למי שיש לו חמוס

למי שיש לו חמוס

אני רוצה שיקנו לי חמוס ליומולדת, אבל לפני זה אני צכה לברר כמה דברים.. יש הבל בין הסרחון של חמוס לסין הסירחון של חמוסה? כמה שנים בערך חמוס חי? צריך טיפול מיוחד והתייחסות גדולה אליו? חמוסים מתרבים הרבה? אם קניתי חמוס לא מוחתם, איך מחתימים אותו וכמה זמן לןקח להחתים אותו? זהו בינתיים..

Sweet Fantasy

New member
שלום תמר וחג שמח

דבר ראשון
והכי חשוב תתחילי לקרוא! פה בפורום יש מאמרים על החמוס תקראי את כולם.. זה חשוב
יש הבל בין הסירחון של חמוס לבין הסירחון של חמוסה? הזכר יותר מסריח מנקבה אבל עם סירוס הריח יורד לא לגמרי אבל הרבה פחות
כמה שנים בערך חמוס חי? 6-8 שנים
צריך טיפול מיוחד והתייחסות גדולה אליו? כמובן כל חיה דורשת טיפול מיוחד והתייחסות, תקראי מאמרים
חמוסים מתרבים הרבה? לא, בכלל לא מומלץ להרביע חמוסים זהו תהליך מסוכן ומסובך שסיכויו להגימר במוות גבוהים הכי מומלץ לעקר ולסרס כך מובטח חמוס בריא ומאריך ימים
אם קניתי חמוס לא מוחתם, איך מחתימים אותו וכמה זמן לוקח להחתים אותו? ראשית, אין דבר כזה חמוס מוחתם. יש חמוס מורגל ומאולף כמו כלב וחתול מרגילים את הגורים מרגע שהם פותחים עיניים לידיים ומגע אדם רוב המגדלים מרגילים את הגורים לפני המכירה לא מומלץ לקנות חמוס לא מאולף וכמובן שיש לאלף את הגור אחרי שהוא מגיע הבייתה.. זהו, לפני שתשאלי עוד שאלות אנא ממך תקראי

WTR

New member
תיקון קטן- יש הבדל בין חינוך לאילוף

ואצלך הכוונה היא לחינוך.

WTR

New member
סירוס עולה 150-300 ש"ח

ועיקור עולה בערך 450 ש"ח, אם אני לא טועה (מיכל?) להבא, אנא שרשרי את הודעתך לשרשור שכבר פתחת

Sweet Fantasy

New member
כמו שאיילת אמרה

רק שבדר'כ קשה למצוא סירוס מתחת ל300 ₪ .. המחיר הוא בדר'כ 300-350 ₪ לסירוס ו400-450 ₪ לעיקור

WTR

New member
אני הבנתי שהמקסימום צריך להיות 300

ש"ח מפני שזה מחיר לסירוס של חתול, וזה לא אמור לעלות יותר מלסרס חתול.

WTR

New member
באמת רצוי לבדוק איפה יש ויטרינר

באזורך שמתמחה בחמוסים, כדי לדעת איפה לחסן ולאן ללכת אם חס וחלילה קורה משהו לחמוס. חתולים וחמוסים יכולים בהחלט להסתדר. הכל תלוי באופי שלהם. ב"ספר החמוס" (שנמצא בטאגליינס) כתב ד"ר שור כיצד להפגיש בין החיה בבית חמוס. חשוב לתת את מלוא תשומת הלב לחתולה, כדי שלא תרגיש שהחמוס מחליף אותה ואז היא תקנא ותפתח כעס כלפיו. כמו כן חשוב לעשות את ההכרות בהדרגתיות ובהשגחה מלאה. הכי הרבה - שמים אותם במקומות נפרדים בבית.

אוקי..ממש תודה..

חברה שלי אמרה לי שחמוס עושים את הצרכים שלהם רק במקום אחד, איך מרגילים אותו לעשות במקום שנוח לנו? ויכול להיות שאם אני יחזיק אותו הוא יעשה עליי?

WTR

New member
הוא יעשה עלייך רק אם הוא לא רגיל

למגע אדם, לכן כדאי לבחון את החמוס לפני שאת קונה אותו ממגדל. כמו כן, חמוסים לא יכולים להתאפק הרבה, השלפוחית שלהם ממש קטנה, לכן רצוי לפזר כמה ארגזי חול ברחבי הבית. בקשר לחינוך בארגז הצרכים - קראי את המאמר "חינוך החמוס". לא סתם כתבתי אותו
אשמח לענות על כל שאלה

WTR

New member
יש הרבה מה ללמוד על כל חיה

איך לבחור חיה מתאימה, מה לקנות לה, מה החיסונים, הדרישות, הצרכים, ההוצאות... זה לא צעצוע, אחרי הכל

תגידו, לחמוס יש פרווה נעימה לליטוף?

והוא יושב עליך הרבה זמן הוא שהוא תמיד בורח ממך? ואם הוא משוחרר בבית ואתה יושב בסלון נגיד יש מצב שהוא מטפס עלייך ומתיישב עליך?

Sweet Fantasy

New member
תשובה

לחמוסים הבהירים (קינמון,אלבינו) יש פרווה נעימה יותר מלכהים (סייבל) יש כאלה שאוהבים את פרווה שלהם ויש כאלה שלא חמוס מורגל יאהב לשבת על הרגליים ולהתפנק אבל יש כאלה שיעדיפו להשתולל ולשחק זה תלוי באופי בקשר לשאלה שניה - יש כאלה שיבואו אלייך שוב זה תלוי באופי

למעלה