למי שהיה לו ספק...

יעלי9

New member
נו, כשאין ברירה אז אין ברירה.

ושאלה, למה לדעתך הכוונה בפיסקה הבאה מתוך הכתבה:
The UK is also embroiled in a long-running legal dispute with the EU over the UK's habitual residence test, which limits benefit claims by new arrivals.

איזה בנפיטס מונעים מהזרים?

Nobilis

New member
הסבר ארוך

תמצית (ארוכה) לדוגמא כאן:
http://www.euromove.org.uk/index.php?id=18535

בקצר יותר:

הרשויות בבריטניה מתנות הטבות סעד מסויימות (לדוגמא - בתחום של דיור לנזקקים) בכך שהאזרח האירופי הוא במעמד של תושב קבע (קרי - שהה בבריטניה חמש שנים), אך לא מחילות את אותו המבחן על אזרחים בריטיים (קרי - אזרח בריטי זכאי להטבה ללא קשר לשהיית העבר שלו).

הנציבות האירופית טוענת שזאת הפליה אסורה. זה מקרה סבוך (גם מדינות אחרות מחילות מבחנים דומים), והנציבות טרם החליטה האם לקחת את העניין לבית המשפט העליון של האיחוד.

בקר12

New member
מה שאומר שיתעמרו עוד יותר באלה שאפשר

כמו בני זוג של אזרחים בריטים למשל או סתם מהגרי עבודה.

Nobilis

New member
בתכלס...

קל לשכוח את זה בפורום 1588 (שעוסק, לפחות לאחרונה, בעיקר באירופים ובני זוגם שעוברים לבריטניה) אבל מרבית ההגירה לבריטניה מגיעה ממקומות שמחוץ לאיחוד האירופי. אם הממשלה רוצה לחתוך בהגירה - אין ברירה אלא לחתוך בעיקר שם.

האם באמת צריך לחתוך בהגירה באגרסיביות כזאת? זאת כבר שאלה אחרת. אבל הממשלה הנוכחית חושבת שצריך.

Nobilis

New member
בוודאי

דיבורים על קיצוץ בהגירה זה הבון-טון. מעשים קצת פחות, אגב.

forglemmigej

New member
יש מדינות שהרומנים יכולים כבר לבוא ולהתישב

כמו דנמרק או שבדיה אני אתאר מה קורה בדנמרק ,מגיעים אוטובוסים ופורקים את התיירים הם מגיעים עם מעט מזומנים בדרך כלל מקבצים נדבות ברחוב חלקם גומרים בבתי תמחוי כי אין להם איפה לישון ולאכול ,זה עורר זעם רב כי בתי התמחוי האלו מיועדים לדנים שאירע מזלם והם ברחוב לא למישהו שמראש מגיע בלי אמצעים .
חלק מגיעים עם כסף שמספיק לתקופה קצרה היות וזו מדינה מאד יקרה מהר מאד נגמר הכסף ואז הם מתחילים לפרוץ לבתים לגנוב מכספומטים והיו אף מקרים שגנבו את מכשיר הATM עצמו..
המשטרה עוצרת רכבים עמוסים בסחורות גנובות בדרך לגבול לא פעם ולא פעמיים .
יש הבדל משמעותי בין ישראלים עם אזרחות רומנית שבאו מסביבה תרבותית אחרת ובדרך כלל יש להם אמצעים לשרוד לבין אנשים שכלל לא מבינים מהו האיחוד ותנועה חופשית.

בקר12

New member
גם בארץ התיישבו רומנים

התחילו בעליה הראשונה אבל אחר כך באו רומנים אחרים עם קבבים וממליגה וקילקלו לייקים שרק התחילו לעשות פה תרבות אפילו שזה היה בגרמנית
פרובלמה רצינית

אספרסו2

New member
התקשורת הגרמנית

עטה על שכונות שמאכלסות צוענים רומנים ובכתבות תחקיר שלא היו מביישות את גבלס
ממחישה את המצב הנפיץ ואת בריחת הגרמנים טהורי הדם מאימת הפולשים,שאצים,על שלל טפיהם,
לקבל את קצבאות הילדים.

קצת רגישות ולמידה מהעבר לא היתה מזיקה.

בקר12

New member
אכן, קשה כבר להסתדר בלי היהודים

מזל שאפשר עדיין להאשים את הציונים.

forglemmigej

New member
לגבי הרומה

זה צבעוני ואקזוטי אז התקשורת מתענינת האמת היא שהרומנים מיצאים את הבעיה הזו למדינות אירופה השונות נדמה לי שתנאי ההצטרפות היה גם טיפול נאות בהם ולא לשלח אותם למדינות אחרות.
הענין הוא כזה, לפני הרבה שנים באמת יכולת להגיע בלי כלום למקום מסוים ולהצליח לעמוד על הרגליים לאחר זמן מה גם שרותי הרוחה היו פחות פיקים היום זה ממש לא המצב, אתה חיב שיהיו לך הרבה מזומנים עד שתסתדר חיב שיהיה לך איזה מקצוע יחודי ביד היום בכל העולם יש תחרות עצומה על כל ג'וב וככל שיותר תתמקצע ככה יגדלו סיכויך לבלוט וכמובן גם ניסיון , אי אפשר סתם לנחות במקום מסוים כי אתה יכול להציע את עצמך בלי ידיעת השפה בלי מקצוע ביד ובלי מזומנים שיסדרו אותך עד שתעמוד על הרגליים כמה חודשים טובים אתה לא יכול לפנות גם לשרותי הרווחה עד שלא עבדת תקופה מסוימת קצבאות ילדים זה חלק מתשלומי מסים למה באמת שיתנו אותם לרומה אם הם לא עבדו יום אחד אפילו בגרמניה, אני באופן אישי לא חושבת שגרמניה צריכה לתת לכל וואחד להתישב אצלה רק בגלל העבר .
בנוסף שרותי הרוחה הוקמו כדי באמת לעזור למי שצריך לא למי שמראש בא לא מוכן ונופל עליהם .
אני אתן לך דוגמא קטנה בשכונה מסוימת בבנין מסוים ובדירה מסוימת היו רשומים 75 בני משפחה שונים לקבלת קצבאות ילדים אני לא אגיד מאיזה עדה..אלו הדברים שמביאים להקשחת הזכות לשרותי רוחה. ואני אפילו לא אתחיל מזה שהם לא מוכנים להקים את עץ האשוח אצלם בכיכר כי זה פוגע בהם מבחינה דתית חחח

TatyBar

New member
אין הבדל.

פה, בהולנד, מתלוננים שהמרוקאים והטורקים הם כאלה.
אותו דבר בדיוק.
על הקצבאות, על מליון וחצי בני משפחה.. על עצי אשוח...
same same.
אני לא מאמינה באיחוד לטווח ארוך.
ולא מאמינה בקומוניזם. כי זה מה שזה.

forglemmigej

New member
עֵר איז נישְט פוֹן די אוּנזֶרֶע

למעלה