למנהלת החביבה

Night-Girl

New member
למנהלת החביבה

באתי לביקור מפורום סלסה
לא יכלתי להתעלם מהודעתך על הבחורה שלקחה מספר שיעורים אצל מורה לריקודי בטן... האם תוכלי לפרט יותר? אשמח מאוד לדעת. ואגב, אולי שאלה שלא עלתה עדיין בפורום- תתחדשי- אשכנזים שרוקדים ריקודי בטן...? משום מה, אני אף פעם לא מרגישה מספיק בנוח. עם המוזיקה הלטינית אני זורמת, מנענעת, מגלגלגת וכל מה שצריך... אבל כשמגיעים למוזיקה מזרחית אני מוצאת את עצמי מביטה באותן נשים היודעות כיצד להזיז כל חלק בדיוק מושלם, ומניחה שזה כנראה לא בשבילי... למרות שמוזיקה היא מוזיקה

אוהוהו כמה שאת טועה ../images/Emo8.gif

תראי, לימוד של ריקודי בטן, כפי שראיתי אותו אני לפחות, לא מיועד רק לשם נתינת הופעות, אחרי ככלות הכל, כמה מאיתנו באמת יופיעו עם הריקוד אח"כ? מה שכן, הריקוד פותח מעברים, חסימות, של הגוף ושל הנפש, ומשחררת את התנועה... יותר מזה אני אומר לך- עובדה היא שבארה"ב היום ריקוד הבטן והמחול המזרחי מפותח עד כדי יצירת אסכולות נפרדות (ממש יש סגנון אמריקאי בריקוד המזרחי... נגיד, מקביל ל LA של הסלסה?). בקשר למוזיקה- תראי, את לא חייבת להתחבר לכל מוזיקה מזרחית- יתכן ששיר זה או אחר, או תיפוף זה או אחר, או מקצב זה או אחר- ימצאו חן באוזניך, ולא כל שיר. גם לי, מזרחית ככל שהנני (חבל שאני לא יכולה לומר לך:"הנה, אני למשל אשכנזיה"
), ברגיל רחוקה מהלתחבר לשירים מזרחיים, ורק לצרכי ריקוד- אני מוצאת את השירים ש"עושים לי את זה". עם כל כמה שהסגנון המוסיקלי השמיעתי שלי שונה מהקשבה לשאקירה- שאקירה בהחלט מככבת אצלי במערכת, כשאני באה לרקוד, ושאקירה היא זמרת שעשויה להיות מוערכת גם על ידי אשכנזיות, לא?! אז זהו. בקשר לבחורה ולסטיילינג- אומר לך בכנות- לא פיתחתי את השיחה איתה מעבר. היא גרה בעיר הולדתי, שהיא עיר די זניחה במערך הארצי, ונתקלתי בה רק אז- ולא במועדוני סלסה תל אביביים שבהם ביקרתי... כך שיותר ממה שאמרתי- אין לי מה לומר... אני יכולה לנסות להוסיף מהערכתי: היא בטח לא למדה חוג מקצועי- אלא חוג במתנ"ס, או בחדר כושר, וכנראה רק קיבלה איזשהם יסודות בתנועה- ולמדה להשתמש היטב באגן ובבטן...

Night-Girl

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif

לצערי, ישנם דברים שגם בסלסה וגם בריקודי בטן אינני מסוגלת לבצע- בעיות גב חמורות... אני מניחה שאירשם מתישהו לסדנא בסגנון, ותודה על ההמלצות.

ליMור

New member
לא נראה לי,,

שלדעת ריקודי בטן,, ניתן באמצעות סדנא,,,, זה לימוד ארוך ומייגע המון תנועות קישורים גמישות הגוף,, שנוצרת רק בעקבות ניסיון והפעלה של הגוף,,, שילוב של טכניקות קורדינאציה,, (ידיים, אגן,,,לא להזיז חלק עליון או תחתון,,,וכו') וכל אלו,, לא מספיקים לסדנא,, אלא ללימוד ממש,,,,

לימור, התבלבלת...

היא כתבה "סדנה בסגנון" והתכוונה לסדנה בסטייליניג של סלסה... כלומר, בסלסה יש דבר כזה שנקרא "סגנון" במובן שלומדים כיצד לרקוד בחן רב יותר- ולא רק על פי הצעדים.... זה מה שהיא התכוונה. ונכון, ריקודי בטן אי אפשר ללמוד בסדנה.

הי לך,

מותר לשאול איך את רוצה להפוך לרקדנית סלסה מרקדנית בטן? או שלא הבנתי נכון ואני סתם נדחפת לדיון?
בכל אופן, אני רוקדת סלסה כמה שנים ולאחרונה התחלתי ללמוד גם ריקודי בטן והאמת-ממש אין קשר בין השניים. אפילו העינטוז הבסיסי ביותר בריקודי בטן שונה מהענטוז הבסיסי בסלסה, זה שני סוגים שונים לחלוטין של ריקוד ואם בשביל לרקוד סלסה יותר יפה את רוצה ללמוד ריקודי בטן-אולי כדאי שתלכי על ריקודים סלוניים
איפה את רוקדת, אגב?

Night-Girl

New member
את לא מבינה

אני רוקדת סלסה כבר חמש שנים מחפשת איך לפתח את הסגנון שלי, ולאו דווקא לקשר בין השניים אלא להגיע לשליטה טובה יותר בסלסה חוץ מזה, אני אוהבת סלסה קובנית, מלוכלכת, ועינטוז זה עינטוז. אני רוקדת בשרון ובת"א

למרות שאני חושבת שאני במיעוט,

אני לא תופסת מהריקודים של שאקירה ויש עוד שרוקדות כמוה ולא התעלפו. להגיד ששאקירה רוקדת ריקודי בטן זה (לדעתי) כמעט כמו להגיד שכריסטינה אגילרה רוקדת ריקודי בטן בקליפ "DIRTYA". אולי היא עושה תנועות יפות, אבל אני חושבת שיש עוד 1000 שרוקדות ככה. לא מבינה למה דווקא היא קיבלה את ההתלהבות.

ממממממ ../images/Emo105.gif

טוב כל אחד והדעה שלו .. אולי יש הרבה שרוקדות כמו שאקירה אבל אי אפשר להכחיש שהיא רוקדת יפה ריקודי בטן

טוב, אני גם לא מסכימה איתך...

למרות שלא ראיתי את הקליפ של כריסטינה... אם תראי קטעים של שאקירה מהופעות חיות- לאו דווקא מהקליפים- שהם תזזיתיים ומנסים לדחוס כמה שיותר מידע בכמה שפחות זמן ולכן מראים רק את השניות האיכותיות ביותר, אז תראי שהיא אפילו יכולה לייצר ריקוד שלם... אישית? ראיתי, רקדתי, המורה שלי העתיקה ממנה ריקוד אחד, ואהבתי מאד. אז גם אני לא מסכימה.

../images/Emo45.gif |למשללל ../images/Emo105.gif

ההופעה שלה בגראמי 2000 עם השיר הידוע ojos asi

למעלה