למישהו יש משהו להגיד על הציטוט הזה?

stavit10

New member
ממ..

כן.. אבל עובדה שהפכו את זה למילת גנאי וזה הכל.. זה מה שזה.. ולהגיד קוקסינל בעיתון במיוחד שאת נציגה של טרנסיות שאנשים תופסים ממ כלכך הרבה.. מש לא לעניין

doron62

New member
הכל נכון...........

אבל אך היתה ריטה מתקבלת אם היא היתה אומרת שהפרסים אכן קמצנים מאד. כאשר משהיא שהיא בולטת ויצוגית בקהילה מסיומת (ובעקר קהילת מיעוט מדוכה וכו) אומרת דברים שיש בהם הרבה בורות ואשר מחזקים (אפילו שלא במודה) סטראוטים שלילים חזקים כנגד אותה קהילה יש אם זה בעיה. ודרך אגב למילים יש כח משל עצמם ושמוש במילים כמו "סוטים" היא בעיתית ללא קשר לכוונה המקורית של הדובר.

DrSnoop

New member
מתי בפעם האחרונה ריטה התראיינה

ושלפה הערות פוגעות על הקהילה הפרסית? אפילו אם יש לה כאלו, היא כנראה חכמה מספיק, או רגישה מספיק, או שיש לה יחצ"ן חכם מספיק- בשביל להבין שהנזק שנגרם לאנשים אליהם היא קשורה בעבותות הקהילה הוא גדול בהרבה מההנאה בלפתוח את הפה ולקשקש כאוות נפשה.

gentle giant

New member
מ'סתומרת לא דמות מייצגת?

לי דוקא זכורים כמה פוסטרים של דנה עם לפיד, כדמות מופת לגאווה קהילתית. כן יש לה אספקט של ייצוג קהילה. טוב, אולי הקהילה שהיא מייצגת היא קהילה של "אוחצ'ות והומואיות קיצוניות".

שכחת דבר אחד

הכינוי קוקסניל פרשו חיפושית בצרפתית אותה בחורה טרנסית שבאה לארץ היתה בלבוש הדומה לחרק השדרן קרא לך קוקסינל השדרן הצרפתי כמובן וכך הפך הכינוי לא יודעת אם לגנאי אבל לסמל של הטרנסיות שבעיני אין הבדל בשמות אנחנו נשים נקודה עם זין או בלי זין !

DrSnoop

New member
אופס../images/Emo9.gif

אם הייתי קוראת את התגובה הזו קודם, לא הייתי כותבת את התגובה שמתחת, שאומרת פחות או יותר אותו דבר...

אורי 0

New member
ושוב, אני חושב.

שצריך להבין את ההערות שלה (כפי שצוטטו בגוגיי, אין לי "ידיעות") כהומופוביות, ולא כטרנספובויות. לפי מה שהיא אומרת ההומואים הם בעצם טרנסיות (או לפחות טרנסג'נדרים) שמנסים להסתיר את הנשיות שלהם, ואילו היא החליטה ללכת עם זה עד הסוף. אכן תפיסה מוזרה ופרובוקטיבית, שלא נועדה לייצג אלא, להערכתי, להתגרות. זה מתיישב אם ההצגה שלה את הגברים הסטרייטיים - הם נמשכים לטרנסיות ולכן הם בעצם (מעין) הומואים ו"סוטים". הכוונה שלה היא לא להיות מהוגנת אלא להיפך: להציג את הקהילה ההומואית ואת הגברים הסטרייטים, ששניהם מנסים להעמיד חזות מהוגנת, כלא מהוגנים ולא סטרייטיים. המממ... שוה הרצאה ב"סקס אחר" הבא. ד"ר עמליה זיו?

DrSnoop

New member
למישהו יש משהו להגיד על הציטוט הזה?

"אני בחרתי להיות קוקסינלית, שזה גיי קיצוני, כי אין לי ברירה. לא מתאים לי להסתתר מאחורי שקרים וזהויות"... (דנה אינטרנשיונל). האם כל באי הפורום מסכימים שטרנסקסואליות היא הומוסקסואליות קיצונית? כי למקרה שזה לא הובן, לי יש בעיה עם ההגדרה הזו. וציטוט נוסף שמעניין לדבר עליו: "זה פשוט לא להאמין מה הולך בישראל. הישראלים סוטים ואני יכולה להוכיח לך את זה. את תהיי בשוק ושערותייך יסמרו. יש ביקוש מטורף לקוקסינלים. למרות שחלק מהגברים עושים את עצמם בהתחלה כאילו הם לא מודעים לכך שמי שמולם הוא קוקסינל". למה לדעתכם רואה דנה במי שנמשך לטרנסקסואלים סוטה? והאם יש אנשים נוספים שמזדהים עם ההרגשה הזו? באופן כללי, הכתבה, שפורסמה בשבעה לילות- בעיקר העציבה אותי. אבל מאד אשמח לשמוע תגובות של אנשים, נראה לי שהנושאים שהועלו הם חשובים מתוך המקום של התפיסה העצמית שלנו (כבני אדם) את עצמנו, במקרה הזה של טרנסית את עצמה ואת הקבוצה אליה היא משתייכת. MUCH LOVE, חמוטל

כן יש בכתבה הרבה הכללות בעיתיות

שמחזירות סטראוטיפ ישנים,שנראה היה שכבר חלפו מהעולם.ובאמת מפתיע במיוחד לשמוע אותם מבחורה שהיא טרנסית בעצמה.אז מה אפשר לאמר על ערסים שקוראים לכל הומו קוקסינל וסיסי.

stavit10

New member
ווואלללההה????

חמוטל מאמי:) לא קראתי את הכתבה אבל עכשיו כשאת מביאה את הציטוטים האילו.. אני די לא מאמינה שזה קורה.. אין שום ספק שהציטוטים האילו ממש ממש מבישים.. שבאמת אם כבר ציפיתי לשמוע אותן, זה אפילו לא מערסים.. אלה מחרדי הומופוב מטורף.. אבל זה בא מפיה של דנה בכבודה ובעצמה? הבחורה שפתחה אור להרבההה בנות (כולל אנוכי) ובזכותה הרבה בנות נמצאות בפורום זה.. אני מתה על דנה אבל אני חייבת להגיד שאני ממש מאוכזבת וממש בשוק ממה שהיא אמרה פה.. המנהיגה הקהילתית הלאומית של הטרנסקסואליות בארץ ואפילו יותר מוציאה דיעות שבד"כ באות מבורות.. ואני בטוחה שדנה היא הרבה יותר מזה.. והיא הוכיחה לנו במהלך השנים .. אבל הפעם הכל נפל.. אני מקווה שזה סתם השמצה מצד העיתנואית או משהו כי אני לא רוצה להאמין שהיא תגיד כאילו דברים.. קוקסינלית היא גיי קיצוני?? ועזבי... עוד "ישראלים סוטים כי הם מתים על קוקסינלים?" יש לי בעיה עם המילה "קוקסינלית".. אבל בטח ובטח שזה בא בתור "קוקסינל".. בקשר לסטייה.. אפילו אם מדובר פה במשהו לא שגרתי עדיין אין שום צורך לקורא לזה כך.. במיוחד כשזה בא מ"כל כך הרבה ישראלים".. אז אולי פשוט אנשים מתחילים לפתוח את הראש שלהם קצת לדברים חדשים? סטייה.. קוקסינל.. גיי קיצוני... לא מאמינה שזה בא מדנה.. באמת שאני מאוכזבת..

אורי 0

New member
"המנהיגה הקהילתית הלאומית"

צירך להבדיל בין שני דברים: להיות מודל לחיקוי ומקור השראה, לבין מנהיגה קהילתית. דנה היא מודל לחיקוי, מפני שהגשימה את החלום להפוך לכוכבת בידור בעלת פרסום בינ"ל, הביאה לישראל את המקום הראשון באירוויזיון (אולי בזכות היותה טרנסית), והפכה (לפיכך) לגיבורה של קהילת הלהט"ב. לכן היא קודם כל הטרנסית הכי מוכרת בארץ - כמעט כל ישראל/ית מכיר/ה את שמה. לכן היא הפכה מודל לחיקוי ולהשראה. אבל למיטב ידיעתי - ותקנו אותי אם אני לא טועה - דנה מעולם לא הנהיגה כלום, ובודאי שום דבר שמתקרב אפילו לקהילה. היא מעולם לא ניסתה לייצג את הטרנסיות בשום מאבק על זכויותיהן, מעולם לא ניסתה לארגן טרנסיות לסייע לעצמן, ולמיטב ידיעתי (אנא תקנו אותי אם אני טועה), גם לא העמידה את עצמה כאחת שמסייעת לטרנסיות באופן אישי, לפחות לא בשיטתיות. למיטב ידיעתי (ושוב, אולי אני טועה, היא מעולם לא הופיעה בארוע קהילתי של טרנסג'נדריות (ואני לא מדבר על הופעה אמנותית דווקא). אני בהחלט זוכר קיטורים על זה בקהילה. לא ממש קיטורים, אבל פעם-פעמיים הסבירו לי שהיא לא מוכנה לכבד בנכוחותה שום התארגנות טרנסית, וכנראה לא ממש רוצה להיות מזוהה, משהו כזה (כך שמעתי,לא מכלי ראשון). עכשיו: זה בהחלט ענינה וזכותה, קשה גם לעשות קריירה של זמרת וגם לעסוק בפעילות קהילתית, שהיא לעתים קרובות מתישה וכפוית טובה. מבחינתי מספיק מה שדנה עשתה בתחום שהיא טובה בו. או בקיצור - דנה מצטיינת בשירה, לא בפוליטיקה. אי אפשר לצפות ממנה ש"תנהיג". כי היא לא מנהיגה. גם הכישורים שצריך כדי להצליח בתחום שלה הם לא בדיוק אלו שנדרשים ממנהיגה קהילתית. לכן לא צריך לצפות מדנה שתשתמש במלים יפות ובביטויים הנכונים. לא צריך לצפות ממנה שתדע לנתח את ההבדל בין טרנסיות, הומואים וכו', ולהסביר עליו לעולם הרחב, ולא צריך להיות בהלם כשהיא משמיעה דעות פרובוקטיביות. היא שם בזכות כשרונה כבדרנית, ותו לא. לעצם הענין: אם נעזוב את הביטוי "קוקסינלים". דנה מייצגת תפיסה די נפוצה, לא של טרנסיוּת אלא של הומוסקסואליות. לא מזמן הגעתי בדרכי האינטרנט העלומות למקום שבו חובב בלאק-מטאל מתלוצץ על חשבונם של חובבי פאוור-מטאל (ואל תשאלי אותי מה ההבדל, כי אין לי מושג). הרבה חוש הומור לא היה שם. הדבר הראשון שהיה לו להגיד על חובבי הזרם המתחרה זה "אתה הומו!" מה כל כך מעליב בזה? מה כל כך מעליב להגיד לגבר שהוא נמשך לגברים אחרים? אני חושב שהכוונה ב"הומו" הוא לרמוז שהבנאדם נשי - כי הומו בתרבות הפופלרית הוא גבר שנמשך לגברים אחרים, כמו אשה, ורוצה שיזיינו אותו בתחת, כמו שאשה (לכאורה כל אשה) רוצה שיזיינו אותה, ואפילו רואה בעצמו אובייקט מיני ומטפל בעצמו בהתאם. במונחים הילדותיים והמאצ'ואיסטים של המאטליסט הזה (ולא רק שלו), להיות נשי זה עלבון נורא לגבר. אז אם "הומו"=נשי. אז טרנסית, כבטוי קיצוני של נשיות אצל זכרים ביולוגים (ואני לא מצפה מדנה שתלמד את ההבדל בין מין למגדר וכו' וכו'), היא "הומו קיצוני". זה כל מה שדנה אמרה. אותו דבר בענין "סוטה". דנה לא מחוייבת לדיבור תקין פוליטית ולא תפיסה שכל תשוקה מינית היא לגיטימית כל עוד היא לא פוגעת באחרותים. היא אומרת מה שבא לה ומה שהיא מרגישה. הפֵטיש הזה של גברים מסוימים לטרנסיות, וביחוד לטרנסיות שלא עברו את הניתוח ה"תחתון", מרתיע די הרבה טרנסיות ואחרותים, בייחוד מבאי הפורום הזה. אז גם אותה, בעצם לא מרתיע, מגעיל (ואני לא מדבר בשם עצמי כרגע). שמעתי כמה פעמים טרנסיות משתמשות בביטוי "קוקסינל". להן מותר. כמו שלאפריקאים-אמריקאים מותר להגיד nigger.

stavit10

New member
אוקיי..

בגדול אני מסכימה עם אמירותיך!! אבל בקטן אני ממש לא.. דנה היא אמנם לא נורה גרינברג.. שהיא אכן מנהיגה! אבל כל זה בעינינו.. תכלס, בעיני הרבה מאד אנשים, לא טרנסיות, ולא הומואים, דנה מייצגת את הקהילה. מדברים על שינוי מין ודנה היא הדבר הראשון שהם רואים. ועל זה אין מה להתווכח. זו עובדה. אנשים שלא מכירים ממש את הקהילה (שזה הרוב) רואים בדנה כמייצגת את הקהילה ההומוסקסואלית ובמיוחד את הקהילה הטרנסקסואלית. ואולי בשבילינו, מה שדנה אמרה בעיתון זה שטויות. אבל בשבילם- זו האמת! הדעה הכלכך לא נכונה והכלכך באה מבורות שלה, היא דעתם הכלכך לא נכונה של רבים. ומה שהיא עשתה זה לבוא ולחזק את הדעה השטותית הזאת. ועל זה אני מאד סוערת.. כמו שאמרת, אורי, היא אמנם לא המנהיגה שלנו ויש מצב שהיא מודל לחיקוי להרבה "אוחצ'ות" ו"קוקסינליות" אבל היא אכן המנהיגה שלנו בזירה היותר רחבה של האוכלוסיה הישראלית. אותה אוכלוסיה שקראה את הכתבה וחוזקה בדעותיה אילו ע"י דנה. ואם היא לא למדה את ההבדל בין מגדר וכל אילו, אז כדאי שתתחיל. אחרי עשר שנים של הנהגה, ואני מרשה לעצמי עדיין להגיד הנהגה, היא הייתה צריכה לבוא ולתקן טעויות. לא לחזק אותן.. זה הכל.. וכן הרבה טרנסיות משתמשות במילה קוקסינל ואת האמת? גם אני לפעמים.. למה? פשוט כי.. אני מדברת עם מלא אנשים ביום. וכשאני אומרת "טרנסקסואלית" לא מבינים כלום.. אחרי כמה הסברים לכמה אנשים כבר מאסתי בזה. ואני פשוט מקצרת את התהליך ואומרת קוקסינלית. לא מתוך הסכמה אישית למילה ולעניין, אלה מתוך הבורות של אנשים שלי כבר די נמאס מלהתמודד איתה. אני רק בורג קטן במערכת.. צריך משיהיא חזקה ומוכרת שתבוא ותתקן את הבורות הזו. ואין יותר מתאימה מדנה. ועד שהגיעה השעה שלה לתקן זאת, היא רק חיזקה את העוול.. וזה ממש מבעס..

DrSnoop

New member
באמת אורי-

אני חושבת שההסבר המלומד היה מיותר למדי. לא נראה לי שאנשים הבינו את הדברים אחרת, ולפחות לטעמי הבעיה הקטנה (יחסית) בכתבה היא השימוש במילה "קוקסינל" (אני חושבת שגם השחורים פוגעים בעצמם כשהם עושים "ניכוס מחדש" למילה "ניגר", אבל זה כבר באמת דיון אחר). לכל אדם שנמצא בעין הציבורית יש אחריות על מוצא פיו, וזה בהחלט כולל אומנים. בדיוק כמו שהתנפלו על מאיר אריאל כשאמר את דברו לגבי הומואים, או על אריאל זילבר כשאמר... טוב, פחות או יותר כל מה שאמר בחמש שנים האחרונות... לגבי ההסבר על טרנסית כהומו קיצוני- הרי זה פשוט חוזר ומדגיש כמה אנשים (ובמקרה הזה טרנסית) לא עושים הפרדה בין מין(משיכה מינית) ומגדר. והרי הנושא הזה נידון בפורום הזה ממש כל כך הרבה פעמים. וכשמישהי שעברה בעצמה את התהליך מביעה כזאת בורות באופן ציבורי, זה מאד מזיק. ממש לא מעניין אותי ההסבר לכך שמבחינתה "הומו" היא מילה אחרת ל"נשי" (הסבר לאמירה רווית בורות לא יכול להיות כזה בעצמו). ולצורך העניין, זו לא התקפה אישית על דנה אינטרנשיונל, אלא רתיעה וכעס על דברים מזיקים שנאמרו. לגבי כל עניין השימוש במילה "סוטים". היא בפירוש הציגה את זה כאילו שמי שנמשך לטרנסים הוא סוטה. ודי עם הפרשנויות המקלות- המילה סוטה היא מילה בעלת קונוטציות שליליות, נקודה. לא חריג, לא לא נורמטיבי (גם אם מילולית הביטויים קשורים זה בזה קשר הדוק). וחמור מכל זה- אני בכלל הרגשתי שהיא לא מציגה את זה כמשהו שלילי כמו שאתה מתאר- אלא כתופעה מגניבה- "סוטים" כתופעה המעידה על פתיחות כלשהיא. באופן כללי, בעייני הכתבה עשתה דה-הומניזציה רצינית ביותר לטרנסים, ומאחר והיא פורסמה בעיתון ולא בבלוג האישי של אדם פרטי- למתראיינת בהחלט יש אחריות על דבריה. מקומם. בעצם, כשחושבים על זה, כל אדם אמור לקחת אחריות על הדברים שלו- חבל שבפועל זה לא קורה.

לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר

ונכון שהיא אננה מנהיגה אבל היא בחלט דמות יצוגית וככזאת (וכמי שנהנתה ממעמדה) יש לה בהחלט אחריות ובורות היא בלתי נסלחת.

s h i r r

New member
דנה

נראית כמו אישה שמאד בטוחה בעצמה ונהנית מהחיים. היא לא היתה יוצאת עם מישהו שהיא חושבת שהוא סוטה במובן הרע של המילה. היא לא היתה קוראת לעצמה קוקסינל אם היא היתה חושבת שזו קללה.לדעתי היא פשוט מאד מחוברת לעולם הסטרייטי ומדברת בשפה שלו, וכך שוברת את הקרח. זה לא מציג את הטרנסים/ות כנחותים/ות אלא ההיפך. זה גורם לאנשים להתחבר ולהבין שזה נורמאלי לגמרי, כי אין דבר יותר יפה מאדם שיכול גם לצחוק או לרדת על עצמו או לדבר על עצמו בשפה עממית, ולא לעשות את זה מתוך תסביכים ורגשי נחיתות אלא מתוך קלילות הדעת ואמירה שבעצם "הכל שטויות וכולנו אנשים ומילים הן רק מילים כי תראו אותי - טוב לי עם מי שאני". זה דומה בעיניי לניצולי שואה שמספרים בדיחות שחורות על השואה. האם הם מזלזלים במישהו? האם הם נאצים? האם הם בוגדים בשאר הניצולים? או אולי הם פשוט נורמאליים וזה טבעי ומעיד על כך שהכל בסדר איתם?.. כנ"ל לגבי כל מיעוט שיש לו איזשהם רגשי נחיתות, מוצדקים או לא מוצדקים. סתם נקודה למחשבה. חוץ מזה אני מסכימה עם אורי שהיא זמרת ולא דוברת, ושמותר לה להגיד מה שבא לה. אי אפשר לבוא בטענות על מישהו שמדבר על עצמו כאילו הוא פוגע בקהילה שלמה. הנפגע הוא האחראי האמיתי לפגיעה, בגלל שיש לו בעיות עם עצמו עדיין ודברים שהוא עוד צריך לפתור כדי לא להפגע ממילים.

DrSnoop

New member
ההשוואה לניצולי שואה מאוד לא נכונה

משום שניצולי שואה הם קבוצה המתקבלת בחברה שלנו באופן מובן מאליו כקבוצה הראוייה ליחס רציני של כבוד, עזרה והזדהות. זו קבוצה שכמעט כל ישראלי מרגיש קשר רגשי כזה או אחר אליה, וסך הכל רוצה בטובתה. האם באמת אפשר להגיד את אותו הדבר על קבוצת הטרנסים? לצערי הרב לא. ושוב, לגבי היותה של דנה נציגה כזו או אחרת- אנשים שקולם נשמע ברבים, שיש להם כוח להשפיע על הציבור- יש להם גם אחריות שבאה עם הכוח הזה. מי שזה לא מתאים לו- יכול לבחור לשאת בתוצאות של הנזק שהוא גרם או- וזה כבר ממש רעיון מהפכני- לא לדבר כל כך הרבה.

s h i r r

New member
לדעתי

רוב האנשים כן מקבלים טרנסקסואלים/ות ששלמים/ות עם עצמם/ן. פשוט קשה להם לקבל את התוקפנות וההתגוננות שמלווה לאלה שלא. האם יש המון אנשים בארץ (ובכלל) ששונאים את דנה ולא מקבלים אותה, או שהיא לגמרי מיינסטרים? הציבור הרחב לא חושב שטרנסיות הן כאלה מסכנות ושבריריות, אלא אם כן הן מציגות את עצמן ככאלה... ולמרות זאת, בגלל שאת לא מסכימה, תבחרי קבוצת מיעוט אחרת ותקראי את הדברים שכתבתי שוב. ערבים נגיד. או מרוקאים. או נשים. או גרוזינים. או פולנים. או נרקומנים. מה שבא לך, כדי שיהיה דומה. אני חושבת שדנה היא לא נציגה של כל הטרנסים/ות. היא אולי כן נציגה של אנשים שהסיפור הזה כבר לגמרי מאחוריהם וחיים את חייהם בסבבה. יש כאן כמה כאלה בפורום, ואני בטוחה שהם/ן באמת לא נפגעו מהדברים שלה אלא קיבלו אותם בקלילות, כפי שאני קיבלתי אותם, וכפי שהם בודאי נאמרו והתקבלו על ידי רוב קוראי העיתון. יכול להיות שהיא לא רוצה להתחבר לאנשים שחושבים שזה כזה ביג דיל להיות טרנסית. שהיא לא רוצה לייצג אותם. אני לא יודעת, אבל אני משערת שזה כך. שהיא כבר הרבה מעבר לשלב בו היא תתייחס לזה בכובד ראש כאילו היא מסכנה או חייזרית או שברירית. אבל כן, אני יכולה להבין למה דברים שרואים מכאן לא רואים משם. ואני מבינה למה זה נראה כפגיעה. גם אני הייתי במקום בו כל דבר כזה היה נראה לי פוגע. וגם דנה היתה שם פעם בודאי, ועברה את השלב הזה לשלב אחר, שפוי ונינוח, בו אפשר גם לצחוק על עצמך וגם לא להיות פוליטיקל קורקט ועדיין להיות שלם ובטוח וחסר רגשי נחיתות. ככה אני רואה אותה. ככה אמא שלי ראתה אותה כשאמרה לי "כל הכבוד לה, איזה אישה מדהימה" על הכתבה הזו. ככה רוב האנשים רואים אותה. לכן אני חושבת שהיא אמנם עשתה רגשות לא נעימים לחלק מהטרנסים/יות בדברים שלה, אבל היא עשתה להם/ן טוב בצורה אחרת שהם/ן עדיין לא מסוגלים/ות לראות. היא גרמה להם/ן להיראות כמו בני אדם רגילים ולא כמו אנשים עם מצב מסובך וקשה שצריך לדבר עליו במילים מסובכות ובצורה רצינית ושקולה ועדינה כדי להתייחס אליו.

DrSnoop

New member
טוב, אז כנראה

שלא אסכים איתך במקרה הזה. אני חושבת שלהגיד דברים בוטים וספוגי דעות קדומות (כמו שהדברים שלה היו, לטעמי) ואחר כך לפתור את הדברים באמירה שזה בעצם הומור עצמי מאוד מפותח זו אולי התחמקות מאד מתוחכמת, אבל גם מאד הרסנית. בכל מקרה, נראה לי שזה שוב מכניס אותנו לדיון של מילים והמשמעות שלהן (שבעייני היא גבוהה מאד וחשובה מאד, בעיקר במקרים בהן הן נאמרות ע"י אדם שיש לו גישה לציבור כל כך רחב). בדיון הזה כבר היינו, ונראה שצידי המתרס נשארו כשהיו.

s h i r r

New member
כן,

וגם לא להסכים זו סוג של הסכמה. זה בסדר גמור. לילה טוב :)

barak001

New member
גם לדעתי

זה גורם לנזק. אלה הכללות מיושנות שקהילת הלהט"ב מנסה להמנע מהם ע"י הסברה, וזה גרוע אפילו יותר כשזה מגיע ע"י מישהו מבפנים. זה לא הוגן כלפי הומוסקסואלים (שהחברה נוטה לקשר אותם אוטומטית לנשיות, שלא בצדק). מיותר להגיד שאין קשר מוחלט בין העדפה מינית וזהות מגדר (יש אולי קשר סטטיסטי מסויים שיכול לנבוע מסיבות מגוונות). לגבי סוטה - העדפה ספציפית של טרנסקסואלים היא סטייה מהנורמה (ואין שום דבר רע בלא להיות נורמטיבי, אפילו להפך :)), אבל ברור שאת המושג "סוטה" מלווה היום גם שיפוט ערכי שלילי. מצד אחד זה מביא למודעות לעובדה שגברים מעוניינים בטרנסקסואליות, ומצד שני הקישור בין זה לבין סטייה הוא נוראי בעיניי, כי עולה אסוציאציה של מעשה אסור ונתעב, בעוד שזה לגיטמי בדיוק כמו העדפות אחרות. זכותה לקרוא לעצמה קוקסינלית, להאמין שבני הזוג שלה סוטים, ושבכל הומו יש יסוד טרנסקסואלי, אבל לפרסם מסרים שעלולים לפגוע באחרים בכתבה מרכזית בעיתון (ואני מניח שהיא יודעת שטרנסיות רבות לא אוהבות את הכינוי "קוקסינלית", והומוסקסואלים לא אוהבים תמיד להיחשב נשיים וכו'), זה ממש חוסר אחריות מצידה. היא גרמה נזק לקהילה, גם אם זה לא נזק עצום ובלתי הפיך.

למעלה