למי לפנות?

קואירן

New member
למי לפנות?

אבא שלי חלה בדלקת ריאות לפני כחודש וקיבל אנטיביוטיקה חזקה ביותר. כשנגמרה המחלה ונגמרו החום והתרופות החל שלב של בלבול חריף שמוגדר רפואית דליריום. זו תופעה שדומה במקצת למחלה הרעה של אלצהיימר. הוא לא מכיר את הקרובים לו ואת הבית. מנגד, הוא יכול לשוחח על נושאים רבים כלליים ומכיר אנשים בחדשות ובני משפחה רחוקים. הוא גם בהזיות שלוקחים לו את הבית ויש אנשים זרים סביבו וכד'. אני מנסה להעסיק אותו זמן מה אחה"צ. הוא אוהב בולים אז יום אחד הוא התעסק עם האלבום. היכן ניתן למצוא מידע על דברים בהם אוכל להעסיק אותו? (כמובן - לא לבד אלא עם מישהו מבני המשפחה). האם קופ"ח מעניקה ריפוי בעיסוק בבית לחולים כאלו? זה מאד חשוב כדכי שגם מוחו יהיה עסוק במשהו וגם שהוא יתעייף לפני השינה. זו תקופה קשה וחדשה עבורנו ואודה על כל עזרה אפשרית.

העזרה צריכה כרגע לבוא

מכיוון הרופאים. קודם כל שיגדירו את מצבו וכנראה שהוא צריך, לפחות בשלב זה, עזרה של מט"ב/ית שיבוא לעזור לו ויעסיק אותו לפני השינה. זה, כמובן, במידה והוא זקוק גם לעזרה במקלחת והכנה לשינה. אם לא, את בבעיה. מאיזושהי סיבה לא ברורה המדינה לא מכירה בעזרה נפשית לחולה ולמשפחתו ומפילה את כל התיק על המשפחה. במקרה שכזה אין לך ברירה אלה לשכור מישהו שיהיה איתו בערב, יעסיק אותו וישכיב אותו לישון. במידה ויש צורך, הכניסי לתמונה עובדת סוציאלית שתעזור לך בענין. לא סיפרת פרטים על גיל האבא, מצבו המשפחתי והאם יש לך אחים ואחיות או מישהו שיחלק איתכם את הנטל. זה בהחלט יכול להקל. מקווה שיקרה נס והוא יחלים מהר ותשכחו את כל האפיזדוה הזאת.

ענתי44

New member
../images/Emo140.gifשלום לך

נכנסתי לאינטרנט וקראתי על תופעת הדליריום ואני מצרפת לך קישור למאמר על הקשר, הדומה והשונה בין דליריום ובין דימנציה ( שהאלצהיימר היא אחת הסיבות לה ) http://www.medil.org/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=277829 הבשורה הטובה בקשר לזה שבניגוד לדמנציה מדובר במשהו שיכול להיות הפיך. בקשר לעזרה אזי אני ממליצה לך לפנות לעובדת הסוציאלית במחלקה בה אבא אושפז או אם אתם בבית לעו"ס שמטפלת באבא ( אם אין לכם תבררי בעירייה מי העו"ס של אבא ) כדי לדעת איזה זכויות מגיעות לכם. האם חוות הדעת הרפואית מציינת שאבא כרגע נזקק לעזרה צמודה 24 שעות? חשוב שכן. במידה ויש לכם את כל המסמכים הרפואיים תפנו לקבלת שעות סיעוד במידה ואבא בגיל פנסיה או לקצבת שירותים מיוחדים במידה והוא צעיר יותר. במקביל תדאגו שלא ישאר לבד. בין עם בן משפחה ובין אם תשכרו עזרה. בקשר להעסקתו של אבא, אז אני לא יודעת אם קופת חולים מעסיקה בריפוי ועיסוק בבית, צריך לברר בקופה אבל אני ממליצה בחום על מרכז יום. שם יש פעילויות נהדרות. אמא שלי נמצאת שם חצי יום. יש הסעה, וארוחות, ומקלחות ( דבר שמסייע לנו מאוד ) הם פעילים שם מאוד יפה וזה נותן לאמא שלי סדר יום ופעילויות חברתיות מותאמות ליכולתה. ולי שעות לעצמי לצאת לעבודה. אנחנו מרבים להעסיק את אמא בבית. אם זה במשחקי קלפים, טרוויה, תשבץ, ציפיה בטלוויזיה, שירים ( האזנה וגם שרים איתה ) ולעיתים גם בעבודות קלות במטבח תחת השגחה ופיקוח שלנו כמובן. ניתן גם להתבונן באלבומים משפחתיים ביחד, לצאת לטיול רגלי ביחד איתו. כל מה שגורם לו ענין, ושהוא מסוגל לבצע. זה תלוי במידת יכולתו אבל גם במה שהוא אוהב. כמו איסוף הבולים, סידור מחדש של האלבום, שיחה על הבולים שבאלבום. אם הוא אוהב משחקים כמו שש בש , אולי הוא עדין אוהב לראות הצגות ( בשלבים הראשונים לקחתי את אמא ) פשוט תראו מה שהוא אוהב ומה מסוגל. בהצלחה.

למעלה