למישהו כאן יש

למישהו כאן יש

מושג איפה אני קונה אבקת סידן D3 ו תולעים /צרצרים/תיקנים ??ואל תגידו לי בית החיות או רפי כי זה רחוק לי אני מתכוון באזור עפולה או משהו ומישהו יכול לתת לי את המספר טלפון של מעבדות מיטל ולהגיד לי איפה הם נמצאים ?

naja

New member
יש לי רעיון מטורף, כמעט סטארטאפ!!!

קוראים לו דפי זהב!!!!. קח אחד של איזור עפולה, תפתח אותו ותתחיל לעשות טלפונים לכל החנויות חיות שבאיזור, לאחת מהן בטח יש מה שאתה מחפש. אם לא תמצא, תרים טלפון לבית החיות ותסביר לשמעון שאתה לא יכול להגיע אליהם ותבקש ממנו המלצה לחנות שקונה ממנו באיזור שלך. בקשר למיטל מעבדות-תנסה ב144 הם באיזור הקריות.

T0M3R

New member
זה לא אבקת סידן D3

זה אבקת סידן ועוד כמה מינרלים וטיפות D3... את הטיפות שמים במים ובעזרת האבקה מאבקים את החרקים ללטאות, כנ"ל "חיות מאכל" אחרות ללטאות גדולות יותר כגון כוחים

ברוב האבקות סידן שנמכרות לזוחלים

יש תוספת של ויטמין D3 ולכן אין צורך לתת תוספת מעבר לכך. קיימים מקרים בהם עודף של ויטמין D3 גורם להרעלה ועדיף להימנע מזה. בחו"ל נמכר גם סידן לזוחלים שאין בו תוספת של ויטמין D3 והוא מיועד לזוחלים שמקבלים חשיפה לקרני שמש בצורה קבוע ולכן אינם זקוקים לתוספת.

1צחי

New member
אבקת סידן

ניתן לימצוא בכל חנות טבע או בית מרקחת.את השאר אני ממש רחוק מהאיזור שלך אז אני משאיר את ההכוונה לאחרים.

GUYLI9

New member
רעיון טוב אבל

למה שיהיה אבקת סידן בבית מרקחת? אנשים מאבקים את הפסטרמה שלהם לפני שהם מכניסים לסנדוויץ'?

naja

New member
אבקת סידן.

בזמנו נאמר לי שניתן לקחת סידן שנמכר לכלבים ולפורר את הכדורים וזה יתאים ללטאות.

הכדורים שנמכרים לכלבים

אינם מכילים רק סידן. יש בהם עוד כל מני דברים וגם ויטמינים במינונים שמתאימים לכלבים ולא לזוחלים. בעבר יעקב סלע היה ממליץ על שימוש בהם אבל אני מניח שהסיבה הייתה חוסר זמינות של אבקות מיוחדות לזוחלים ולא בגלל טיב הכדורים.

naja

New member
לא ירדתי לעומקו של עניין.

ואני משער שיש צדק במה שאתה אומר.

1צחי

New member
ישנם

כדורי קלציום לבני-אדם וזה מה שלפחות שני וטרינרים בתחום הזוחלים יעצו לי לרכוש.

ניתן לייצר לבד אבקת סידן מקליפות

לשימוש טבעוני ואני מניח שלשאר שימושים גם. מקלפים את קליפות הביצים המבושלות מהקרום הדק שבתוכן ומייבשים אותן היטב. שוברים לחתיכות ומכניסים למטחנת קפה קטנה. רצוי לעשות זאת על קליפות של 3 או 4 ביצים ביחד כדי לקבל "חומר". טבעונים משתמשים בזה לתוספת קלציום. כפית אבקה כזו עם כמה טיפות לימון זה גם תרופה טבעונית נגד אלרגיות.

naja

New member
לא מומלץ לשימוש בזוחלים.

קליפות ביצים של תרנגולות עשויות להכיל חיידקי סלמונלה ולכן לא מומלץ להאכיל בהן זוחלים.

את הבעיה הזאת ניתן לפתור בעזרת

הרתחה של הקליפות. אבל אין בטוח שזה המקור ויטמין D3 הכי טוב ללטאות.

למעלה