למי עוד ניתן לפנות???

vardita

New member
למי עוד ניתן לפנות???

שלום רב בעלי חולה בדיכאון קשה ועקשני מזה 4 שנים לאחר 3 נסיונות התאבדות. הוא אושפז במחלקת יום פסיכיאטרית בביה"ח רמב"ם לפני 3שנים. מזה 3 שנים הוא מובטל. כמו כן הוא אח שכול שאיבד את אחיו במלחמת ששת הימים. הוא מטופל אצל רופאה פסיכיאטרית של קופ"ח ומקבל 3 תרופות נגד דיכאון (ציפרמיל, רמרון וקלונקס) כמו כן מטופל אצל פסיכולוג. הוא לא רוצה לחיות. טוען שהחיים הם נטל עליו וכי הוא סובל מאוד ורק רוצה למות. שאלתי אותו מה יכול לעזור לו והוא ענה: "כדור בראש". שאלתי אותו האם אשפוז יעזור לו והוא ענה שאשפוז רק יוכל לזרז את מותו כי כבר נתרגל להיות בלעדיו. אני כבר לא יודעת למי לפנות כדי לעזור לו. מה עוד אני יכולה לעשות? האם אין מוצא? האם נגזר עליו להתאבד ועלינו - לאבד אותו? למי עוד ניתן לפנות? במי עוד אפשר להעזר? אני פוחדת נורא!!!

ורדיתה,

תנסי לפנות לרופא המטפל או לפסיכולוג ולבדוק אולי הכדורים לא עוזרים לו ואולי צריך לשנות כדורים או מינון. מבינה את הפחד שלך. זה נורא מפחיד. קחי ממני כתף .

ל ו ל י ת

New member
שני מישורי תשובה לי אליך:

מאד קשה לחיות לצד אדם שנמצא בדכאון. ובעלך נראה שמצוי בדכאון מאד קשה. הוא כנראה מאד סובל מהחיים ומהחוויה של לחיות. הדבר אופייני למי שסובל מדכאון קשה. ואת, כך נראה, מאד אוהבת אותו ודואגת לו, ואני מניחה שעבורך לשמוע את הדברים שלו זה בטח לוקח ממך כוחות יקרים (ואגב לא ציינת מה עם יתר המשפחה-הורים שלו או משפחתו המורחבת, משפחה מהצד שלך, חברים וכו'). אני חושבת שראוי לבדוק עם מי שמטפל בו כמה זמן הוא על התרופה המסויימת שהוא לוקח והאם יש שיפור. שווה לעשות התייעצות. לא תמיד זה מתאים לעשות התייעצות עם מישהו שמחוץ למערכת, אבל אני רק איידע אותך בכך שיש רופאים מאד מנוסים שמאד בקיאים בכל התרופות ומאד שולטים במה שווה לנסות עם חולה זה או אחר. הייתי כן מתחילה בלנסות להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת, כלומר לא ללכת נגד אלא לנסות לשלב כוחות ולראות איך מנצחים את המצב הקשה. אם זה לא הולך תמיד אפשר לפנות לעוד גורמים. שם שאני שמעתי עליו בזמנו הוא ד"ר או פרופסור אבי וייצמן שנחשב לאשף ולמקצועי מאד בתחום התרופות הפסיכיאטריות. אני חושבת שהוא עובד במע' ציבורית (או לפחות עבד בכזו בעבר) ואולי גם מחוץ לה. שווה לך לברר. במישור הנוסף שאני חושבת ששווה לך לפעול בו זה לקבל עזרה ותמיכה עבור עצמך. פורומים זה מקום טוב לתמיכה אבל יש מקומות מעולים לתמיכה כמו קבוצות תמיכה ו/או קבוצות עזרה הדדית ו/או קבוצות דינאמיות שמיועדות לבני משפחות של פגועי נפש. שווה לברר בבית החולים אם יש דבר כזה או אף מחוצה לו (לדוגמא ארגון "בנפשנו" נדמה לי עורך קבוצות כאלה, שווה לך לברר). אגב, גם קבוצה שאינה מיועדת דווקא לבני משפחות, אבל מהווה קבוצה טיפולית דינאמית באורך משמעותי ועם מטפל אחראי ומקצועי, תוכל להוות לך מקום לברר עם עצמך דברים, לחלוק ואולי לקבל סוג של הקלה לאורך הזמן. אני אומרת את זה כי נשמע שהחיים שלך הם אובייקטיבית מאד מאד קשים, אני מניחה שיש לזה השפעה גם ברמה הסובייקטיבית ומגיע לך שתפרגני לעצמך מקום. מקווה איתך לטוב, ואת מוזמנת תמיד לשתף כאן במה ששעובר עליך.

למעלה