למנהלת הפורום

יסמין43

New member
למנהלת הפורום

באשר לאתגר הגדול ביותר כאם במשפחה חד-הורית: חבל שפרסמתם תשובות מוכנות מראש, שכן אף אחת מהן אינה מתאימה לי. האתגר הגדול והמעיק ביותר מבחינתי הוא דווקא תפעול המערכת המשפחתית לבדי מבחינת תחזוקה שוטפת, כלומר, עבודות הבית + תיקונים + טכנאים + חידוש ציוד + קניות + בריאות ועוד ועוד ועוד, והכל לבד לבד לבד...

מותר גם לי להגיב?

המערכת המשפחתית השוטפת זה משהו שהופך מהר מאוד לטבע שני איכשהו מסתדרים. אני ממש לא יצור של עבודות בית. ובכל זאת, איכשהו הילד תמיד לבוש ונקי, איכשהו הוא מקבל ארוחות, והבית סביר למחיה. נכון, הבית לא מתפקד כמו בית של פולניה מסורה אבל... אף פעם לא התיימרתי. לעומת זאת, יש המון המון אתגרים שקשורים לתכנים, לערכים שהילד מקבל: מיומנויות חיים, איך להסתדר בחברה, ועוד... האתגר הוא איך לשמור על החיים שלך, כאינדווידואל להמשיך לממש את כישורייך ולהגשים את חלומותייך. איך ללמד את הילד שלך לשאוף תמיד להגשים את חלומותיו ולממש את כישוריו. ללמד אותו איך לאהוב ואיך לבחור בחירות נבונות בחיים. יש אתגרים רבים בגידול ילדים, לכל הורה אבל במיוחד להורה במשפחה חד הורית. אם את מתייחסת לקשיים, אז יש שניים עיקריים: 1. כלכלית - משכורת אחת, לא תמיד גדולה מספיק 2. עומס עצום - הכל נופל על אדם אחד. אצל חד הוריות מבחירה - עוד יותר, כי אין הפוגות של הסדרי ראיה (אחה"צ, שבתות, חגים, שבועיים בקיץ וכדומה), אין מי שייקח פיקוד כשאת חולה, יש את ההתמודדות עם היעדר דמות אב ברורה וכדומה. אבל... יש פתרונות מסוגים שונים: יש מי שההורים ו/או האחים שלה עוזרים - מעורבים בחיי נכדיהם / אחייניהם. יש עוזרת, בייביסיטר, חונך/ת (באמצעות מסגרות שונות). כל בעיה שתיתקלי בה - אם לא תייצרי פיתרון בעצמך - נשמח לעזור. כאמור, התחזוקה השוטפת הופכת לטבע שני. אם יש עוד שאלות - את מוזמנת לשאול אותן ואם לא הבנתי נכון את שאלתך - תסבירי?

לפחות בקטע הזה......./images/Emo8.gif

של תיקונים, טכנאות וכל מה שמסביב, אין לי בעיה...

יסמין43

New member
תתפלא, אבל גם לי לא...

כאמור, תתפלא, אבל גם לי אין בעיה בתחום של תיקונים וטכנאות! נו, מה, שברתי לך את הסטיגמה? הבעיה היא העומס, לא כל דבר בפני עצמו. ובהזדמנות זאת גם לנאווה: אני לא מציגה כאן שאלה. אני רק מנסה לומר למנהלת הפורום, שחבל שבמשאל שהם עורכים לגבי האתגר הגדול ביותר בחד-הוריות (ראי בראש הדף) קבעו מראש מספר תשובות שאף אחת אינה מתאימה לתשובה שאני הייתי רוצה לתת.

לא! לא שברת......./images/Emo6.gif

ואני לא כל כך מתפלא, כל משפחה חד הורית חייה ונמצאת בהשרדות יום יומית, המטרות מקודשות.

אני מתנצלת

על שלא כללתי את כל האפשרויות שתימצאנה מתאימות לכולם. אני בטוחה שיש עוד מספר אפשרויות. בכל מקרה , אין שום מניעה לפתח על זה דיון כאן , בדיוק כמו שעשית וזו אחת ממטרות הסקר שישמש כ"טיזר" לפתח וללבן נושאים לדיונים רלוונטיים בפורום עצמו ובהחלט משמש גם כהזמנה להעלות נושא כזה. ברוכה המצטרפת אלינו

למעלה