוחה במעל 90 אחוז שהקושי שאני רואה אתצל ביתי קשור לבעיות בקשב ובריכוז. את האיבחון הפסיכודידקטי ערכתי במכון רום. עד כמה שידוע לי - לא מדובר בשרלטנים. (אני מקווה....
) בסה"כ הם עלו בדיוק על אותם הקשיים שאני ראיתי בבית, אבל מכיוון שאני לא מאבחנת, ומקושרת רגשית - רציתי לשמוע חוו"ד מומחים, שמתמחים בקשיי למידה מסוגים שונים, ולא רק בהפרעות קשב. אני יודעת שאבחון מדוקדק מצריך בדיקה של נוירולוג או פסיכיאטר. אולם כשהתחלתי לברר על אלו (כדי לא להגיע לשרלטנים) נתקלתי בשמות של מכונים, העורכים אבחונים, ומנוהלי םעל ידי מומחים. השאלה הנשאלת היא - האם לדעתכן יש צורך אבחון מאפס - כפי שמציע, למשל מכון אניגמה (והוא לא היחיד), או שמספיק ליצור קשר עם נוירולוג או פסיכיאטר ילדים, (שמתמחה כמובן בהפרעות קשב) ולעשות את האבחון דרכו. אני לא כל כך הבנתי את כוונתך, זיווה, ב"בדיקת TOVA במנותק מן הרופא המאבחן". תודה למי שהגיעה עד כאן, נטע.

למעלה