למי מצביעים הגלמים?

למי מצביעים הגלמים?

עם צאת השבת התאספה חבורת "מקובלים" במערה נידחת אי-שם (המיקום המדוייק שמור במערכת). על הפרק עמד שוב הדיון בסכנה שמא יתפוס א"א את השלטון. הרוחות במערה סערו, ה'פולסא דנורא' שהטילו בפגישתם האחרונה לא הביא לתוצאות הרצויות. המקובלים העלו הצעות שונות אך כולן נדחו ע"י פלפולים קבליים מלומדים. הועלתה אפילו ההצעה המגוחכת לקלל את מעצבי דעת הקהל הלא הם מכוני-הסקרים הידועים לשמצה וכצעד ראשון להפוך את מינה לצמח, אבל גם הצעה זו נדחתה בבוז שכן כידוע ליודעי ח"ן אין כוחה של קללה זו יפה לאחר ט"ו בשבט. מקצה השולחן נשמע קולו של מקובל צעיר שנעמד וביקש את רשות הדיבור. כל העיניים ננעצו בו בפליאה, כיצד מעז פרח-קבלה להביע דעתו בפני מקובלים גדולים וטובים ממנו והוא טרם מילא כריסו בג'ובות וירוקים. כולכם שמעתם מן הסתם על הגולם מפראג – פתח בטון מהוסס. המקובלים הנהנו בראשיהם בחוסר סבלנות מופגן. ובכן, הצעתי פשוטה מאד – המשיך בקול בוטח – ניצור צורת אלפי גלמים, נציידם בתעודות זהות וביום הבחירות יצבאו הללו על הקלפיות וישנו את תוצאות הבחירות לטובה – סיים את דבריו והתיישב. עתה התחלפה הפליאה במלמולי הערכה שנשמעו מכל עבר, נדמה היה שהרעיון עומד להתקבל ברוב קולות. לפתע התרומם ממקום מושבו מקובל זקן שזקנו הלבן הארוך שיווה לו הדרת פנים מיוחדת. הס הושלך במערה, הכל ציפו למוצא פיו. הזקן סקר את הנוכחים, עיניו נעצרו על פניו של הצעיר בעל הרעיון והוא הניף את ידו בביטול. רבותי – לחש כממתיק סוד – כבר ניסיתי זאת, אבל מה לעשות שכל הגלמים מצביעים קדימה.

2 דברים לי אליך:

1) זה לא היה מצחיק, אלא בזבוז זמן בלבד. למרות זאת, ח"ח על ההשתדלות, רואים שהשקעת ורצית לשעשע אותנו. 2) אנא אל תערבו פוליטיקה בפורום זה. {יומטוב!}

במחשבה שניה...

זה דווקה כן מצחיק. קראתי את זה שוב וחייכתי לעצמי. יש בזה משהו. אז... "חחחחחח, גדול! אהבתי אחושילינג!". אני רק אתקן אותך במשהו קטן. הגולם מפרג היה גולם. ז"א, הוא נוצר ע"י אדם בשם `המהר"ל מפרג`. המהר"ל מפרג היה אדם חכם ביותר והמזלזל בכבודו יענש על ידי. הוא יצר את הגולם מפרג בגלל גל ההאשמות שהטילו גויי הארצות על היהודים, במיוחד בתקופות חג הפסח, הגויים העלילו על היהודים שהם מכניסים דם של גויים בתוך המצות ושזה כתוב בתורה שיש לעשות כך. הגולם עשה כל מה שהמהר"ל אמר לו לעשות ואפילו דברים שלא נאמרו לו לעשות, נעשו על ידיו. הוא עצר עשרות עלילות דם ועזר ליהודים המון. הוא היה נראה כמו אדם רגיל לכל דבר. בזמן הייות הגולם במערתו של המהר"ל הוא היה נראה כמו שלד עצמות, ככה מסופר. הגולם דיבר פעם אחת בזמן קייומו וזה היה ביום שהוא הושמד, אותו יום שהמהר"ל גילה שהוא עשה איזשהי מעשה לא רעוי. המילה היחידה שיצאה מפיו היא השם הקדוש. {יומטוב!}

ושוב...

לא יפה, לא נאה ולא יאה להביע דעה פוליטית בפורום "הומור". יש מספיק דברים אחרים שאפשר לצחוק עליהם. כמוני למשל, אני אחלה מטרה. בוא צחק עלי קצת, אני יודע שאתה רוצה את זה... |מוציא לשון|

למעלה