למי להאמין!?!?!?

למי להאמין!?!?!?

למרות שאני נוטה בד"כ להפנים דברים ולהמשיך הלאה.. זה דבר שקצת קשה- כשמדובר באנשים שהכי קרובים לי בעולם... אני בת 25.. אבא שלי החליט להתגרש מאמא שלי... אני מקבלת את זה, אני מאמינה שחיים רק פעם אחת ולא צריך לבזבז את החיים... הבעיה היא איך שזה משפיע על הבריאות, אני רואה את אמא שלי נגמרת, היא לא מפסיקה לבכות, לא מפסיקה להקיא, מרגישה לא טוב, לחץ דם גבוה, היא טוענת שאבא שלי משקר, שהוא רוצה לקחת ממנה דברים ששייכים לה .. ושהוא תובע אותה... מצד שני יש את אבא שלי, שהוא כיווכול הבן-אדם שאני הכי קרובה אליו בעולם, עד לפני כמה ימים לא דברתי איתו חודש בגלל שהוא שולח מכתבים לאימי בה הוא "מלכלך, עליה.. אבל שהחלטתי לדבר עם אבא שלי - הבנתי ממנו שאמא שלי אמה לו שהיא לא מוכנה לתת לו גט וגם שלחה לו מכתבי תביעה. אני שבורה בין שניהם לא יודעת למי להאמין, אימי מפצירה שהוא שקרן, כל אחד טוען משהו אחר , אני שבורה מלראות את הבית החם שלי במצב כזה...

גרא.

New member
סתאם אחת,הדילמה שאת מעמידה כאן,אינה במקומה,

אינך יכולה לדרוש או לצפות מעצמך להאמין למי מהורייך,כלומר להחליט שאביך למשל,דובר אמת ואילו אימך שקרנית,או כמובן ההפך.זו אינה הבעייה ,אלא מערכת היחסים הזוגית ביניהם,שנשברה מסיבותיה היא,כשאת בעל כרחך,לכאורה מעורבת בזה.מובן למדי שאינך יכולה להשאר אדישה רגשית,כשאת רואה ומרגישה שעולמם של הורייך הולך ומתהפך,וברור שזה קשה,לעיתים בלתי נסבל.אבל את חייבת להבין שב"תיאטרון האבסורדי הזה של החיים,,את רק צופה,אינך יכולה להשתתף,אסור לך לקבוע עמדה,להעדיף צד אחד,ולהתנכר לשני.באיזה שהוא מקום לפי דברייך,נראה כאילו הם בינתיים משתמשים בך בכדי לנגח אחד את השנייה.אביך אומר דברים כנגדה,ואימך אומרת לך דברים כנגדו.הבלבול רב,והשבר ממש בלתי נסבל.לעיתים,כאשר התקשורת בין ההורים אינה יכולה לעבור,היא חסומה,הם משתמשים באחד הילדים,כצינור לתקשורת ביניהם. כך אימך אומרת לך דברים לגבי אביך,ולהפך,תוך צפייה שהדברים שנאמרו יעברו לאחר.חשוב שתמצאי את הכוח הנפשי שבך בכדי לומר לכל אחד מהם.אני,לא מוכנה יותר לשמוע תלונות זה על זו,אני לא יכולה להקשיב יותר למה שאתם אומרים.ואם אפשר,אולי זה כבר לא יועיל,להציע להם לגשת לטיפול זוגי,או באם אינם רוצים בכך,להסתייע במגשר בדרך לגירושין בהסכמה.

למעלה