למי שהתגעגע.............................חזרתי

מתוקה71

New member
למי שהתגעגע.............................חזרתי

חזרתי ביום ראשון אבל הג'ט לג הרס אותי, מאז יום ראשון אני רק יושנת ואוכלת, אוכלת ויושנת. אני רוצה לשתף אותכם בחוויה מזעזעת שעברתי. לפני 3 שבועות בערך נסעתי לתערוכות במזרח - אחת בבנקוק והשנייה בהונג קונג. בין לבין גם טיילתי קצת (יומיים) וגם חיפשתי ספקים חדשים לחומרי גלם. לגבי התערוכות, הפעם ביקרתי לא התצגתי, זה תערוכות לחומרי גלם וכלי עבודה. מה אני אגיד לכם? איזו רמה, איזה ארגון, חבל שאצלנו לא יודעים לעשות ככה. טוב, אחרי שבועיים מתישים של עבודה ונסיעות וטיסות אינסופיות, חזרתי סוף סוף הביתה. באחת הטיסות החליטו כמה חבר'ה להבריח סמים או נשק או משהו כזה, הגיעו המון שוטרים וערכו על כולנו חיפוש, היה מפחיד נורא. מרוב לחץ רצתי לשירותים איזה 10 פעמים, בליווי שוטר כמובן, משום מה הם חשבו שנברח. הפכו לי את המזוודה, סיוט. בסוף שיחררו את כולם חוץ מאותם אנשים ועלינו על הטיסה באיחור של 6 שעות. המלון בצד השני כבר לא היה מוכן לקבל אותנו כי הם שומרים חדרים רק עד 6. בסוף הסתדרנו באיזו מלונית, שהתבררה כזולה יותר והייתה גם נקייה. חבל רק שהצוות ואנגלית לא הלכו יד ביד. איכשהו הסתדרנו עכשיו אני בבית, מנסה להתאושש מהטראומה. אם מדברים על עוול, נעשה לנו עוול גדול, לא רק לי אלא לכל הנוסעים שהיו איתי באותה טיסה. אף אחד לא התנצל, אף אחד לא פיצה אותנו על הזמן שאיבדנו שם, על המלון שלא חיכה לנו, כלום אפילו כוס מים לא נתנו לנו. אני לא צריכה את ההתנצלות שלהם, היא לא תעזור לי, היא לא תחזיר את מה שהיה והיא לא תפנה לי חדר במלון. החלטתי לשים את האירוע הזה מאחור ולהמשיך הלאה. אני אנסע למזרח שוב אם אצטרך, אי אפשר לצפות אירועים כאלה שאני מקווה שלא יקרו יותר, אבל תמיד יישאר לי הטעם המר של אותו אירוע. עצה קטנה ממני לשנה החדשה - הכניסו את החיים לפרופורציות

HayaBee

New member
שמחה שחזרת,נשמע שעברת הרבה חוויות, נשמע מענין

האם מצאת את חומרי הגלם שחיפשת, מצאת מקורות זולים ומתאימים? האם יש מקום שאחרים יוכלו לקנות ממך? האם זה רעיון טוב לנסוע ולמצוא ספקים בחו"ל? האם זה כל כך מוזיל את העלויות אם לוקחים בחשבון את הוצאות הנסיעה והוצאות היבוא? האם ניתן להביא במזוודה סחורה ? מה קורה עם מכס? האם תסכימי לספר לפורום את המסקנות והדעות לגבי השאלות השונות, נשמח מאוד למידע. ברוכה השבה, שנה טובה ופרנסה טובה. חיה

מתוקה71

New member
תודה על הברכות וסליחה על התגובה המאוחרת

התערוכה הראשונה שהייתי בה הייתה בבנקוק ושמה Bangkok Gems & Jewelry Fair היא נערכת פעמיים בשנה ומכוונת בעיקר לתכשיטנים שעובדים עם כסף זהב ואבני חן. אני לא מצאתי שם הרבה כי כמו שאמרתי היא מכוונת בעיקר לתכשיטנים. הכל מאוד מסודר, אם נרשמים מראש הכניסה חינם. צריך להזמין מלון המון זמן מראש אחרת גם יקר וגם מסובך. התערוכה בהונג קונג היא נקראת Asian Int'l crafts show שם אפשר למצוא הכל, החל מפלסטיק ועד זהב דרך חומרים שאפילו איני יודעת את שמם בעברית וגם כלי עבודה גם שם צריך להזמין מלון המון זמן מראש אחרת תישנו ברחוב. העיר מאוד מתויירת בלי קשר ובזמן תערוכות היא צפופה לגמרי. בשתי הערים צריך להיזהר נורא מכייסים וגנבים, יש מהם בשפע. ולשאלותייך חיה - לא חיפשתי חומרי גלם מסויימים, נסעתי לבדוק דברים חדשים. מצאתי כמה דברים עכשיו צריך לחשב עלויות משלוח ומכס לא ניתן לקנות ממני כי עוד לא ייבאתי כלום וגם אני לא מוכרת חומרי גלם. מי שיכול להרשות לעצמו לנסוע לחו"ל שייסע, טוב או לא טוב? תשאלי אותי בעוד כמה חודשים כנ"ל לגבי הוזלת עלויות. ישנם דברים שאפשר להביא במזוודה, אם לא אכפת לך לסחוב ויש גם הגבלת משקל. לגבי המכס - לא יודעת, לא ניסיתי. בשתי התערוכות לא ניתן לקנות ישירות, המטרה היא חשיפה ומכירה עתידית. הערות והארות: שתי התערוכות הם בינלאומיות, פגשתי שם ספקים מאירן ופקיסטן (כאלו שאין עתיד משותף נראה לאופק) הם היו נחמדים מאוד למרות שידעו שאני מישראל. צריך להיזהר כי יש המון המון ערבים מכל מדינות ערב, קל לזהות את רובם ורצוי להיזהר. הכי נחמדים הם אלו מהאמירויות. שתי התערוכות ענקיות, אפילו יותר מזו שאני נוסעת אליה בארה"ב. צריך לפחות 3 ימים בכל אחת. להונג קונג לא צריך ויזה למרות שהיא שייכת לסין.

למעלה