למי פה יש פוטו?

GoatGuy

New member
למי פה יש פוטו?

מה דעתכם עליו? איזה דגם? איך עובד כל הקטע של לחבר לטלוויזיה? נהנים ממנו? היה שווה את הכסף? אני מזמין היום בערב אייפוד פוטו 40 ג'יגה (כן, הישן יותר....) שמגיע עם תחנת עגינה לטלוויזיה, כבל אייביי ישיר ונרתיק (BHvideo גם מוכרים מורשים של אפל, גם שולחים לישראל, גם מוכרים את ה40 ג'יגה ב369 דולר שזה בסה"כ 20 דולר מעל ה30 ג'יגה.....עסקה מעולה.) ורציתי לשמוע קצת חוות דעת.. (כי אני יכול באותו מחיר להזמין 2 אייפוד מיני, אחד לי והשני לאחותי.)

GoatGuy

New member
45 דולר.

כן, אני יודע שזה המון כסף... אבל מדובר במשלוח UPS Express - המכשיר יגיע אליי עד הדלת תוך משהו כמו שבוע.... במשלוח כזה קיבלתי את המחשב כף יד שלי (שהזמנתי מאיביי) רק שאז המשלוח עלה לי רק 35 דולר - אך מדומני שהחבילה הייתה יותר קלה וקטנה. מה שחשוב זה שהוא הגיע תוך בסה"כ 8 ימים (!) עד הדלת שלי עם שליח, וזה פשוט הכי כייף שיכול להיות. כלומר, אני מזמין אותו היום ויום שני הבא הוא כבר אצלי. (בלאו הכי אני עסוק בטירוף עד יום שני בבוקר, ככה שאני לא ארגיש את הזמן הזה.) הכי כייף שכבר מסודר לי האייפוטו והאייטונז - אני רק אצטרך להוציא אותו מהאריזה, לחבר את תחנת העגינה לiMac G5 שלי, ולתת לאייפוד להסתנכרן ולהטען. אחרי 5 שעות כבר יהיה לי פוטו עם המון תמונות ומוסיקה שלי, מוכן ליציאה

Toster

New member
עם UPS Express...

קיבלתי פעם משלוח תוך יומיים מארה"ב, זה תלוי מתי החבילה נשלחת (לא כל יום יש מטוס).

AGENT SHESH

New member
אה... בדיוק מה שאני עשיתי.

רק לפני שבוע. הוא כבר הגיע בארה"ב לחבר שלי שמביא לי את זה. ביום ראשון הבא אקבל את זה. בכלמקרה - לדעתי שווה בהחלט לקחת פוטו, בייחוד בהתחשב באייפודלינוקס שיצא בתקופה הקרופה ויהפוך את האייפוד לכמעט מחשב כף-יד.

GoatGuy

New member
אני מהמהמרים

אני לוקח את הסיכון - הזמנתי כבר הרבה מאוד דברים שעלו לי מעל 50 ומעל 200 דולר מחו"ל ומעולם לא שילמתי מכס, כמו גם שאני לא מכיר אף אחד ששילם מכס. לכן יש לי נטייה לא לדאוג. מה גם שהסיכון ככה יותר נמוך - כי אם הייתי נותן למישהו מחו"ל להביא לי, בטח שלא הייתי מכריז על זה - ואז אם היו תופסים את זה הייתי משלם פי 2. מה גם שאין בזה שום דבר לא חוקי - החבילה לשיקול דעתם של המוכסים, אם הם לא גובים ממני מיסים זה לא אשמתי. זו החלטה שלהם.

AGENT SHESH

New member
אתה טועה.

מבחינה חוקית אתה חייב להכריז על הדברים אם הם עוברים את שווי ה200 דולר.

GoatGuy

New member
סליחה?

אם אני מזמין משהו מהאינטרנט, ולא מבקשים ממני לשלם מכס, אני לא עשיתי שום דבר רע. אני מבחינתי לא מבין בענייני מכס (אני באמת לא) והמכיסה היא לשיקול דעתם של המוכסים שמבינים בעניין, מן הסתם. אם הם מעבירים חבילה ולא גובים עליה מכס - זה למיטב שיקול דעתם, וזה לא באחריותו של הצרכן לדאוג שיגבו ממנו את הסכום המדויק שהוא צריך לשלם. מה שאמרתי - זה שאם הייתי מביא מחו"לֹ, דרך חבר - הוא לא היה מכריז על זה - ואם היו תופסים אותו, שזה אותו סיכוי כמו שיעצרו חבילה שמגיעה מחו"ל - אז הייתי צריך לשלם כפליים במילא. ככה שאני מזמין מהאנטרנט, ושהמוכסים ישברו את הראש אם לגבות ממני או לא, ואם כן אז כמה. זה כבר לא בשליטתי

AGENT SHESH

New member
אוקיי,

צודק מבחינת החבילה, אני התכוונתי למקרה שאתה מביא עם חבר.. וחוסר ידיעה לא פוטר אותך מחוקים, זה סתם אגב.

GoatGuy

New member
שוב, סליחה?

ההערה המתוחכמת הזו כל כך לא מתאימה פה. זה חד משמעית נכון - שאם אני מזמין חבילה מחו"ל, והיא עוברת במכס - והמוכסים חותמים עליה שהיא פטוורה ממיסים, משיקול דעתם - אני בתור אזרח, לא צריך ללכת ולהגיד "טעיתם, זה מוצר שעולה מעל 200 דולר, וכו'" אם אני עובר עם חבילה במכוון או לא במכוון במכס בלי להכריז עליה, זה משהו אחד. אבל זה שאני מזמין חבילה מחול"ל - זכותי כאזרח לא לדעת בכלל שהייתי אמור לשלם מיסים, אם המוכסים לא דורשים ממני מיסים. זה לא שאני עושה עבירה, בכך שאני לא משלם מיסים שלא דרשו ממני לשלם. ואם כן - אז ממש ברגע זה אתה עובר על החוק בכך שלא שילמת את אגרת המקלדות של 2005, שקובעת שכל בן אדם עם מעל 60 מקשים במקלדת חייב לשלם אגרת מקלדות בסך 30 שקלים. אם המדינה לא ביצעה איזהשהו תהליך גבייה, לא ביקשה ממך את הכסף, לא פנתה אלייך - אתה בטח לא תיסע ותציע לשלם מיסים שלא ביקשו ממך לשלם, נכון?! בקיצור, כל הקטע הזה של "מי אומר את המילה האחרונה" מיותר פה, כי אין פה שום נושא לוויכוח..

GoatGuy

New member
מזל טוב לי- הזמנתי!!!

המחיר ירד בעשר דולר שעה לפני הקנייה, הדולר נמוך במיוחד - מצע מעולה לרכישת האייפוד פוטו 40 ג'יגה המדהים והחדש שלי, שעלה לי בסה"כ 10 דולר יותר מהמחיר של דגם ה30 ג'יגה שמגיע מסורס לחלוטין משלל האביזרים הנחוצים. (ה10 דולר האלה זה אפילו פחות ממה שהיה עולה לי מטען אמיתי...!) שילמתי פאקינג 45 דולר על משלוח UPS Express, המשלוח הכי מהיר שהיה זמין - המכשיר אמור להגיע אליי תוך 3 עד 5 ימים, ואני כבר לא יכול לחכות. אני מקווה שראשון או שני הבא הוא כבר יגיע אליי
בינתיים יש לי זמן לסדר את התמונות שלי באלבומים באייפוטו...

benler

New member
קצת באיחור, אבל בכל זאת

יש לי את הדגם שהזמנת - אחלה מכשיר. בחיבור לטלוויזיה השתמשתי במספר אירועים משפחתיים להצגת תמונות. יום אחד, אחרי שאקנה שלט אלחוטי ל iPod, אני מתכוון להשתמש בו גם להעברת מצגות בעבודה (שמירת קובץ PPT כאוסף תמונות והצגתן בעזרת ה iPod). אוסף העזרים שמגיע עם המכשיר מעולה - אני משתמש בקבל ה FireWire לטעינה (בבית, דרך המטען) ובקבל ה USB לסינכרון (יש לי Laptop, כך שקבל ה USB ממוקם בתיק של ה Laptop). הנרתיק בכל מקרה הוא די מצ'וקמק לטעמי-לא מגן על כל חלקי המכשיר ולא מרופד מספיק - אני משתמש בחיקוי של iSkin שקניתי בהאנדי. אם יש עוד שאלות, תרגיש חופשי. בהצלחה עם המוכסים, בן

GoatGuy

New member
איך הוא מבחינת גודל?

הוא מאוד מאוד עבה? תוכל להעלות כמה תמונות שלו בכף היד, על הצד, ליד דברים שיתנו לי מושג על הגודל שלו ...

למעלה