למי שפספס

petpatrol2

New member
למי שפספס

הנה הדף של "צחי ושלמה" שחולק חינם בFREE COMIC BOOK DAY... אני שם אותו פה כי הגעתי יחסית מאוחר, כשחצי מהחוברות כבר נחטפו.

ailag

New member
-=-=-

יש לך סגנון מגניב .. ומאוד עקבי, גם מבחינת הסיפורים שלך :) מה שכן, היה מאוד כדאי לצבוע את זה אפילו אם זה בשחור לבן ולעשות הרבה אינקינג. הדמויות קצת חוורות על המסך, מילויי שטחים למיניהם יבליטו את החלקים המעניינים (מעניינים מבחינת "על זה הקורא יסתכל עכשיו") ויעשו את הציור יותר חי. אינק כללי של הקווים גם יעשה את זה וגם יעזור לך ליצור תחושת עומק - במיוחד בפאנל כמו הרביעי, שהפרספקטיבה בו בול במקום. אולי גם רקע היה עוזר, לפחות בחלק מהפאנלים. אבל בלי אינק הוא יותר יבלבל משיעזור. ואיך קוראים קומיקס עם כפפות אגרוף?
(אם כי בטח ככה קוראים כל אלו שרוצים לשמור עליו בדירוג CGC גבוה ובכ"ז לקרוא) (ולא יהיו אגרסיביים בהפיכת הדפים)

petpatrol2

New member
אמממ

תודה על הביקורת הבונה, אבל: א) השחור לבן נבע משיקולים של דיו במדפסת שלי. ידעתי שאני צריך להדפיס משהו כמו לפחות 50 עותקים(בסוף יצא שהדפסתי אפילו יותר, וגם ככה הכל כמעט נחטף), ואם הייתי עושה בצבע או אפילו בגוונים שונים של שחור לבן, המדפסת שלי היתה נטולת דיו אחרי 20 דפים. ב) בקשר לאינקינג - אין לי מושג בזה. אני לא עושה את התהליך הזה, אני מצייר ישירות על המחשב, עם העכבר(או במקרים מסויימים, טאבלט)

ailag

New member
אאוץ', למה הדפסת כ"כ הרבה? + מושג באינקינג

עדיף לדעתי לצלם - יש מקומות שעולה בהם 10 אג' לצילום. אני יודעת על מרכז הצילום באוני' ת"א, שבשבילו אתה צריך כרטיס צילום מאיזה סטודנט, אבל בטח יש עוד. ב-20 שקל השגת 200 עותקי A4 או 400 עותקי A5 לא חתוכים. בקשר לאינקינג: אינק אפשר לעשות גם במחשב, הוא לא דורש דיו פיזי, אם כי דיו פיזי יכול מאוד לעזור, כשלא משתמשים בו על המסך כלומר. גם טאבלט. בגדול, ויוסיפו האינקרים אם צריך, הייתי מחלקת את האינק לשני תחומים: - תחום ראשון, מילוי שטחים - או בשחור לגמרי, או בתבנית צפופה שקרובה לשחור, למשל קווי רשת או קווים מקבילים. בזה כדאי להשתמש כדי להבליט את הפרטים הנכונים - נניח אם היית מצייר עוד חנויות ברקע ואנשים מסתובבים באזור - את כל זה היית מצייר בקווים דקים ללא מילוי ולדמויות שלך היית עושה שיער שחור או חולצה שחורה. ככה גם היה לך רקע עשיר וגם הקורא היה יודע במה להתמקד. (הקוראים צריכים לדעת במה מתמקדים ישר כשרואים את הפאנל ולא להתחיל לחשוב על זה, כי זה מסספנד ככה) - תחום שני, עובי קווים שהיו שם עוד מהציור הראשוני. עם קווים עבים אתה יכול להדגיש קווי מתאר של דמות ולהפריד אותה משאר הפאנל. בגדול, קווים דקים מתאימים לפרטים (הציור על חולצה של דמות, ההפרדה בין אצבעות הידיים כשהיא לא משתמשת בהן) וקווים עבים משמשים להגדרת הדמות כמשהו נפרד משאר הציור. אתה גם יכול ליצור תחושת עומק - למשל בפאנל הרביעי, אם ככל שחפץ קרוב אלינו האינק שלו יותר עבה, זה יעצים את תחושת תלת המימד. זה בגדול על רגל אחת, צריך להתאמן ולהכיר.. אבל זה ממש יכול לשפר לך סטריפים, במיוחד כמו זה. סגנון וכיוון הרי יש לך, אז זה יקפיץ אותך קצת הלאה.

petpatrol2

New member
אוקיי, מובן

תודה על הטיפים. למרות ש: 1. לא התכוונתי להשתמש בסגנון ציור קווי מתאר שונה, היות וזה לא יהיה דומה כך לחוברת. 2. בכוונה לא ציירתי רקע, כי ידעתי שאני אחלק את זה גם בקומיקס וירקות, גם בקומיקאזה, וגם בגלריה בנימינה. לא רציתי להראות כאילו הקומיקס מתרחש רק באחת מהחנויות הנ"ל. 3. הדפסתי במקום לצלם בדיוק בגלל שלצלם עולה כסף. בעוד שיש לי בבית מי יודע כמה דפים שפשוט יושבים ומחכים שיתמשו בהם. 4. מצד שני, יותר מדי דיו אין לי, ולכן לא מילאתי שטחים גם בשחור. 5. הדפסתי כל כך הרבה כי ניחשתי שזו הכמות שתלקח, ועובדה שצדקתי, כי כפי שציינתי, חוץ מבגלריה בנימינה לא נשארו דפי חינם. אך עם שאר ההערות והארות אני מסכים ולקחתי לתשומת ליבי.

mulon1984

New member
להדפיס במדפסת-טכניקה עתיקה

להדפיס חוברות שלמות במדפסת הביתית, או להדפיס רק כמה עמודי צבע ולצרף אותם לפנזין (כמו שעשו בכלום בפיתה) זאת טכניקה נחמדה שעושים אותה כבר מלאנתלפים זמן. היא מצויינת למספר מאווווד קטן של עותקים, או אם יש לך גישה למדפסת עם דיו בחינם. חשוב לזכור שזה אומנם לא נראה כך, אבל לפעמים להדפיס במדפסת בבית עלול לעלות יותר מבית דפוס, וכמובן שבאיכות נמוכה יותר. לכן שווה לבדוק את המספרים ולהציב מטרות לפני.

petpatrol2

New member
ברור

וזה אכן היה מספר קטן של עותקים, וכל עותק רק עמוד אחד.

למעלה