למישו יש רעיון ל....

tiki tiki

New member
נראה לי שהוא רוצה להפוך לספרדי

או משו כזה...אם כן, קח פרוזאק.

אהמ,

אולי תתחיל להתפלל בנוסח עדות המזרח קודם כל תתחיל להתפלל במניין ספרדי, ותאמץ לעצמך שם של ג'אבר כזה עצבני, עם מבטא ועם שגיאות בדיבור הולך?... חמוד, מה זה משנה? תישאר אתה, אם אתה רוצה להתחיל לחזור למקורות אז תקנה סידור של עדות המזרח, אם אתה רוצה אתה יכול ללכת לביכ"נ של עדות המז', להתחיל להתענן בכל מיני הלכות ופסקים של רבנים ספרדים וכו'. אתה הרי תישאר אותו בנאדם כמו עכשיו, אני מניחה שזה חתיכת סרט להחליף עכשיו את כל המנהגים אבל תסתכל על זה ככה, אתה תהנה משני העולמות אני אוהבת להתפלל בערב שבת בנוסח קרליבכי בכלל שזה לא דומה לנוסח הספרדי, ויש דברים שיותר נוח לי ע"פ הספרדים :)

גילת תיראי...

בס"ד להנות משני העולמות זה בדיוק מה שמישהו שאני מכיר עושה אבל כששואלים אותו מהו הוא אומר אשכנזי ואני לא רוצה להיות חפיפניק ואני יודע שהתהליך יהיה קשה וארוך לכן ברצוני להתחיל כבר עכשיו כך שכל מה שישאר לי לעשות כשאהיה גדול זה לקבל על עצמי לפני החתונה להתנהג כספרדי... אני מבקש למי שיש רעיונות רציניים לשרשר ואני פונה לכם מנהלי הפורום בבקשה תמחקו נצלש"ים או תשרשרו אותם ל

../images/Emo45.gif אני ממש מסכים עם גילת...

בס"ד ידידי היקר... אתה לא צריך להפוך את כל כולך עכשיו, ספרדי ואשכנזי זה לא בן אדם אחר אלא פשוט מנהגים אחרים. (בשביל להיות מרוקאי אתה כבר צריך להיות יותר עצבני-סתם סתם....) פשוט תשאר כמו שאתה ואם אתה מתעניין בהלכות ספרדיות אז תלמד אותם וכן את המנהגים הספרדיים, אבל אינך צריך להפוך את כל אורח חייך פתאום...

למעלה