למנהלי הפורום.

רוזן71

New member
למנהלי הפורום.

בס"ד. אני לא מבין איך אתם נותנים לאחד בשם "אייזיק" להשתולל פה בפורום ולומר על גדולי ישראל שהם רשעים ר"ל!? רוזן.

"רשעים בחשך ידמו"....

ר"ת רבי ! את זה רבנו אמר ! זה לא חכמה לקבל מספרי רבנו רק את מה שלא יפריע לו בשגרת חייו מימים ימימה . ישנם דברים קשים שרבנו אמר , שמי שרוצה תיקון לנפשו חייב להתפלל ולהתחנן הרבה שיכנסו הדברים הנ"ל לליבו הערל , אף על פי שהם לא מסתדרים עם הבנין שבנה במשך חייו החשוכים . אייזיק , לא המציא את הדברים שאמר , הם כולם כתובים בספרי רבנו . אם תרצה גם לממש את הדברים האלה בחייך ולא רק ללמוד אותם כסטודנט באוניברסיטה , תגיע להרבה מסקנות כואבות על חלק מהאנשים שעם ישראל מכנה אותם בטעות - "גדולי ישראל". אני מציע לך לקרוא את הלכה ה' סעיף ט' בהלכות שבת בלקוטי הלכות אורח חיים ג' , שקטע ממנה אני מביא לך כאן : וכמו שמעתי מפי רבינו ז"ל שיש כמה צדיקים ששברו התאוות אבל עדיין נשאר אצלם שמץ מנהו. ואלו הצדיקים אין להם כח להחזיר בני ישראל למוטב. כי אם בכח הצדיק האמת הראש בית האמתי שזכה לבטל הרע בתכלית וכו' כנ"ל. כי מחמת שאין בו שום רע כלל. על כן יש לו כח לתקן כל הנפשות המקורבים אליו להחזירם להשם יתברך ועל כן על זה מתקנא עצמו ביותר הבעל דבר שהוא קליפת המן עמלק ומניח עצמו לאורכו ולרחבו להעלים ולהסתיר שם והידור ופאר של הצדיק האמת הזה ומקים עליו מחלוקת גדול. ומתגבר בתחבולותיו להקים ראשים בעולם ולהגדיל שמם מאד. אשר שמם נמשך משם הטומאה משמות החיצונים כמבואר בהתורה הזאת במקומו עיין שם. ולפעמים כשרואה שאי אפשר לו להפוך האמת לגמרי להעמיד רשע גמור לעשות אותו ראש ומפורסם. כי בוודאי לא יטעו בו בני ישראל הכשרים על כן הוא משתדל בתחבולותיו להתלבש עצמו באיזה כשר או צדיק שאינו גמור ונותן בלבו שיחלוק על זה הצדיק הנ"ל. שהוא הראש בית האמתי. והבעל דבר מגדיל שמו של זה החולק והמתנגד על הראש בית האמתי הוא מגדיל שמו מאד ומפרסם אותו מאד. כי עמלק מרוצה שכל העולם יתקרבו לאלו הראשים אף על פי שהם צדיקים קצת כדי להרחיקם מהצדיק הגדול הראש בית האמתי. כי כל תחבולותיו לרחק ישראל מהצדיק הראש בית האמתי הנ"ל שכל תיקון נפשות ישראל וכל העולמות על ידיו כנ"ל. וזה שכתוב ויזנב בך כל הנחשלים אחריך וכו' ויזנב דייקא. וכמו שדרשו רז"ל שהיה חותך זנבות וזורקן כלפי מעלה. כי ההמון עם כנגד הצדיק הם בבחינת זנב. כי הם טפלים אליו. כי הצדיק האמת הוא הראש. והקטנים הטפלים אליו הם בבחינת זנב. אבל בוודאי טוב להיות זנב וטפל לצדיק הזה שהוא ראש בית האמתי מלהיות ראש במקום אחר. וכמו שכתוב במשנה הוי זנב לאריות ואל תהי ראש לשועלים. וכמו שאמרו רז"ל הדבוק ומחובר לטהור טהור. וכדאמרי אינשי עבד מלך מלך הדבק לשחוור וישתחוו לו כמו שפירש רש"י לענין נהר פרת שסמוך לארץ ישראל וכו'. ועמלק בתחבולותיו חותך הזנבות וזורק כלפי מעלה שמהפך מזנב לראש. שלוקח קטנים במעלה שהם בבחינת זנב נגד הראש בית שהיו צריכין להיות טפלים אליו. והוא לוקח אלו הזנבות הקטנים במעלה וחותכם ומרחקים מהצדיק מהראש בית האמתי. וזורקן כלפי מעלה. דהיינו שעושה מהם ראשים ומגביה אותם למעלה למעלה. ומגדיל שמם מאד. ומכניס בלבם שיחלוקו על הצדיק הכל בשביל להסתיר ולהעלים שם הצדיק הזה שהוא הראש בית האמתי וכנ"ל. ועל כן מלחמה לה' בעמלק מדור דור. כי זה עיקר תוקף מלחמות עמלק שבכל דור כי בכל דור מוכנת הגאולה לבא על ידי הראש בית הזה שהוא בחינת משה משיח שהוא הצדיק האמת הגדול במעלה שבכל דור. אך עיקר העיכוב הוא על ידי המחלוקת העצום הזה שהוא בחינת מלחמת עמלק שכל מלחמתו להסתיר ולהעלים שם הצדיק הזה כנ"ל. עד כאן.

רוזן71

New member
תגובה.

בס"ד. אני לא בא להתווכח איתך, אולם ישנם דברים שחושבים ולא כותבים במיוחד בפורום של מחפשי דרך. בא נדגיש את הקירוב ואת הנועם ולא ההיפך. אני בתור אחד שמנסה להבין מוצא את עצמי נפגע כבר כמה פעמים מדבריו של אייזיק. אני למשל בחודשיים שלושה שמשתתף פה בפורום (ולמדתי להעריך אותך) חושב שחלק מאמונתך בטעות יסודה (מוכח מדעית), ובכל זאת אני לא כותב את כל מחשבותי פה בפורום כדי לא להרבות תערומת, וד"ל. בברכה, רוזן.

אני בעד../images/Emo88.gif

לך בכוחך זה והושעת את ישראל!!!!! לפעמים שוכחים מהי גדולת רבנו הקדוש!!!!! ויוצרים מונופול על דבריו הקדושים, ומכניסים לשם\משתמשים, בהם דרך ראייתנו הפגומה! ראה כותרת: זה יפה כשרבנו הקדוש אומר את זה" ר' לוי יצחק בנדר זצ"ל נסע פעם ברכבת עם אחד מהאדמורים המפורסמים, ודיבר איתו לילה שלם "תורות נוראות" (כדבריו ז"ל) מרבנו ולא הזכיר שם רבנו כלל. רק בסוף הנסיעה, לפני שנפרדו, כשראה שהדברים גרמו להתפעמות עצומה אצל בן שיחו, והלה שאלו מי רבו? אמר לו....... יש שכל כדי לדעת לאהוב.

תגובה

הדברים האלה שאתה כותב רק מרחקים אנשים ורבינו לא התכוון שכל אדמו"ר שלא חסיד ברסלב רשע אבל חבל על הזמן שנינו לא נשתכנע אחד מהשני אז עזוב ושלא תחשבו שאני חושב שרבינו הוא לא ראש בני ישראל והמנהיג של ישראל וכו' וכו' אבל מפה עד לקרוא לאחרים רשעים הדרך רחוקה

מצחיק אותי שאתה משתמש

בתור רעיה במושג מוכח מדעית. הרי רבנו כבר אמר לנו להתרחק מפלוסופים. ומה שמצחיק פה שאתה משתמש בזה בהתקרבות שלך לרבנו. רק בגלל שזה לא מוכח מדעית אז אתה לא מאמין(זה מצחיק אותי).

רוזן71

New member
תגובה לאייזיק.

בס"ד. אני אישית בדקתי את כתב ידו של יואל א. שהוא הוא אותו חסיד סלונים שכתב ב-1922 את ה"פתק" בתור קונץ כדי לעודד את רבי ישראל אודיסר. (אגב, הוא כתב עוד פתקים והטמינם בעוד ספרים). ואת כל זה חקרתי במסגרת התקרבותי לברסלב, אצלי שום דבר לא מובן מאליו. אני עומד מתפעל ומשתאה על מכונת היחצנות האדירה (והמוצלחת) של תעשית ה"פתק", רק חבל שנפשות זכות ותמימות שמחפשות דרך נלכדות בזה. רוזן.

נוסף להכול

אתה גם חקרן.(ממש חסיד ברסלב אמיתי). ובטח בזמנך הפנוי אתה קורא חוק בל יעבור את המורה נבוכים. ואחרי הדבקות מהספר את הולך לרופא לראות שהכול בסדר אצלך. ויש לי אליך שאלה קטנטנה יש כאלה שאומרים שזקנו של רבנו כתב את התורות בליקוטי מוהר"ן ויש כאלה שאומרים שהתורה לא אמת ויש כאלה שאומרים שאין השם יתברך בעולם. וגם להם על פי החקירה יש הוכחות. השאלה היא איך את בוחר במה להאמין ובמה לא. ובאמת חבל שהם לא מאמינים בך וברבך שתלמדו אותם קצת חקירות ופלוסופיה.

רוזן71

New member
תגובה.

בס"ד. אני לא אמרתי שאני חסיד ברסלב ובודאי לא אמיתי אלא אני רק מנסה ללמוד להתקרב. ו..כן אני חוקר ולא מקבל מאליו כל מיני סיפורים. רק תראה לאן אתה מידרדר בקנאותך! מכנה גדולי ישראל כרשעים, פוגע ומעליב כל מי שיש לו דעה אחרת משלך (עבירות שבין אדם לחברו אין יוה"כ מכפר), כך לפי דעתך צריך להראות חסיד ברסלב אמיתי?? וקהל קוראי הפורום יקרא וישפוט. רוזן.

אני לא בתחרות

מי יותר חסיד ברסלב אני או אתה. אני נותן לך את התואר מראש. אני רק יודע ברוך השם להבדיל בין טמא לטהור. ואם זה מעליב אותך אז אני מתנצל. מה אתה רוצה לשמוע ממני שהמן הוא צדיק אולי בפורים תשמע. ורק על איזה גדולי ישראל אתה מדבר לא זכור שהזכרתי אחד מהם. וברוך השם השוק מוצף מהם.

רוזן71

New member
התנצלותך מתקבלת למרות...

שאני לשיטתך טמא! תהיה בריא, חביבי. רוזן.

פראזניק

New member
חברים...

סיכמנו כבר בעבר שאין טעם לויכוחים כאלה, הם לא ישכנעו אף אחד, בטח לא יוסיפו שום דבר מעבר לכעס ומריבות. נא לא להמשיך בויכוחים אלה. תודה

חס ושלום בכלל לא.

לשיטתי אתה ואני תינוקות שנשבו. על ידי אנשים שלקחו בחוזקה ובגזלה דבר שלא שייך להם (כתר רבנות). ואני שוב מתנצל על זה שהבנת מדברי שאתה .... כי בכלל לא זאת היתה כוונתי.

יואל א. היה רב צריך לקרוא לו רבי

הוא היה מספר סיפורים ידוע בטבריה של אז ומוזכר בספר "חסידים שידעו לחיות" בפרק על חסידי סלונים בטבריה עיי"ש

יואל א. היה רב צריך לקרוא לו רבי

הוא היה מספר סיפורים ידוע בטבריה של אז ומוזכר בספר "חסידים שידעו לחיות" בפרק על חסידי סלונים בטבריה עיי"ש

ועיין בליקו"מ ו' אם אני לא טועה

שרבינו אמר שהצדיק צריך שיהיה לו שני כוחות בתורתו אחד בחי' צדיקים ילכו בם והשני בחי' פושעים יכשלו בם לדעתי אני לא אומר שאתה פושע אבל לדעתי ההבנה שלך עצמה יותר קרובה לסוג השני

גיוועלדיג מתוק התבלבלת אני עם רוזן.

אז מה תגיד עכשיו? אולי גם אתה לא התכוונת אלי.......

למעלה