למכירה!!

• פותח הנושא tomel
  • פורסם בתאריך

tomel

New member
למכירה!!

ברשותי אוסף נכבד של בולים,מטבעות,שטרות,טלכרדים וגלויות שברצוני למכור למי שבאמת יודע להעריך אוספים איכותיים. כל המעונייו נא להשאיר תגובה ואני אצור איתו קשר בהקדם. תודה מראש. tomel

לאבא שלי היתה בדיחה קבועה, כאשר

נשאל שאלה שאי אפשר היה לענות עליה בהעדר פרטים: כמה בד צריך יתום בשביל לתפור לו זוג מכנסיים? "אוסף נכבד של בולים", ואני לא מתייחס לכל השאר אבל העקרון זהה: האם מדובר באוסף בולי ישראל, באוסף תימאטי, באוסף קלאסי של מדינה מסויימת, אוסף שהפריטים בו קנויים או הורדו מדברי דואר, האם הפריטים כוללים רק בולים או פריטים אחרים, האם יש בו מעטפות יום ראשון, גליונות, חותמות, האם הם מאוכסנים באלבומים או במעטפות, האם מצבם מצויין או פחות מכך, האם יש בו פריטים בעלי שווי יוצא דופן ואם כן - מהם, כל אל הן שאלות מינימליות שצריך לדעת די לענות, אפילו ברמה הכי בסיסית. אני מציע לך לקרוא את השאלות הנפוצות והמאמרים שלנו כדי להבין יותר טוב איך ומה אתה צריך לדעת להסביר על מנת שנוכל להתייחס ברצינות לשאלה.

11moti

New member
מנצל"ש ל ס ע ר

בדף הקודם העלתי תמונה של אולר חשמלאים צהלי של חברת ORO האם אתה מכיר אותה ואם כן מאיזה ארץ?

python 4

New member
מנצל"ש - לניסים!

תודה על הגליון והמעטפה! אהבתי מאוד! סבב הבולים נחת אצלי היום, כמה בולים הוצאו ממנו, כמה נכנסו אליו (טוב, קצת יותר הוצאו מנכנסו..
) ומחר היא תישלח הרחק הרחק לתמיר. אז תודה לכולם (בעיקר מי שהכניס את הבולים ההונגרים היפים האלה) ובהצלחה!

python 4

New member
אה...

זה מהדרדסים.. פשוט אני כבר איזה חודש מנהל ויכוח סוער עם כמה אנשים בפורום אחר (פה אין כאלה ויכוחים, משום מה) בשאלה הרת הגורל איך קראו למנהיג הדרדסים - דרדסבא (כמו שהגיוני) או דרדסאבא (כמו שלא). מה לא הלך שם. מכות הלכו שם. הקרב עדיין לא הוכרע. לא חשוב...

Reznik

New member
תן לי לעזור לך בוויכוח

באנגלית נאמר שמו כ PAPA - SMERF לכן הביטוי הוא דרדס אבא ולא דרדס סבא ועוד כמה דוגמאות ללמה אבא ולא סבא מהשאלות הנפוצות של פורום שאלה קטנה

python 4

New member
תודה אבל לא...

הטיעון רב-המשקל שהעלת הועלה כבר מספר פעמים ע"י מספר חברים בפורום שבו התנהל הויכוח (נו טוב, פורום רומח הדרקון) אבל הוא הופרך, ואני בכוחות עצמי מצאתי לו טיעון נגד: השם שניתן לו באנגלית הוא לא השם הקובע, שכן הדרדסים נכתבו במקור בצרפתית (או באיטלקית? אני לא זוכר) בכל מקרה בצרפתית קוראים לדרדסבא grand smurf, כלומר הדרדס הגדול, מה שמרמז לכך שהוא סבא (grand father). בכל מקרה המתרגמים לאנגלית נטלו לעצמם חופש תרגום, ולכן הטיעון כאילו השם העברי מתחייב מהאנגלי הוא לא מדויק, מה גם שלדעתי התרגום לעברית נעשה מהמקור ולא מאנגלית. בנוסף, אני כמעט בטוח שבספרים של הדרדסים, שהיו לי את כולם לפני שנים, היה כתוב במפורש דַרְדַסַבָּא. אני כמעט בטוח, אבל לצערי אני לא יכול להוכיח זאת כי אין לי את הספרים כבר שנים. וכן, יש את הזכרון: לא היתה שם אָ. לחלוטין. זה גם לא הגיוני לשונית שהמתרגמים יחליטו לשים שם אָ, כשברור שהתנועה תיבלע ע"י ה- ס'. ולסיום, אחת מחברות הפורום מצאה היום את הקטע הזה באינטרנט: "בילדותינו, הילדים התחלקו לשניים. החלק האינטליגנטי יותר, שידע שלמרות שיש אבא לילדים ולא סבא לילדים, לא נכנע לנורמות חברתיות וחשב שקוראים לסבא דרדסבא ולא דרדסאבא. היו כמובן את הדיסלקטים – והם הרי חלק אינטגרלי מהחברה שלנו – שגרסו בתוקף שאומרים דרדסאבא. לך תבין. לחשוב שחלק מהילדים האלה גויסו לצבא והם אמורים לשמור עלינו מעורר בעתה וחלחלה." אכן, ויכוח סוער. נראה לי שקודם נצליח להכריע בשאלה הפלשטינאית לפני שנפתור את זה. בכל מקרה סליחה על האוף טופיק... אה, אבל אני אוסף ויכוחים, לא?

שמע, אני לא יודע אם הוא היה סבא,

אבל שני דברים אני יכול לומר: אחד, הוא בן 542 (ציטוט ממנו, משנת 1954. כיוון שהם לא מתבגרים, הוא עדיין באותו הגיל). הדבר השני, שהוא ללא כל ספק היה קומוניסט. לא מאמין? לך לראות בקישור שצרפתי.

doroni10

New member
הסבב נוסע, הסבב עוד נע..../images/Emo73.gif

ממספר 5 ברשימה- הישר למספר 6.... עוד לא עברנו חצי מהרשימה.. העיקר שהוא
ולכל החדשים שלא יודעים במה מדובר: מדובר במעטפה שיצאה עם בולים להחלפה ואשר עושה דרכה בין 13! חברים בפורום- לוקחים מהמעטפה בולים שרוצים, מכניסים בולים להחלפה נוספים (ברשימה רשום מה כל אחד אוסף) - ושולחים אל הבא בתור בסבב על פי הרשימה. דורון,

python 4

New member
לא סתם קומוניסט...

כידוע הדרדסים היא סדרה אנטישמית בהחלט, ויש לזה הוכחות רבות: חוץ מזה שהדרדסים הטובים הם כחולי עור ובהירי שער, בעוד שהמכשף הרע עם האף הארוך שרוצה לתפוס את הדרדסים ולעשות מהבשר שלהם מצות לפסח. שלא נדבר על זה שלחתול הרשע של גרגמל קראו ישראל. ממש ככה.

תיקון קל

בצרפתית הדרדסים נקראים שטרומף ולא סמרף (כבר לא זוכר איך מאייתים)

python 4

New member
les Schtroumpfs

שם גרמני לכל הדעות. ולדרדסבא קוראים Grand Schtroumpfs - הדרדס הגדול (דרדסבא). הטעות היא בתרגום לאנגלית ל- papa smurf.

coincollector

New member
תשמע...

זה לא פחות הגיוני מהוויכוח על תשניות או טעויות בבולים... (ואגב, באנגלית זה Papa Smurf, דהיינו דרדס-אבא)

תמיר1991

New member
שמח לשמוע שזה כבר בדרך אלי!

מישהו שם בולי חלל? אבל אני אקח גם בולים אחרים. אני עדיין זוכר את הכמות ששמוליק שם בסבב הקודם, בקיץ - 104 בולים (!!!!!!!!!) ולקח רק 2. פשוט לא יאמן... הפגזת גם הפעם שמוליק? תמיר.

נראה לי שזה הפך למנהג...

דורון ידווח לנו בסוף - כמה הרבה יותר בולים קיבל בחזרה, מאשר שלח בתחילה...

למעלה