למי אצביע?

korenyit

New member
למי אצביע?

תמימות, טיפשות או אולי זווית ראיה אחרת פרק נוסף במלחמה עם הפלסטינאים הסתיים, בצידי הדרכים נתלו הרבה שלטים, המשמעותי בעיני "ביחד ננצח". עוד שלושה שבועות הבחירות לכנסת הבאה, באופן לא אופייני לי עדין לא גיבשתי דעה. אני בעל דעות עם נטייה של מרכז שמאלה עם דגש על ההיבט החברתי. לא אצביע ביבי כי הוא לא השתנה כאחד שתויג על ידו כאוכל שפנים באוזנו של רב, פוסלת אותו מלהיות מנהיג שלי. כן הוא טוב בהסברה בחו"ל. אני לא אצביע עבודה בהנהגתו של ברק כי גם הוא לא השתנה וקשה לי לראות את שהמנהיג שלי הוא דוגמה לקפיטליזם חזירי, כן הוא טוב כשר ביטחון. אני מתלבט אם להצביע לציפי ליבני כי אני אוהב את היושר שלה במשחק הפוליטי המלוכלך ובמיוחד ההתמודדות שלה בחודש האחרון עם ראש ממשלתנו אהוד אולמרט בתיפקודו הילדותי והנקמני , גם הנבחרת של קדימה לא משהו. אני לא אצביע ליברמן כי אני סולד משיטות השליטה הסובייטיות, מפלגה לא דמוקרטית שהאידיאולוגיה שלה שנאה ורוע. אני לא אצביע ש"ס, כי נמאס לי לראות את האדונים המכופתרים שדואגים קודם כל לעצמם ולבני משפחותיהם כולל של הרב המפורסם כאילו הם מורמים מעם וצועקים חמאס למען קצבאות, טפיליות ורמיסת כבוד האדם . אני לא אצביע גמלאים כי אני עדין לא גימלאי ואני מתייחס לבחירות ברצינות. אני אולי אצביע מרץ בגלל העמדות החברתיות של אילן גילאון ולא בגלל ניצן הורוביץ שאיני מבין מהי תרומתו לרשימה החדשה. כן אני בבעיה. "ביחד ננצח". ביבי ברק וליבני מכירים אחד את השני על יתרונותיהם ועל חסרונותיהם, ואולי נוצר כיום מצב , אחרי הסתלקותו של אולמרט מהבמה הפוליטית ובעקבות המלחמה והמשבר הכלכלי בעולם, שאחרי הבחירות שלושת המפלגות האלה ירכיבו את הקואליציה הבאה , לא ממשלת חירום לאומי, אלא ממשלת שינוי לאומי. לשלושת המפלגות יהיה מספיק כוח לדחות את הסחטנות של המפלגות הקטנות ולערוך את השינויים הנדרשים שהממשל בישראל יהיה יותר יציב. בכל מצב זה ידרוש מאישים אלה ויתור, ביבי אפילו אם מפלגתו תזכה בבכורה יהיה שר החוץ ברק שר הביטחון ולבני ראש הממשלה , כהונה של קדנציה שלמה של ממשלה כזאת תחזיר את אימון הציבור בפוליטיקאים. אני מציג עמדה תמימה, מטופשת או אולי זווית ראיה אחרת של אהבת ישראל? מה דעתכם? korenyit

eman70

New member
אילן גילאון הוא בהחלט לא לבד במרצ!

זה לא במקרה שאילן גילאון הגיע למקום השני. חברי מרצ ידעו להוקיר אותו על עמדותיו ופעילותיו החברתיות בכנסת ומחוצה לה, אבל הוא שם ממש לא לבד. קודם כל, אסור לשכוח שג'ומס עצמו הוא אחד מעמודי התווך של וועדת הכספים, מנהיג המחנה הסוציאל דמוקרטי שם, ואחד היחידים שיש להם גם משנה כלכלית חברתית סדורה שמהווה אלטרנטיבה לאידאולוגיה הקפיטליסטית של ביבי (ושל פקידי האוצר שממשיכים אותה גם כששרי האוצר הם בר-און או סילוון שלום), וגם את הידע הכלכלי ויכולת ההתמצאות בפרטים שדרושה בשביל לנהל נגדם מאבק אמיתי (ואל רק מאבק מתוקשר) שמשנה את המדיניות בנושאים שונים. ניצן הורוביץ מוסיף לרשימה את הפן הסביבתי (מה שקרוי "ירוק"). כבר בתור עיתונאי הוא עשה הרבה להעלאת המודעות לנושא בארץ. ומה שחשוב הוא מדגיש את הקשר בין הנושא הסביבתי לנושא החברתי. בשבילו להיות "ירוק" זה לא רק לדאוג לנשרים ולאירוסים (למרות שגם זה חשוב). זה קודם כל לדאוג לבני האדם ולסביבה שלהם. לדאוג לתחבורה ציבורית יעילה, במקום לבנות עוד ועוד כבישים שנסתמים מיד, להלחם נגד מזהמי האוויר (שזה לא רק מפעלים- זה גם המכוניות שעומדות בפקקים שהיה אפשר להמנע מהם בעזתר מערכת תחבורה ציבורית יעילה) , ולדאוג לתכנון עירוני מתקדם שיאפשר חיסכון במשאבים וגם תמנע יצירת "גטאות" והזנחת אוכלוסיות שלמות. הקיצור, עם צמרת רשימה כזו, זו צריכה להיות הבחירה מס 1. של מי שהנושא הכלכלי-חברתי חשוב לו.

בחירה מס' 1 של מי שהנושא הכלכלי-חברתי חשוב לו

היא הנבחרת של מפלגת העבודה. החמישיה של מרצ לא עולה במאום על החמישיה הפותחת של העבודה, אלא שלעבודה יש אשכרה סיכוי להשפיע...

לא, כי אתם מהווים אלטרנטיבה לממשלת נתניהו...

מחר ג'ומס מקים את הקואליציה!

תהיי רצינית ותלמדי את החוק.

הנשיא מטיל את הרכבת הממשלה על ראש הגוש הגדול ביותר ולא על ראש המפלגה הגדולה ביותר. מרצ היא המפלגה היהודית-ציונית היחידה שהתחייבה שלא תכנס לממשלת נתניהו, ברק סירב להתחייב (אולי לאור הדיל הנרקם בנוגע לקבלת תיק הבטחון בממשלת ביבי). מי שלא רוצה את נתניהו חייב להצביע מרצ בבחירות, כי קול למרצ זה קול לשמאל!

אז אתה טוען

שהעבודה תעדיף לשבת עם הליכוד מאשר להרכיב את הקואליציה בעצמה?

תהיי רצינית 2.

כמו שאהוד אולמרט אמר אתמול: "בואו לא נגזים"... אחת הפעמים היחידות שאני מסכים איתו.

למה לא נגזים?

אתה חי בעולם מוגזם בו להצבעה למרצ תהיה אשכרה השפעה כלשהי לבלימת ביבי... האמת היא, שאם מצביעי גוש השמאל יתאחדו סביב מנהיגות אמת, ולא יתפצלו בין 3 מפלגות שאחת מהן בכלל לא שייכת לגוש, העבודה אכן תרכיב את הקואליציה.

את מתעקשת לא להכיר את לשון החוק.

ראש הממשלה לא צריך להיות ראש המפלגה הגדולה ביותר, אני מסביר לך ואת מתעקשת להמשיך ולדבר דברים שלא קשורים לעניין... מרצ גדולה תבטיח שלבני קודם כל תוכל להקים ממשלה עם מרצ ולא עם ש"ס, עכשיו שאנשים יחליטו את מי הם מעדיפים.

פחחחחח ../images/Emo6.gif

אז עכשיו אתה חי בסרט שקדימה שייכת לגוש השמאל? טוב נו, אם אתה חי בסרט שקדימה תוכל בכלל, בתיאוריה, להקים ממשלה עם מרצ ובלי ש"ס... אני לא מבינה, אתה טוען שמפלגת העבודה תמליץ על ביבי לנשיא?

קדימה היא עוד אחת משלושת מפלגות המרכז

ברק לא שונה הרבה מלבני ונתניהו והוא גם לא מועמד ריאלי לראשות הממשלה. כרגע המירוץ הוא בין לבני לנתניהו וזה שברק מציג את עצמו כמועמד ריאלי רק עושה מעצמו צחוק, גם יעקב שליסל ממפלגת זכויות הגבר יכול להציג את עצמו כמועמד...

ברק ריאלי הרבה יותר מליבני

בעוד שזו יורדת ויורדת בסקרים, ברק נכנס היישר אל לב הקונצנזוס. כמעט כווווווולם מרוצים ממנו כשר הבטחון. אתה באמת חושב שהקמפיינרים המבריקים של ברק, אלה שתוך שבוע הכפילו את כמות המנדטים שלו, לא יוכלו למנף את זה עכשיו לזכות העבודה? עם זאת, זה בכלל לא משנה. מרצ בטח לא ריאלית לראשות הממשלה. אין שום סיבה להצביע לה ולא לעבודה, גם אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שהעבודה באמת לא תוכל לנצח.

שיחליטו את מי יעדיפו

את ישראל ביתנו או את מרצ... פה בדיוק מרצ רלוונטית מאוד! לבני (או ברק, למרות שהרשי לי לגחך - הוא לא יהיה ראש ממשלה) יצטרכו לבחור בין השתיים. מרצ גדולה תמריץ את הממשלה לכיוון שמאלי.

כמו שברק היה צריך להחליט

את מי הוא מעדיף - מרצ בראשות יוסי שריד מיי ליפס או ש"ס?

רק תחליפי בין ברק ללבני והכל בסדר

היא בכל זאת "נהג חדש" לא יעזור לנו היושר שלה על הכביש

למה אתה אומר שברק מייצג קפיטליזם חזירי?

לתפיסתך, אסור לאנשים להרוויח כסף בזכות כישוריהם במגזר העסקי הפרטי? כי אם תשובתך חיובית, אתה לא סוציאל דמוקרט - אתה קומוניסט. המציאות היא שברק כרה"מ פעל בהתאם למדיניות של העבודה בתחום. אם אתה שואף לקונסטולציה של ממשלת אחדות לאומית, חשוב איזה קול אתה רוצה לחזק באחדות זו. ברק לא יהיה שר האוצר, או הרווחה, או החינוך, ואין לו שום כוונה כזאת. אבל, תסתכל על הנבחרת שלו, באמת לא ראויה לקולך?

למעלה