למי שלא קרא היום ב-YNET

b a r b a i m a

New member
למי שלא קרא היום ב-YNET

יש כתבה על הפרעות קשב וריכוז מצ"ב הכתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3062419,00.html

נסיכה ג

New member
לא הייתי קוראת לכתבה הזו כתבה על

הפרעות קשב וריכוז! הכתבה היא כתבה פרסומית שלבטח הכניס אותה איזה יחצ"ן, הכתבה בפרוש אינה מדברת על הפרעת קשב אלא רק על עוד שיטה שיכולה לשפר אולי את רמת הקשב!

zivadina

New member
כן, זאת כתבה על "טומטיס"

הגישה טוענת שהרבה לקויות מוחיות נובעות מלקות באוזן התיכונה, ולכן הטיפול בהן (כולל בהפרעת קשב ורכוז) צריך להיות שמיעתי או מכוון לאוזן. בינתיים הגישה הזאת לא התפשטה, והטיפולים הרפואיים והשמיעתיים שלה הם מאוד יקרים, אבל בהחלט ייתכן שמועילים. עדו בן צבי, שגולש כאן הרבה, וסובל מהפרעת קשב וגם דיסלקציה קשה ועוד לקויות, מטופל בשיטה הרפואית הזאת אצל רופא מארצות הברית. לא הכרתי ילדים שמטופלים בגישת טומטיס.

b a r b a i m a

New member
תשובה ממצה ומענינת-תודה. ואם כבר

אז יש לי שאלה-שמופנית למנהלי הפורום ובעצם, לכל מי שיכול לעזור
הורי גרים באוסטרליה וכל כתבה בטלויזיה או עיתונות-אני מקבלת טלפון "בהול" כאילו הומצאה התרופה שתציל את ילדי העולם
לפני פחות מחודש היתה כתבה על ילדי ADHD שמטופלים בדרך חדשה-(ואומרים שמוצלחת) - ילדי ADHD באזור מסויים באוסטרליה-כבר לא מקבלים ריטלין אלא הותאמו לילדים אלו משקפיים שהעדשות שלהן צבעוניות (לא ראייה). המומחים שם טוענים כי לילדי ADHD יש בעיה כלשהיא עם התמודדות עם צבעים, וברגע שהמשקפיים עם העדשה הצבעונית-קרובה לעין-ההשפעה של הצבעים על המוח-גורמת לרגיעה ולהתמודדות טובה יותר עם הקשב והריכוז?!?! אישית-נשמע לי קצת מוזר, ובנוסף שאלתי את פרופ' שופר משניידר (בפורום שהוא מנהל) מה דעתו? וגם הדיעה שלו היתה-להרים גבה. מישהו חוץ ממני שמע על זה? מה דעתכם?

zivadina

New member
שאלה טובה

בהתחלה רציתי גם אני להרים גבה, היות שאף פעם לא שמעתי על טיפול כזה. אבל בדיוק היום נפגשתי עם בחור צעיר מן היישוב שלי, אשר סיפר לי שהוא מטפל בגישה שמסתמכת על ריפוי דרך צבעים. השיחה אתו הייתה מאוד מעניינת, במיוחד שהוא סיפר לי על ניסוי של הגישה בבית חולים איכילוב. בכל אופן, אני הייתי מציעה ללכת בדרך הבטוחה, וגם להתעניין בשיטות אחרות. אבל בבקשה, לא לשגע את הילד עם ניסויים לפני שאת בטוחה לגמרי שהטיפול הנוסף יכול לתרום לילד. וזה אומר, שההורים שלך ינסו את כל השיטות החדשות על עצמם לפני שהם אומרים לך לנסות אותן. מנסיוני, כצרכנית של התוסף אומגה3, שמעתי עליו נסים ונפלאות, ותמיד צחקתי. אני לקחתי אותו כשנה וחצי, ואני בדיוק יודעת במה הוא עוזר ובמה לא. לכן, מרגיז לשמוע על שיטות ריפוי חדשות שטובות לתחום צר מאוד, אבל בעצם מבטיחות לך לשנות את כל חייך לטובה. ההצעה שלי היא: תהיי צרכנית נבונה, תבדקי כל הצעה היטב ותבקשי הוכחות מן השטח ומן המחקר.

lilba33

New member
חה חה -חשבתי שיצחקו עלי..

אני ממש לא מתכוונת לנסות!!! אלא אם כן יוכח שזה עוזר כפי שריטלין עוזר-ולנו הוא עוזר! חוץ מזה-אני פה בארץ והם שם.... (גם אני אמרתי לאמא שלי..תנסי את - הילד שלי לא שפן נסיונות
) לגבי אומגה 3 - הרוקח השכונתי שלנו (שמכיר אותנו היטב כבר הרבה שנים) הציע לי לקנות כפסולות של אומגה 3 ולתת לילד. הוא אמר שזה מוכח כעוזר לילדי ADHD ובשילוב על הריטלין-זו התמונה המנצחת! לפני ש"בזבזתי" 170 ש"ח - פניתי לפרופ' שופר (אז עוד לא גיליתי אתכם) ושאלתי אותו לדעתו-והוא אמר : לא אומגהה 3 ולא כלום! ריטלין בלבד. תודה על התגובה.

b a r b a i m a

New member
אופס השתמשתי בניק של אחותי.. ../images/Emo13.gif

פורים כולנו אצלה עם הילדים

zivadina

New member
אומגה3 כמשל לצרכנות נבונה

אומגה3 עוזר לייצוב מצבי רוח, לפי המחקרים ולפי נסיוני האישי. כל שאר השיפורים הקוגניטיביים (זכרון וריכוז) הם רק סיפורים. אני עדיין כועסת על ד"ר דניאל ים, חוקר האומגה3 במכון וייצמן, שאמר לי שאומגה3 טובה להפרעת קשב מבלי שהוא יכול לגבות את עצמו ולו במחקר אחד. אסור לתת לאף אחד למכור לנו לוקשים, ואנחנו צריכים להיות מאוד חכמים כדי לדעת במה להשתמש הרבה, במה להשתמש לתחום מסוים, ואת מה לזרוק.

למעלה