למכירה: פורום.

mushdubi

New member
למכירה: פורום.

בקושי פעיל.
מוכן לשלם בשביל שייקחו אותו.

מיצו

New member
לצערי התחתית קרובה מאוד.

כתבתי על כך בעבר, אבל גם ככה אין הרבה סיכוי שהפוסט הזה ירד לדף השני בקרוב אז...
תפוז הצליחה במו ידיה, תוך כדי ביצוע אינספור טעויות אסטרטגיות, להפיל את עצמה ממקומה כפורטל הגדול ביותר בישראל, לגופה שנמצאת בתהליכי הנשמה מלאכותית ועיסויי לב מתקדמים. הכל החל בהתעקשות העיוורת להחזיק בפלטפורמת פורומים מתוצרת עצמית + צוות מפתחים שעם כל הרצון הטוב שלהם פשוט לא עמד בתנאים בסיסיים של תהליכי בניית מוצר + QA שממש לא פגע כשעל כל זה מנצח מנהל מוצר שלא מודע לסביבה שלו. את מכת המחץ העיקרית הנחיתה העובדה שגם היום עדיין אין לתפוז ממשק סלולרי נאות (כי מה שיש פשוט בלתי שמיש), ובעולם שבו כל הצעירים וגם המבוגרים משתמשים בעיקר בסלולרי במקום במחשב נייח (כמו שהיה בתחילת שנות ה- 2000), זה פשוט מבריח משתמשים.
בעוד שיש פה מדי פעם כל מיני מחרחרי ריב שצצים ברגעים הנוחים להם כדי לטעון ש"מיצו גרם לזה", העובדה היא שמה שקורה פה ב- 8 הוא רק המחשה של מה שקורה ברוב המכריע של הפורומים בתפוז. בפורומים אחרים בהם אני פעיל כאן המצב לא פחות גרוע, אם לא יותר. אבל אין ספק שהמצב של תפוז חרבנה בלשון המעטה. אני לא יכול לחשוף שום דבר ממה שהתרחש בשנתיים האחרונות מבחינת ניהול הפורומים, אבל תאמינו לי שמאחורי הקלעים הפורום הזה הוא לא לבד מבחינת הגסיסה שלו, ומנהלי פורומים רבים מאוד פרשו, עזבו, או מצאו יום אחד את הפורום שלהם נמכר לחברה חיצונית תמורת כסף והשמה של מנהל "מקצועי" במקומם, מנהל שבעצם פעל בעיקר כדי לקדם את העסק שלו שרכש את הפעילות בפורום. זה קרה לעשרות פורומים בתפוז, יש מצב שזה יקרה גם כאן.
זה פשוט עצוב, אבל היום גם אם תפוז תעבור בין ליל לפלטפורמת פורומים תומכת סלולרי נורמלי, לא בטוח שזה יעזור. את אלפי הגולשים שעזבו את תפוז אף אחד לא יוכל להחזיר, והמגמה העולמית (לא רק בתפוז) היא מעבר מפורומים לטובת פייסבוק/טוויטר/אינסטגרם ואתרים אחרים (אם כי, למען הסדר הטוב, עדיין יש כמה פורומים עולמיים שממשיכים לשגשג כמו Redit ואחרים).
בכל מקרה, מי שעדיין נמצא בסצינה מכיר את המקומות בהם האקשן ממשיך.

איפה האקשן ממשיך?!

בפועל אין פלטפורמה שהחליפה את תפוז, השיח עצמו הוא זה שהתחלף כדי "להתאים" לפלטפורמות החדשות.

מיצו

New member
אין פלטפורמת פורומים מחליפה, נכון.

אבל יש קבוצות בפייסבוק (כולל הקבוצה של הפורום שלא ממש מחליפה את הפעילות בפורום אבל היא בהחלט קיימת), וגם המון פעילות וואטסאפ.

למעלה