למי שיכול לעזור!!!

mike 1970

New member
למי שיכול לעזור!!!

אני שומע בשנה האחרונה המון בלוז וקאנטרי, ומאוד התחברתי לז'אנר של המוזיקה הזאת, אשמח לקבל המלצה עבור זמר או שיר טוב שאתם אוהבים...

Roi Blues

New member
עשית בחכמה

שהתחלת לשמוע את הז'אנרים האלה. עולם שלם ומרתק מחכה לך. אני אתן לך רשימה של אמנים שטוב להתחיל איתם, אבל אל תפסיק לחקור ולחפש. בלוז: Blind Boy Fuller Robert Johnson Mississippi John Hurt RL Burnside Roosevelt Sykes Tommy McClennan Skip James Texas Alexander Big Bill Broonzy Leroy Carr Mance Lipscomb Muddy Waters Blind Lemon Jefferson Charley Patton Robert Nighthawk קאנטרי: Jimmie Rodgers Carter Family Hank Locklin Bob Wills Hank Williams Ernest Tubb Fiddlin' John Carson Roy Rogers Riley Puckett Charlie Poole Gene Autry George Jones Don Gibson Buck Owens

mike 1970

New member
וואי, אתה מלך...

וואי עזרת לי לי מאוד... בקיצור:

Roi Blues

New member
על לא דבר

אפשר לשאול איזה אמני בלוז או קאנטרי כבר התחלת לשמוע?

mike 1970

New member
אני שומע את...

The Louvin Brothers זה קאנטרי Johnny Cash והתחלתי לאהוב אותו בעיקר אחרי הסרט שראיתי עליו "הולך בדרכי" Frank Ifield גם קאנטרי ויש צמד לא מפורסמים שנקראים Cg & the Hammer שני יהודים משיקגו שבאו לארץ ומופיעים בימי שני בבר-מסעדה "ברו האוס" שאחד מנגן על מפוחית ואחד על גיטרה, והם אוהבים בלוז והם מחדשים שירים ומבצעים שירים שהם כתבו... והם גרמו לי להתעניין מאוד בבלוז... אלה פחות או יותר מי שאני מכיר ושומע, אני מש לא בקיא בבלוז וקאנטרי ומה ששמעתי מאוד משך אותי... (אני בעיקר שומע אלביס פרסלי, שאגב היה עושה הרבה סוגי מוזיקה, כמו השיר המפורסם שלו Trouble שזה בלוז מוכר. ועוד שיר מפורסם שלו Heartbreak Hotel שאני חושב שזה גם סגנון בלוז יחסית... אבל כמו שבטח אתה שם לב, אני לא איזה מבין גדול)

Roi Blues

New member
אוקיי.

התחלה טובה. אלוויס עשה בהתחלה המון קאנטרי, בהמשך הוא עשה מה שנקרא רוקאבילי ורוקנרול, והיה גם גם שלב שבו הוא התחיל עם שירי פופ די משעממים (כמו למשל השיר שציטטת בחתימה שלך האהא:). בין לבין הוא שילב גם בלוז וגוספל (בסגנון מאוד... לבן). הרשימה שנתתי לך תתן לך בסיס מצוין להתעסקות בבלוז, הסגנון המוזיקלי המרתק ביותר שנוצר אי פעם. בהצלחה.

orenharp

New member
רועי מה איתך??

נהיית מתחסד?? מה עם קצת מתקפות על בלוז לבן?!?!

Roi Blues

New member
מה קורה שרייבר.

אני עוד מעט מתגייס אז יהיו לי הרבה דברים אחרים לתקוף... Still blowin' that harp?

למעלה