למי יש גדול ?

notre dam

New member
למי יש גדול ?

באוסף שלי יש בסביבות 50 משחקים שנקנו בחמש השנים האחרונות. לצערי,אני משחק בהם ערב אחד בחודש אולי פעמיים. אנחנו נפגשים פעם בשבוע, כל פעם אצל מישהו אחר ככה שמהמשחקים ששלי נהנה בעיקר הארון. ולמרות זאת, מדי פעם אני מגדיל את האוסף. נראה לי בלתי רציונאלי בעליל מה גודל האוסף שלכם ? כל כמה זמן אתם משחקים ? איזה אחוז מהמשחקים שלכם "זנוחים" ולא יוצאים מהארון יותר מפעם בשנה ? הבת שלי בת 3, אתם חושבים שאפשר כבר להכניס אותה לתחום ?

Pentax

New member
במקרה הזה הגודל כן קובע...

הכל תלוי איך ומה סופרים. רשמית לפי BGG יש לי כ- 250 משחקים והרחבות, אבל זה כולל גם משחקי ילדים, קלפים, שש בש, שחמט וכו'. אם נספור רק משחקים שיכולים לעלות על שולנינו בערבי משחקים אני מניח שיש לי כאלה קרוב ל- 200. נכון, זה לא מעט, למרות שאני מכיר כמה אנשים עם אוספים גדולים יותר. אני משחק בין פעם לפעמיים בשבוע עם חברים ולפעמים עם אישתי גם באמצע השבוע. יש לי עדיין מספר לא קטן של משחקים שעדיין לא שחקתי בהם אף פעם, אבל לאט לאט אנחנו מנסים עוד ועוד משחקים חדשים כדי לסגור את הפער. אני עדיין ממשיך לקנות משחקים חדשים, אבל רק דברים נבחרים וטובים ולא בקצב של פעם. ברור שכאשר יש לך אוסף רציני חלק מהמשחקים לא יראו שולחן יותר מפעמים בודדות בשנה אם בכלל... ולגבי הבת שלך התשובה שלי היא שלא רק שאתה כבר יכול להכניס אותה לתחום , אלא למה נזכרת מאוחר כל כך?
יש משחקי קופסה גם לבני 3 ואני ממליץ לך לבקר ברחובות בחנות "חפציבה" שבה יש מגוון של משחקים לכל הגילאים. לך על משחקים של חברת Haba הגרמנית ועוד חברה בריטית בשם Orchard Toys. לשתיהן יש משחקים נהדרים. אגב, נדמה לי שיש לך גם בן בן 7. הוא כבר מנצח אותך ב- Stone Age?
בהצלחה!

liquidlogic

New member
עברנו לשיטה אחרת

אנחנו מודדים את גודל האוסף על פי מספר הקירות הפנויים שנשארו. נכון לעכשיו בערך שביעית עדיין בניילון, בחמישית שיחקנו פעם או פעמיים ובשליש אנחנו משחקים באופן קבוע, מה שמשאיר אחוז לא ידוע של משחקים (בערך 600) שפשוט שכחנו על קיומם אבל מחזיקים מצויין את המדף. גם אנחנו בונים על מספר ידיים שיצטרפו אלינו בהמשך (נכון לעכשיו הידיים האלה בעיקר דוחפות את המשחקים שעמלנו ליישר ומדי פעם מפזרות את אחת (או יותר) מתכולות המשחקים על הריצפה ואנחנו משחקים ב-"נחש מאיפה החלק הזה הגיע לעזאזל".

ycyclop

New member
קניית משחקים

רציונאלית כבר אין שום הצדקה לקניית משחקים עם האוסף שלי, אבל זה כיף לקבל חבילה עם משחק חדש. ישנם כמה משחקים שקניתי כי קיוויתי שאני אצליח לשחק אותם אבל פשוט לא יוצא ישנם כאלה שקניתי שידעתי שהם הולכם להיות נדירים והם עניינו אותי ישנם כאלה שקניתי בגלל שהיו מאוד זולים וחשבתי שהם א: מענינים או ב: יהיה לי קל להחליף אותם עבור משהו עתידי. השנה מכרתי לא מעט משחקים שידעתי שאני לא אשחק וגם כמה החלפות כך שסה"כ האוסף השנה כמעט לא גדל: נוספו כ-20 משחקים, אבל מכרתי 9, החלפתי 5 או 6 אז בעצם האוסף גדל ב 5-6 משחקים בלבד. רוב משחקי המלחמה שיש לי לא זוכים להגיע לשולחן השנה ושנה הבאה אני אעבוד להוריד מרשימת המשחקים שיש לי שלא זכו להגיע לשולחן

Sir Schmoopy

New member
חי

18 משחקים 16 הרחבות וזה נראה לי המון בהתחלה קניתי פשוט המון משחקים ורבים מהם התבררו כלא בטעם שלי, עכשיו אני יותר בררן ועדיין לצערי יש נפילות. כרגע יש לי עדיין 2 משחקים שאני כנראה אנסה להיפטר מהם, מצד שני יש כמה שאני שם עליהם את העין ומתלבט אם לקנות. בניגוד לרוב פה כנראה, אני משתדל שיהיו לי כמה שפחות משחקים ושומר רק את אלה שאני באמת אוהב ומשחק בהם וכולם רואים שולחן מדי כמה שבועות או חודשים, תלוי במה שרוצים באותו רגע.

Sir Schmoopy

New member
Gosu ו-Dungeon Twister

שניהם משחקים ממש נחמדים לפי דעתי גוסו פשוט לא הטעם שלי דאנג'ן טוויסטר דווקא אהבתי ויש לי גם הרחבות שלו שאני אשמח לתת ביחד איתו, אבל לצערי כבר אין לי עם מי לשחק איתו את זה

sonde

New member
444 משחקים + תוספות

האוסף מיוחד כי הוא לא רק האוסף שלי, הוא בעצם אוסף של שתי אנשים, אני וגיסי. אנחנו איחדנו את האוסף כך שמשחקים נודדים בינינו וכך האוסף גדול יותר + ופחות עלויות לכל אחד. יש לנו משחקים כפולים, כאלו שגם אני רוצה אותם זמינים וגם גיסי, והרבה בודדים אני מספיק לשחק בשבוע בין 4 ל- 5 משחקים. (שישי בערב, יום שבת, מוצאי שבת - קבוצת קדומים וכו'...) וגם גיסי מצליח לשחק לפחות 4 פעמים בשבוע . יש לנו משחקים "כבדים" כמו WOW ו- TWI3 שאנו משחקים בחגים כמו סוכות חנוכה פסח. לסיכום: אין אני מכיר אף מחצית מכם כדי מחצית המידה שבה רוצה הייתי להכירכם. ואני רוחש לפחות ממחציתכם אך מחצית מן החיבה שאתם ראויים לה.

למעלה