למי שייכת פורשה ????

מצמץ

New member
פורשה היא עצמאית

ב100%. לפולקסוואגן אין שום חלק או מניה בפורשה. אבל בגלל הקשרים של פיך (שמחזיק בכ40% מפורשה) בקונצרן פולקסווגן (בלי שום קשר לקרבת הדם) הוא הצליח לגלגל עניינים, והסוכנים של פולקסוואגן בעולם שימשו גם בתור סוכנויות לשיווק והפצת פורשה, השת"פ הזה עבד מצויין בגלל שהוא העלה את יוקרתם של הסוכנויות, ולפורשה (או פיך אם תרצה) היתה רשת תפוצת מוסכים וסוכנויות בכל העולם. בארה"ב היבואן נקרא גם כן צ´מפיון ולכן הרבה ישראלים עושים "סלט" ומקשרים אותה כמותג ששיך לקונצרן פולקסוואגן.

ac cobra

New member
תודה ,ועוד שאלה קטנה

תסתכל בניתונים ותגיד לי איפה הפורשה שיייכת ??

twingo

New member
שייכת לכותרת:

"אחרים", או "יצרנים קטנים" או "גרמניות אחרות"... וכן הלאה...

מצמץ

New member
AC

פורשה היא תחת פורשה (שחסרה ברשימה, כמו כן הרבה חברות אחרות גם כן חסרות) אני חייב לציין שזאת טבלת אחוזי המכירות הכי לא מקצועית (וחסרת האחריות) שראיתי מיימי: 1.אסטון,מרקורי,מאזדה ולינקולן גם שייכות לפורד (אם הוא לא היה מפרט חברות והיה אומר רק קונצרן פורד הייתי מחליק שלא לדבר על כך שהוא לא הזכיר את סקניה של וולוו אם נרצה לרדת לפרטים). 2.ניסאן שייכת לרנו. 3.מרצדס מחזיקה בכ30% (אם אינני טועה) לפחות מיצובישי אבל אני מוכן להחליק על ההפרדה בינה לבין קונצרן דימליר-קריזלר. 4. סוזוקי שייכת לקונצרן GM. 6. והכי חשוב!, אין שום "גב" לדברים, קצת כבוד עצמי איפה הביבליוגרפיה/מאיפה הנתונים? אני יכול להמשיך אבל אלו הנקודות העיקריות. מצמץ, חשבתי שהתגברנו כבר על מחלת הילדות (הזו) של עיתונאות הרכב הישראלית
.

ac cobra

New member
מצמץ

למה אתה עצבני עלי ??, אני לא כתבי /חיברתי /אספתי ניתונים את כל הביקורת שלך תגיד להם נ.ב מסכים איתך על רוב מה שאמרת

מצמץ

New member
עצבני עליך?

בכלל לא, רק "ציינתי" שהטבלה "פגומה" ולכן פורשה לא מופיעה בה. אני לא חושב שאם מישהו יקרא את התשובה שלי הוא יחשוב שכעסתי עליך, אבל אם אתה הבנתה זאת כך אז אני מתנצל בפניך. מצמץ, חושב שרס"ן שמועתי עשה הסבת מקצוע לעיתונאי רכב.

TShavit

New member
תיקונים קלים...

סוזוקי ל-א שייכת ל-GM. בין השתיים יש שיתוף פעולה. שים לב: GM cars and trucks are sold under the following brands: Chevrolet, Pontiac, Buick, Oldsmobile, Cadillac, GMC, Saturn, Hummer, Saab, Opel, Vauxhall and Holden... וכן: the GM network includes major alliances with Fiat Auto SpA, Fuji Heavy Industries Ltd., Isuzu Motors Ltd. and Suzuki Motor Corp. GM also has strong technology collaborations with Toyota Motor Corp. and Honda Motor Co., and vehicle ventures with Toyota and Renault SA הציטוטים הנ"ל - מתוך מידע-לעיתונות רשמי של GM (כדי שלא תגיד שאין תימוכין). יש אבחנה ברורה בין יצרנים שהבעלות עליהם חלקית בלבד (מיצובישי ע"י דיימלר-קרייזלר, ניסאן ע"י רנו למשל) לבין בעלות מלאה (יגואר, אסטון מרטין וכו´ ע"י פורד, וכן הלאה) לגבי הרשימה ב-MSN - אני יכול להבטיח לך שעורך חדשות הרכב שם לא המציא אותה. אני מניח שהמקור הוא just-auto.com. לא שיש לי משהו בעד האיש במיוחד, אבל אני לא אוהב שמשמיצים סתם עיתונאי רכב - במיוחד כשאתה עצמך לא לגמרי מעודכן... ואל תיקח את זה אישית!

ac cobra

New member
צודק ../images/Emo45.gif

ותזכורת קטנה : זוכרים כשאלתי פה מי היצרנית הרכב הגדולה בעלום הרב אמרו GM ושיש לה בבעלות של מיני חברות שטל הזכיר שהם רק משתפות פעולה כמו פיאט ! ועוד....... (- :{

ac cobra

New member
מה זה ה-22B?.?

והאם מגיעות לארץ גרסאות קופה או TYPE R של האימפרזה טורבו /STI ועוד שאלה הSTI בדרך לארץ???? AC רוצה EVO 7 המשפחתית לשטח (- :{

ac cobra

New member
שיט !!! ../images/Emo70.gif התבלבלתי בנושא

השאלה זאת אמורה להיות שייכת לנושא של האימפרזה STI

TShavit

New member
למיטב זכרוני, ה-22B היא אחת מיני

גרסאות רבות משופרות של האימםפרזה טורבו הקודמת. בדגם הנוכחי אין בכלל קופה, רק 4 דלתות או סטיישן (ספורטוואגון), ו-Type R זה מונח שלא קיים בסובארו (אלא בהונדה - הסיוויק בשם זה אמורה להגיע ארצה). לגבי ה-STI - קרא את תשובתי לשאלה בשם זה כאן מתחת; היא כנראה תגיע.

ac cobra

New member
קיים type r

אולי הרוב פה מכיר רק אצל הונדה יש את הגרסאה הזאת אבל גם לסובארו קיימת הגרסאה הזאת אני יציין במילים אבל תסתכל בקישורים

TShavit

New member
השימוש במילה "קיימת"...

שים לב - כל המידע שנתת מתייחס לדגם 99´... לאימפרזה הנוכחית אין גרסה כזו. אתה שאלת אם מגיעה לארץ גרסת טייפ R של האימפרזה, שאלה שיכולה להתייחס רק לדגם הנוכחי - ולכך גם התייחסה התשובה. OK? חברים?

אם בגירסאות מיוחדות עסקינן...

אז אני מכיר את ה-P1, עם 280 כ"ס ב-6500 סל"ד, ראיתי אותה לראשונה בטופ-גיר ( אלא איפה??)... ד"א- כולם קראו ב"אוטו" את מבחן ה"התנהגות" של AUTOCAR?? שם האיפרזה UK300, עם 240 סוסים, דורגה רק במקום ה-12 מתוך 19, בעוד האיוו 7 הגיעה למקום ה-3! האליז במקום הראשון לפני הנובל,אשר, ליטב זיכרוני זכרתה בטופ-גיר כ- driver´s car של השנה.. בוקר טוב ( או שמא לילה טוב- לי! ) אייל

מצמץ

New member
AC

ה22B יוצר ע"י STI בתור לימידט אדישן ונמכר רק באנגליה. זאת גם הגרסא הכי יקרה של האמפרזות המשופרות והיא עלתה בסביבות ה50,000 פאונד (מחיר של SKYLINE GTR) לעומת STI רגילה שעלתה כ26,000 פאונד (המחירים הם ביחס לזמן שבו נמכרה ה22B) לפי מה שהבנתי מCAR. בנוגע להאם הן מגיעות לארץ ככל הידוע לי לא (הTYPE R היא גם STI ).

מצמץ

New member
TSHAVIT

אני בהחלט מודע להבדלים בין בעלות לשת"פ בין החברות ואני מוכן להחילק על הקטע של ההפרדה של "הבעלויות החלקיות" אבל יש בטבלה הזו פשוט יותר מידי פגמים שהם פשוט מוגזמים. אולי אתה חושב שאני משמיץ את העיתונאי סתם, אבל אני חושב שהפעם אני צודק בנוגע לירידה עליו. מצמץ, מקבל את דעתך אבל לא מסכים איתה (חוץ מהקטע של הבעלות החלקית)

למעלה