למי שלא שם לב

../images/Emo41.gifשירשור שאלות לד"ר לזר

דר' ליאורה לזר משמשת רופאה בכירה במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, המרכז הארצי לסוכרת נעורים, מרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח תקוה. דר' לזר הינה מומחית ברפואת ילדים ואנדוקרינולוגיה פדיאטרית והיא מטפלת בילדים עם בעיות הורמונליות וחולים בסוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים). את השאלות יש להכניס עד מחר בשעה 11:00 כדי שד"ר לזר תספיק לענות עליהן.

sassonc

New member
type 1 or 2

שלום ד"ר לזר תודה מראש על התנדבותך באתר אני סוכרתי מזה כשבועיים. בן 31, גובה 1.74 מ', שוקל 83 ק"ג. הסוכרת התגלתה לאחר תלונות של צימאון, שתן רב ועוד. בבדיקה ראשונה אחרי צום היה לי 242. בבדיקה חוזרת היה לי 313 ו- A1C של 8.1. ללא היסטוריה משפחתית של סוכרת או כל מחלה כרונית. רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לפרופסור מנחם שפירא שעובד עם קופ"ח מכבי. מאחר והתור היה רחוק וממש לא הרגשתי טוב, פניתי למרפאת הסוכרת בראשל"צ. האנדו' שקיבלה אותי החליטה על אינסולין במינון: בוקר - 16 (humalog mix), צהריים 6 (humalog regular) וערב 12 (גם כן mix) וכמובן דיאטה. הרופאה אמרה לי שלאחר בדיקות הנוגדנים, כשיהיה יותר ברור איזו סוכרת יש לי, אוכל לרדת לכדורים. לאחר 3 ימים של טיפול התקשרה אלי רופאת המשפחה, שלא ידעה שפניתי עצמאית למרפאת הסוכרת בראשון, ואמרה לי שהיא התייעצה עצמאית עם הפרופסור, הראתה לו את כל הנתונים שלי ושהם רוצים להתחיל עם כדורים. נורא מפריע לי שיתכן וכדורים יכולים לעזור לי, וכאילו ישר "קפצו" לטיפול באינסולין. בינתיים אני חווה מיני היפואים, והאנדו' מורידה לי מידי פעם במינון. מחר (יום ה') אני הולך לעשות את בדיקת anti GAD ו- c-peptide ואיסוף שתן, יחד עם "החבילה הרגילה" של כולסטרול, גלוקוז, A1C וכו' שאלותי הן: 1) האם מצבי באמת גבולי כך שניתן לטפל בשתי דרכים? ממה שקראתי,ספרות ואינטרנט, הסימנים שלי הם בהחלט של type 1 2) לפעמים בלילה אני מתעורר עם עקצוצים הידיים, או תחושת הרדמות. מה זה יכול להיות? 3) אני מקווה שזה בסדר לשאול כאן, אבל האם אפשר לראותך דרך קופ"ח מכבי? תודה מראש ויום מקסים

liolazar

New member
type 1 or 2

שלום רב, 1.בשנים האחרונות, עם העליה בשכיחות מחלת הסוכרת בכלל ומחלת הסוכרת מסוג 2 בקרב אוכלוסיה צעירה יחסית הסובלת מעודף משקל, אחד הנושאים המאתגרים את הרופא המטפל בסוכרת היא השאלה אם מדובר בסוכרת מסוג 1 או 2. רמות הסוכר בדם בעת האבחון, קיום או העדר אצטון בשתן ומשקל גבוה יחסית אינם מבדילים בין סוכרת מסוג 1 ל-2. בדיקות הנוגדנים אותן תבצע ורמת c-peptide תעזור באבחון. בעקבות האבחון ניתן יהיה לתת לך את הטיפול המתאים. הטיפול באינסולין בעת האבחנה היה הדבר הנכון לעשות כיון שגם בסוכרת מסוג 1 וגם בסוכרת מסוג 2 רמות הסוכר הגבוהות בעת האבחנה מפריעות לתאי הלבלב להגיב לסוכר ולהפריש אינסולין. הטיפול באינסולין המוריד את רמות הסוכר מאפשר "התאוששות" של תאי הלבלב. במדה ומדובר בסוכרת מסוג 2 ומלאי האינסולין עדיין תקין, ניתן יהיה במצבים אלה לעבור לטיפול בכדורים. 2. העקצוץ בידים ותחושת ההרדמות הן תופעות די שכיחות בסוכרת אך מופיעות רק אחרי מספר שנים ולא בעת האבחנה. הייתי ממליצה לך להבדק עלידי נוירולוג. 3. אינני עובדת בקופת חולים מכבי. בברכה, דר' ליאורה לזר

ליל 2

New member
לד"ר לזר שלום רב, ותודה מראש

בתשובה לאחת משאלותיי בעבר לגבי פעילות גופנית , המלצת לבצע את הפעילות כשרמת האינסולין בגופנו היא הכי גבוהה . כרגע איני לוקחת תרופות ושאלתי היא , מתי רמת האינסולין בגופי היא הכי גבוהה ? כמה זמן אחרי ארוחה? תודה ליל

liolazar

New member
פעילות גופנית

שלום רב, ההמלצה לגבי זמן הפעילות מתייחסת רק למצבים בהם נוטלים טיפול תרופתי (אינסולין). כרגע הפרשת האינסולין מהלבלב היא פיסיולוגית, ואת יכולה לבצע פעילות גופנית בכל שעה בלי חשש מהיפוגליקמיה. אם עדין משק הסוכר שלך אינו תקין לחלוטין, כדאי לאכול דבר מה לפני העיסוק בספורט. בברכה, דר' ליאורה לזר

אריאלה22

New member
שאלה לד"ר לזר - תוצאות איסוף שתן

שלום ד"ר לזר. ביצעתי בדיקות דם ואיסוף שתן לאחרונה. ה- A1C = 5.2 (פעם שניה ברציפות). באיסוף שתן של 24 שעות יצאו התוצאות הבאות: אלבומין - 101.5 (הגבול הוא 30) פינוי קריאטנין - 215 (הגבול 139) חלבון - 266 (הגבול 150) נפח השתן - 5.7 ליטר משקל - 113 גובה 1.78 BMI= 35 האם תוצאות אלה מעידות על התחלה של אי ספיקת כליות/בעיה אחרת בכליות. האם יתכן שהתוצאות הנ"ל נובעות מהסכרת למרות שהיא מאוזנת מזה חצי שנה, והאם יתכן שיצאו גרועות בעקבות דלקת בגרון בזמן איסוף השתן? תודה מראש עבור התייחסותך.

אריאלה22

New member
תוספת נתונים לשאלה

תפקודי הכבד הפכו להיות תקינים בבדיקות אלה לעומת הקודמות (בעקבות דיאטה מאוזנת בה ירדתי כ- 16 ק"ג בחצי שנה) כמו כן, ביצעתי מבחן קפוטן שיצא שלילי וUS לכליות שיצא תקין (גודל, צורה וכו'). תודה שוב.

שאלה לגבי הגלוקוז

שלום ד"ר לזר - רציתי לדעת מה בדיוק אומר הגלוקוז מבחינת הגוף ומה הערכים שצריכים להיות לגלוקוז לי יצא פעם 98 ובפעם האחרונה שנבדקתי היה לי 156. מה זה אומר עלי. תודה מראש

liolazar

New member
גלוקוז

רמת הגלוקוז בדם מבטאת את תקינות חילוף החומרים של הפחמימות בגוף ותקינות הפרשת ופעילות האינסולין. באופן תקין, רמות סוכר בצום צריכות להיות פחות מ-110 ושעתיים אחרי האוכל פחות מ-140. בברכה, דר' ליאורה לזר

liolazar

New member
איסוף שתן

שלום רב בשאלתך לא ציינת כמה זמן יש לך סוכרת ואיך היה האיזון שלך לאורך השנים. לגבי איסוף השתן, ההמלצות הן לא לבצע איסוף שתן בזמן מחלה ולא לבצע איסוף שתן בסמוך לפעילות גופנית מאומצת. שני מצבים אלה מגבירים את הפרשת החלבון בשתן גם כשאין בעיה כליתית. הייתי ממליצה לך לחזור אל האיסוף בתנאים אופטימליים ובמדה וההפרשה תהיה עדיין מוגברת לפנות לרופא המומחה בנושא בעית כליות בחולי סוכרת. בבכרה, דר' ליאורה לזר

sweetguy1

New member
הורמון גדילה IGF-1 נמוך

שלום לך ד"ר, לאחרונה התגלתה אצלי סוכרת 1 ובבדיקת דם לאחר 3 שבועות יצא שה IGF-1 נמוך (תוצאה 9 והטווח הוא בין 15-42). שאלותי הם: האם יש קשר בין סוכרת להורמון גדילה, והאם אני צריך טיפול להגברת הפרשתו של הורמון הגדילה. איך רמה נמוכה של הורמון זה יכולה להשפיע עלי? בתודה מראש SWEETGUY1

liolazar

New member
הורמון גדילה

שלום רב, בשאלתך לא ציינת בן כמה אתה, מה הגובה שלך, מה קצב הגדילה שלך לכן איני יודעת אם יש לך או אין לך בעיה בהפרשת הורמון הגדילה. IGF-I הוא אמנם חלבון שנוצר בעקבות גרוי על ידי הורמון הגדילה ורמות נמוכות של IGF-I נמצאת באנשים עם חוסר הורמון גדילה. אולם רמת ה- IGF-I מושפעות גם ממצבו התזונתי של האדם. במצב רעב רמות אלה יכולות להיו נמוכות מא. יתכן ולפני שאובחנה אצלך הסוכרת ירדת במשקל והגוף היה במצב רעב וכתוצאה מכך ייצר פחות IGF-I. בברכה, דר' ליאורה לזר

שלום לך ד"ר לזר ותודה מראש על עזרתך

אני אובחנתי כסוכרתי ליפני כ 8 חודשים הבדיקות שנעשו לי לגילוי סוג הסוכרת לא היו חד משמעיות בפגישה שלי עם רופאת הסוכרת שלי החלתנו לעשות ניסוי כדי לראות מה סוג הסוכרת שלי התחלתי לקחת גלוקופז אחד ביום בערב אני לוקח את הכדור כבר שבוע בערך ואני רואה שערכי הסוכר שלי בבוקר יורדים מעט השאלה שלי היא אים הגוף שלי מגיב לכדור זה אומר שאני סוכרת סוג 2?

נ.ב אני עדיין ממשיך להזריק אינסולין

ובתקופה שליפני הכדור הערכים שלי בבוקר היו גבוהים יותר מימה שאני רגיל איליו ולא הצלחתי להוריד אותם משום מה ועים הכדור ניראה שהם מצליחים לרדת

liolazar

New member
מחייך למרות הכל

שלום רב, יש מספר מדדים שמאפשרים להבדיל בין סוכרת מסוג 1 לסוכרת מסוג 2 (ראה תשובה לשאלה הראשונה). הירידה ברמת הסוכר בעקבות הטיפול בכדורים אמנם מתאימה יותר לסוכרת מסוג 2 אך יש עוד סוגים של סוכרת שמגיבים לטיפול בכדורים. כדי לבדוק בצורה מדויקת את סוג הסוכרת שיש לך עליך לבצע בדיקותמיוחדות כמו נוגדנים כנגד תאי הלבלב ורמות c-peptide ועוד. בברכה, דר' ליאורה לזר

למעלה