"המנהיגה הקהילתית הלאומית"
צירך להבדיל בין שני דברים: להיות מודל לחיקוי ומקור השראה, לבין מנהיגה קהילתית. דנה היא מודל לחיקוי, מפני שהגשימה את החלום להפוך לכוכבת בידור בעלת פרסום בינ"ל, הביאה לישראל את המקום הראשון באירוויזיון (אולי בזכות היותה טרנסית), והפכה (לפיכך) לגיבורה של קהילת הלהט"ב. לכן היא קודם כל הטרנסית הכי מוכרת בארץ - כמעט כל ישראל/ית מכיר/ה את שמה. לכן היא הפכה מודל לחיקוי ולהשראה. אבל למיטב ידיעתי - ותקנו אותי אם אני לא טועה - דנה מעולם לא הנהיגה כלום, ובודאי שום דבר שמתקרב אפילו לקהילה. היא מעולם לא ניסתה לייצג את הטרנסיות בשום מאבק על זכויותיהן, מעולם לא ניסתה לארגן טרנסיות לסייע לעצמן, ולמיטב ידיעתי (אנא תקנו אותי אם אני טועה), גם לא העמידה את עצמה כאחת שמסייעת לטרנסיות באופן אישי, לפחות לא בשיטתיות. למיטב ידיעתי (ושוב, אולי אני טועה, היא מעולם לא הופיעה בארוע קהילתי של טרנסג'נדריות (ואני לא מדבר על הופעה אמנותית דווקא). אני בהחלט זוכר קיטורים על זה בקהילה. לא ממש קיטורים, אבל פעם-פעמיים הסבירו לי שהיא לא מוכנה לכבד בנכוחותה שום התארגנות טרנסית, וכנראה לא ממש רוצה להיות מזוהה, משהו כזה (כך שמעתי,לא מכלי ראשון). עכשיו: זה בהחלט ענינה וזכותה, קשה גם לעשות קריירה של זמרת וגם לעסוק בפעילות קהילתית, שהיא לעתים קרובות מתישה וכפוית טובה. מבחינתי מספיק מה שדנה עשתה בתחום שהיא טובה בו. או בקיצור - דנה מצטיינת בשירה, לא בפוליטיקה. אי אפשר לצפות ממנה ש"תנהיג". כי היא לא מנהיגה. גם הכישורים שצריך כדי להצליח בתחום שלה הם לא בדיוק אלו שנדרשים ממנהיגה קהילתית. לכן לא צריך לצפות מדנה שתשתמש במלים יפות ובביטויים הנכונים. לא צריך לצפות ממנה שתדע לנתח את ההבדל בין טרנסיות, הומואים וכו', ולהסביר עליו לעולם הרחב, ולא צריך להיות בהלם כשהיא משמיעה דעות פרובוקטיביות. היא שם בזכות כשרונה כבדרנית, ותו לא. לעצם הענין: אם נעזוב את הביטוי "קוקסינלים". דנה מייצגת תפיסה די נפוצה, לא של טרנסיוּת אלא של הומוסקסואליות. לא מזמן הגעתי בדרכי האינטרנט העלומות למקום שבו חובב בלאק-מטאל מתלוצץ על חשבונם של חובבי פאוור-מטאל (ואל תשאלי אותי מה ההבדל, כי אין לי מושג). הרבה חוש הומור לא היה שם. הדבר הראשון שהיה לו להגיד על חובבי הזרם המתחרה זה "אתה הומו!" מה כל כך מעליב בזה? מה כל כך מעליב להגיד לגבר שהוא נמשך לגברים אחרים? אני חושב שהכוונה ב"הומו" הוא לרמוז שהבנאדם נשי - כי הומו בתרבות הפופלרית הוא גבר שנמשך לגברים אחרים, כמו אשה, ורוצה שיזיינו אותו בתחת, כמו שאשה (לכאורה כל אשה) רוצה שיזיינו אותה, ואפילו רואה בעצמו אובייקט מיני ומטפל בעצמו בהתאם. במונחים הילדותיים והמאצ'ואיסטים של המאטליסט הזה (ולא רק שלו), להיות נשי זה עלבון נורא לגבר. אז אם "הומו"=נשי. אז טרנסית, כבטוי קיצוני של נשיות אצל זכרים ביולוגים (ואני לא מצפה מדנה שתלמד את ההבדל בין מין למגדר וכו' וכו'), היא "הומו קיצוני". זה כל מה שדנה אמרה. אותו דבר בענין "סוטה". דנה לא מחוייבת לדיבור תקין פוליטית ולא תפיסה שכל תשוקה מינית היא לגיטימית כל עוד היא לא פוגעת באחרותים. היא אומרת מה שבא לה ומה שהיא מרגישה. הפֵטיש הזה של גברים מסוימים לטרנסיות, וביחוד לטרנסיות שלא עברו את הניתוח ה"תחתון", מרתיע די הרבה טרנסיות ואחרותים, בייחוד מבאי הפורום הזה. אז גם אותה, בעצם לא מרתיע, מגעיל (ואני לא מדבר בשם עצמי כרגע). שמעתי כמה פעמים טרנסיות משתמשות בביטוי "קוקסינל". להן מותר. כמו שלאפריקאים-אמריקאים מותר להגיד nigger.