למי שגר עם החבר\ה....

pushpu

New member
למי שגר עם החבר\ה....

היי לכם! אני בת 20.ואני גרה עם חברי בקיבוץ בצפון.ההוצאות שלנו לא גדולות..משלמים רק על הדירה 900 שקל...וזהו כל השאר לא קשור לדירה. אני רוצה להתחיל לעשות שירות לאומי מספטמבר וכך גם הוא. ז"א, לעשות שירות,ולעבוד.. שאלתי היא :האם זה אפשרי???? האי בעתיד אני גם רוצה ללכת ללמוד..האם כל זה אפשרי ביחד? גם לחסוך ללימודים, גם לגור עם החבר?גם לעשות שירות לאומי?וגם לעבוד??? תודה! בר

Mיקי_

New member
את מוזמנת לפורום שירות לאומי

(פרטים בחתימה שלי) אפשרי לעשות שירות לאומי ולעבוד, אך צריך לשם כך אישור עבודה, ולשם קבלתו יש תנאים מסויימים (חפשי תשובה מפורטת בשאלות נפוצות בפורום שירות לאומי) כמי שעשתה את כל זה(גרה עם חבר בזמן שירות לאומי ועבדה) אני יכולה לומר לך שניתן לחסוך, זה קשה, ובטח לא תחסכי את כל הכסף לשנה א' בזמן השירות, אבל אפשר לחסוך סכום יפה, ותזכרי שבסוף השירות יש לך גם מענק שיעזור לך... והפורום המתאים זה באמת, פורום 893

ailag

New member
ההשתמטת וגם ירשת?

אני בעד ש"ל, dont get me wrong. אני חושבת שש"ל הוא שירות מלא למדינה כמו ששירות צבאי הוא שירות מלא למדינה. אבל אני חושבת שזה לא הוגן שכשחיילים קורעים את ה***, מקבלים גרושים ורובם לא יכולים לעבוד, אנשים בש"ל לא רק מקבלים יותר, אלא זה לא מספיק להם והם רוצים עוד כסף. ה"השתמטת" בכותרת היא לא משירות למדינה, אלא משירות _צבאי_ . שירות צבאי הוא עדיין ברירת המחדל של השירות למדינה, ומי שבוחר ללכת בדרך אחרת צריך לזכור שהוא יכול היה לקבל תנאים של חייל (לולא היה הולך לש"ל) אז בעצם הוא לא יכול לדרוש יותר מזה.

ailag

New member
טוב נו

תמחקו את הכותרת. נמאס לי להתווכח עליה. אני עדיין לא אוהבת את זה שחיילים שהכרתי שהיו צריכים כסף (משפחה עניה) לא יכלו לעבוד, ועם זאת אני שומעת מילדים שעכשיו הולכים לש"ל קל במיוחד שבטח ישעמם להם אז הם יחפשו גם עבודה. חריגים זה מקרים חריגים, אני מדברת פה על מה שאני שומעת מאנשים.

Mיקי_

New member
כמו שאמרתי

בצבא יש חריגים, בש"ל אין. הזכויות של בנות ובני ש"ל לא שוות לזכויות חיילים, וזו עובדה מניסיון. בש"ל אם אתה חריג, הכי הרבה שהולכים לקראתך זה לתת לך אישור עבודה. בצבא כאמור יש וועדות חריגים, ויש סיוע וכ"ד וכ"ד. בש"ל מי שבחר להתנדב, ידע את התנאים שלו וצריך להסתדר לבד... בש"ל אסור לעבוד בדיוק כמו בצבא. להשיג אישור עבודה בש"ל זה מסובך, לא פחות מאישור עבודה בזמן שירות צבאי. זה מצריך בדיקה של עו"ס בבית, של חשבונות בנק של הורים ושלך. לחכות שלושה חודשים מיום שירות בשביל זה, (אי אפשר להתחיל לעבוד על ההתחלה של הש"ל) אני לא חושבת שמישהו יעבור את כל זה רק כי משעמם לו... גם בצבא יש מי שעובד שחור וגם בש"ל... למי יותר "משעמם" ולכן הוא עושה את זה? לא ני ולא את יכולות לשפוט. בשיחה איתך חזרתי ואמרתי כמה פעמים, ואני כותבת את זה כאן כדי שכולם יראו. התנאים בש"ל לא שווים לתנאים שמקבלים חיילים. ואם את אומרת שהתנאים צריכים להיות שווים, ושעל בת/בן ש"ל לדרוש תנאי צבא, זה בדיוק מה שאנחנו עושים. העניין הוא שלש"ל יש כללים ותקנות שעל כולם לעמוד בהם, ואין חריגים כמו בצבא. ומה לעשות, הכללים והתקנות הללו לא שווים למה שחייל מקבל. בשום דרך. אז אם מישהו צריך לצעוק פה אפלייה זה אנחנו אנשי הש"ל. שבאים ומתנדבים. ולקבל בתגובה "אתם מתשמטים, משתמטים וגם יורשים.." זה פשוט ביזיון לחברה היישראלית.

למעלה