למישהו יש רעיונות.

LiRi 1

New member
למישהו יש רעיונות.

במסגרת חיפושי אחרי עבודה. הגעתי לעבודה של מדריך דרמה בקיטנה. הבעיה היא בכך שרוב המשחקים והפעילויות אותן אני עורך, לא ממש עובדות, הילדים קטנים מדי...בין הדברים שניסיתי היו: הליכות עצירות, איבר מוביל, כניסה לדמות (אין סיכוי!!!), דימיון מודרך, תרגיל מראה, תרגיל מנהיג, מעגל אנרגיה, מכונות, פסלים- כל אלו לא עבדו. דברים שבדרך כלל כן עבדו זה החימום בהתחלה ותרגיל החפצים. בכל מקרה עומדות להגיע אלי קבוצות כבר בפעם השנייה ואני לא יודע מה אני אעשה איתן, אם למישהו יש רעיונות למשחקים ותרגילי תיאטרון לגילאים קטנים כאלו- אנא עיזרו לי.

בני כמה הילדים???

אם הם בכיתה א' ומעלה יש דברים שאני יכולה לחשוב עליהם....

LiRi 1

New member
גיל הילדים משתנה...

תווך הגילאים נע בין מסיימי גן חובה למסיימי כיתה ג'. דווקא עם בנות העולות לכיתה א' הצלחתי לתקשר הכי טוב- שילבתי הקראת סיפור עם העבודה וזה די ריתק אותן, לאחר מכן הן כבר הלכו איתי. גם עם הבנות הגדולות ביותר הסתדרתי די טוב. הבעיות שהיו לי היו עם כל הבנים מכל הגילאים ועם הבנות האמצעיות- עולות לכיתות ב' ו-ג'. אבל בכל מקרה אני אשמח לכמה שיותר הצעות לפעילויות, כי מתחילים להגמר לי הרעיונות.

מי מכיר את ג'קי לוי??

אתם יודעים... הוא הנחה תכנית שקראו לה "צו פיוס" או משהו כזה... ועוד כל מיני דברים... אבל לפני שהוא עשה את זה הוא גם, במקרה, לימד בביה"ס היסודי שלי. לימד דרמה. כל הילדים מתו עליו וחיכו לשיעורים שלו כמו להפסקת עשר. אני לא זוכרת יותר מידי... סה"כ זה היה באמת לפני הרבה זמן, אבל כרגע אני זוכרת תרגיל אחד שהוא עשה. אם אני אזכר בעוד אני אכתוב. אגב- היינו כיתה מעורבת בנים בנות, א', ב' לא ממש זוכרת איזו כיתה זה היה... אז ככה: עמדנו במעגל וג'קי "הוציא מהכיס" משהו דימיוני. הוא אמר לנו לדמיין מה זה, ואז העביר את "החפץ" הבלתי נראה בין כולם, לפי הסדר במעגל. כל אחד עשה איתו משהו אחר... נניח, העמיד פנים שזה דובי וחיבק את החפץ... או שזה כוס מים ו"שתה" את מה שבתוכה וכו', עד שהחפץ חזר לג'קי. וריאציה על הנושא, שאמנם מפסיקה להיות מפתיעה אחרי הפעם הראשונה, אבל אני אהבתי את זה: ג'קי הוציא מהכיס שוב חפץ דימיוני, ואמר לנו שזה הדבר המגעיל ביותר שראינו אי פעם. הוא העביר אותו מסביב וכל אחד ביטא את הגועל בצורה אחרת... לסתום את האף, לעשות קולות הקאה וכו'... עד שהדבר המגעיל חזר אליו. כשהוא חזר אליו- הוא אכל אותו! כל הילדים צועקים במקהלה- "איייייכססססס!" ואז הוא אומר לנו.. "מה! זה שוקולד!!"

totsade

New member
משהו קטן../images/Emo26.gif../images/Emo80.gif

משהו שעשו לנו ביסודי... לא יודעת אם זה מתאים אבל אני זוכרת שכולם אהבו את זה- קוראים למשחק "הרוצח": מחליטים שכל הכיתה היא עיירה (או כל דבר אחר, נגיד אפשר שכולם דרדסים והרוצח הוא גרגמל או משהו כזה
) ומסתובבים בחדר, משחקים אנשים בעיירה ולוחצים ידיים למי שעובר על ידם. בינתיים המורה לוחץ ידיים לכל התלמידים בזמן שהם מסתובבים (הם באים למורה, למרות שזה לא חובה, אפשר גם לבוא פעמיים.. זה לא משנה זה בלי סדר) והמורה מחליט מי הרוצח בכך שהוא לוחץ יד לתלמיד אחד שבלחיצה הוא דוקר את הילד עם הזרת בלי שרואים (זה לא אמור לכאוב פשוט לא ידעתי איך לכתוב את זה) ואז הוא ממשיך ללחוץ ידיים ובשלב מסויים הוא מודיע שיש רוצח. הילדים ממשיכים להסתובב בחדר ואז הרוצח רוצח ילדים לפי מה שהוא בוחר עם אותה פעולה עם הזרת, מתי שמישהו מרגיש שרצחו אותו הוא "מת"- נופל על הריצפה אבל לא ישר אחרי שרצחו אותו בשביל שהרוצח לא יתגלה, ואז כולם משחקים כאילו הוא באמת נרצח, בוכים עליו, מנסים להחיות אותו וכ'ו וממשיכים לשחק. הרוצח יכול גם ללחוץ ידיים בלי לרצוח. ככה ממשיך המשחק עד שמגלים את הרוצח. המנצח הוא מי שמצליך להישאר רוצח הכי הרבה זמן בלי שיגלו אותו.

LiRi 1

New member
כן, אני מכיר את זה...

אמנם בגירסה קצת אחרת. בכל מקרה זה משחק שיתאים לגדולים יותר ולא לבנות שעולות לכיתה א' למשל. אבל תודה רבה....אני אשמח לעוד הצעות אם למישהו יש....

למעלה