למישהו יש עצה?

מתן 1

New member
למישהו יש עצה?

אולי מישהו יוכל לעזור לי בבעיה שאני נמצא בה בעבודה. אני מתעסק בעבודתי בדברים שעולים די הרבה כסף וכפוף לבוס די קפריזי (בלשון המעטה). אני מאוד משתדל להיות אובייקטיבי בהצגת הדברים - במיוחד לאור העובדה שזאת דעתם של כל העובדים האחרים . הבוס , מטיל עלי האשמות שוא, משקר, לוקח דברים שלא שייכים לו ומנסה להטיל עלי בפומבי את טעויותיו. כמובן, שאני היחיד מהכפופים לו שהאשמותיו יכולים לפגוע בו בגדול. מה לעשות?

ashlaya

New member
אוי...מתן

כ``כ מוכר לי הסיפור שלך לצערי אני חווה אותי יום יום.... והיום אף נשברתי ועזברתי באמצע היום..... אני מאמינה בלהיות חזקים....הכל עובר בחיים

חוכמית

New member
אשלייה מתוקה

אם הכל עובר בחיים אז החיים יעברו מהר מהר ולא תרגישי אותם. להיות חזקים זה להתמודד ולא לפחד מה``בוס``. כן... יש ימים כאלה שבא ללכת ולברוח אבל זה ממש לא פותר את הבעיה אלא מעביר אותה פשוט לזמן אחר. אספר לך ולמתן 1 סיפור: גם אני הייתי בסרט הזה ונדמה לי שלכולם זה קרה כי תמיד יש את האנשים האלה שעושים את הדברים האלה ותמיד יש את האנשים שמרגישים קורבנות לידם ומאפשרים להם לעשות להם את זה. זה לא סרט זו המציאות... לבסוף מרוב חולשה ופחד גם הפסדתי את העבודה הקודמת שלי והייתי במצב מאוד קשה מכל הבחינות. לחיים יש נטייה לתקוף מכל הכינוונים בבת אחת. ובעצם הכל זו עבודה שלנו. בעבודה החדשה לאחריה ראיתי שוב את אותם הסימנים ואז כבר יכולתי להגיב. הפחד מלעמוד במצב המוכר היה גדול יותר מאשר להתמודד עם ה``בוס``. הרמתי כתיפיים שינסתי מותניים ואמרתי את כל מה שרציתי... בלי לפחד!!! ולפתע קרה דבר מאוד מעניין. הכל מסביב השתנה. היסתכלו עלי בצורה שונה, התייחסו אלי בצורה שונה בדיוק כמו שאני רוצה שיתייחסו אלי.ומאז זה כך בכל שיטחי החיים כי כשאדם פועל בדרך מסויימת הוא פועל כך עם כולם - עבודה משפחה חברים. ככה זה. כשבא השינו הוא בא לכל מקום ולכל פינה. אז מתן יקר, תפוס את המושכות של עגלת חייך. אלה החיים שלך ורק אתה יכול ליצור אותם ןלעצב אותם כמו שאתה רוצה. כבד ואהוב את עצמך ואז כולם אבל ממש כולם יכבדו אותך. ומי שלא - הפסיד!!! הרבה אור ואהבה לכולם!!!

ashlaya

New member
הלוואי

הלוואי חוכמית שהיה כזה קל כל בנאדם הוא שונה...מבינה את כוונת את צודקת אבל... תלוי גם מיהו האדם מולך.... וכן החיים קצרים וטסים...בגלל זה זה כואב שככה הם עוברים.....

חוכמית

New member
לא אשלייה, אין זו אשלייה

ובוודאי שזה לא קל. לרגע קט אחד זה לא היה קל אלא להיפך. אבל מהרגע שזה קרה, הדברים זרמו כמו שאני רוצה וזה לא תלוי באדם מולך. זה תלוי בך. זה בדיוק מה שאני מנסה כל הזמן להגיד. שאיך שהאדם מולך יתנהג זה כמו שאת יוצרת את הדברים ומעמידה אותם. ואם יש מצב שהוא לא נעים לך והדגש הוא על לך!!! אז זו את שצריכה לעשות מעשה כדי ליצור לך רגעים יותר נעימים ובכל מקום. את יוצרת את חייך וגם בתוך הלחץ והמהומה שיש לפעמים בצורת החיים שאנחנו חיים צריך תמיד לזכור מי את ומה את ולא לתת לזה לרגע להשכח.מי שעומד מולי הוא אדם שונה לגמרי שאינו מכיר או יודע את תכונותי בדיוק כמו שאני לא מכירה את תכונותיו ואז פשוט מראים לו צד חדש שיש והוא לא שם איליו כי היה עסוק בעצמו ורצונותיו. אני לאורך שנים ארוכות חשבתי שהדברים תלויים במה שקורה ``בחוץ``. ואחרי הרבה הרבה דברים קשים שעברתי הגעתי למסקנה שה``אדם מולי`` לא יעשה לי את העבודה אלא רק אני. כמובן הכל בדרך טובה חיובית ונעימה למרות שהיו ויש מצבים לא נעימים תמיד אני זוכרת ש``אין אנשים רעים-יש אנשים שרע להם`` ואפשר לעזור להם גם כן אם מראים להם דרך שונה ואחרת שתהיה גם להם יותר נעימה.לא כולם רוצים בה מאמינים בה אבל זה לא משנה את דרכי- כי זאת דרכי וזו הבחירה שלי למרות... מי שעומד מולי הרבה אהבה לך...וזו לא אשלייה.

גיל.

New member
לעמוד על שלך, ולשאת בתוצאות.

נכון, חשוב שתעמדו על שלכם. גם חוכמית, גם אשליה וגם מתן1!!! אבל אל תשכחו שאחרי שתעמדו על שלכם יהיה עליכם לשאת בתוצאות האפשריות. נכון, התוצאות יכולות להיות חיוביות. בניית הערכת הבוס והעובדים כלפיכם, אך היא יכולה להיות גם כעס על כך שה``שעיר לעזאזל`` לא מוכן להמשיך בתפקידו... במקרה כזה, החלפת מקום העבודה היא פתרון חיובי בכל מקרה... לא? ותחשבו על זה...

חוכמית

New member
גיל היקר

מבחינתי כל תוצאת נילוות של להפסיק להיות שעיר לעזאזל היא חיובית- כי אז מתפנה מיד מקום למקום הרבה יותר טוב שבו לא אהיה שעיר לעזאזל. הבחירה להיות באותו מקום ולסבול מהשפלות - אצלי כבר לא קיימת .... אין מקום וזמן ןחשק ורצון ולעסוק בכעסים של אנשים אחרים - אני רוצה רק לחשוב על הדברים הטובים שיש לנו לכולנו בעולמינו וזה לא כולל כעסים!!!!! תודה לאור של האל...הרבה אור ואהבה.

גיל.

New member
מסכים עם כל מילה...

זה גם מה שרשמתי למעלה. שפתרון כזה הוא חיובי בכל מקרה, נכון?

תתעד כל מה שאתה עושה:

נכון שזה לוקח הרבה זמן בהתחלה, אבל תוך זמן קצר תלמד לקצר, כך שמשפט או שניים יבטאו את דעותך, רעיונותיך ומעשיך. דאג שהדבר יהיה כתוב וידוע לעוד מישהו אחד לפחות. אם אין אפשרות, ערוך לעצמך יומן, ממנו תוכל להקריא בכל פעם שהבוס אומר משהו, גם אם זה נכון. אתה יכול לקרוא ולהתנצל אם שגית או להעמיד אותו על טעותו אם הוא שגה. את האחרון עדיף לעשות בצנעה ככל האפשר כדי לא להלבין את פניו ברבים.

למעלה