למישהו יש מושג

melancholy man

New member
שאלה טובה

האמת ביום שלישי שעבר, דיברתי עם אורי ורפאל עייני, לפני התוכנית של רפאל באותו יום, ממה שאני מבין, התוכנית של רפאל משודרת כרגיל בגלל בעיות בירוקטיות מטופשת של קול ישראל, הוא ישדר בלי אורי. בכל מקרה, נדמה לי שהכוונה של רפאל היא לשדר רוק קלאסי, אז תנו לו צ'אנס, היום ב 23:00 ב 88FM, מקווה שהיום או בקרוב, אורי ישוב ותוחזר לנו השעתיים השבועיות של הפסיכדליה.

melancholy man

New member
בהחלט

התוכניות ששודרו (היו שלוש נדמה לי), גרמו לפעמים להרגיש שאני שומע את ג'ון פייל ב 68 בלונדון, היה לזה איכות של קפסולת זמן שהוקדשה לה המון מחשבה, שתייצג הייטב ותיהיה גם חוויה אסטטית בפני עצמה. מקווה מאוד שיחזור, אבל בלי קשר, זה הזדמנות לדבר על מה שמעצבן אותי ברדיו בארץ, ובעיקר ב 88FM כי מהתחנות האחרונות אין לי שום ציפיות. המוטו של 88 כמו שאני מבין הוא הגשה אישית, כלומר שהמגיש בוחר את המוסיקה ומעצב את התוכנית בהתאם למה שיש לו להגיד, שזה אחלה רעיוןבפוטנציה, הבעיה מתחילה כשמביאים דברים מהתאוריה למעשה, הגשת תוכנית אישית ברדיו זה דבר מאוד קשה לעשות ועוד יותר קשה לעשות טוב, כשזה עובד (ולמשל, אצל טל השילוני וגדי ליבנה זה עובד) זה אולי הרדיו הכי טוב שיש, הבעיה היא, שזה מצריך שילוב נדיר של טעם אישי ייחודי, ידע מוסיקלי נרחב, ידע מיקצועי ברדיו (כן, זה מקצוע) ואישיות מענינת, בהעדר תרבות רדיו אמיתית בארץ, יש נורא מעט שיכולים לעמוד בזה והתוצאה, מבולבלת, בינונית רוב הזמן וקצת מעצבנת, כי זאת התחנה היחידה שכן משדרת דברים שאוהבי מוסיקה יכולים לשמוע. לטעמי, המיינסטרים של תחנה כמו 88 חייב להיות רוק קלאסי, מתי שמעתם פעם אחרונה ג'ימי הנדריקס (ולאו דווקא להיט כמו hey joe) או סטפןוולף, או המבאל פאי, או free ברדיו? לזה, יש קהל, כל אחד מהאנשים שהציפו את שדה החומוס, יעדיף שעה כזאת על פני כל דבר אחר שיש ברדיו, נכון, צריך להעסיק בשביל זה עורכים מוסיקלים, אבל זה, בניגוד למגישים שמרימים ורצים לנגוח, יש הרבה יותר, גם בקול ישראל. לצד זה, צריך גם במשורה, תוכניות אישיות, צריך גם תוכניות נישה, של ג'אז, בלוז, פסיכדליה, רוק מתקדם, פולק, גארז', ראגיי, סלסה וכל דבר שאפשר לחשוב עליו, אבל המהות של תחנה כזאת, חייב להיות רוק קלאסי, ערוך הייטב ומוגש חם. בהעדר כל אלו, רוב היום, 88FM נשמעת כמו גלגל"ץ לאנשים לא מגניבים, כבר יצא לי יותר מידיי פעמים לעבור משם לגלגל"ץ, ולא עם הרבה הנאה. בקיצור, יוחזר אורי לוטן לאלתר, ואם אפשר (וכנראה אי אפשר) תחזירו את אורי ב"ש, שלפחות שעתיים יהיו לנו...

תאמין לי,

אני לא צריך כלום יותר משעתיים שבועיות של פסיכדליה חובקת עולם ברדיו, אבל כמו שזה נראה כנראה גם זה לא יקרה. למרות שהתוכניות של רפאל עיני אכן לא רעות בכלל.

garcia

New member
לגבי שאלת הג'ימי הנדריקס

בדיוק לפני שבוע ביום שלישי בשעה 9 בערב ב-88fm שודר בתוכנית הבלוז קטע ארוך ארוך ארוך מאד של הנדריקס לשיר Red House מתוך בוטלג בהופעה בקנדה. אני מאד ממליץ להאזין ביום שלישי האחרון של סוף כל חודש לתוכנית של גבי ינון שבה הוא מארח את אלי מרכוס ותקלטיית הבלוז הפרטית שלו (למען גילוי הנאות אלי מרכוס הוא ידיד טוב שלי). כמו כן התוכנית נפתחה עם שני אמני הבלוז שהלכו לעולמם לא מזמן רות בראון ו-Robert Lakewood Jr, חומרים שבכלל לא משודרים ברדיו וממש לא בנישה של המיינסטרים.

melancholy man

New member
שמעתי את זה

מצטרף לגמרי להמלצה, היה כיף פתאום לשמוע רות' בראון ברדיו, אתה בטוח שזה יום שלישי?

garcia

New member
רק יום שלישי האחרון של החודש

אם אני לא טועה אז היתה תקופה שאלי מרכוס התארח התארח אצל גבי ינון כל שבוע אבל גם לו קיצצו ובסוף הוא מתארח עם התקליטייה הפרטית שלו רק פעם אחת בחודש.

LEATHER REBEL

New member
אולי הבירוקרטיה קשורה לזה ש...

מתי הבלש המתמטי חוקר כל תעלומה: כמו שבגל"צ לא רצו שקוואמי ישדר תכנית, כי הוא זמר בעצמו... כך גם קול ישראל לא מעונינים שאורי, הידוע בעיר כמוכר מוסיקה, יגיש תכנית, אולי כי זה "יעני" פרסומת סמויה. אני לא יודע אם יצא ממני בלש מוצלח או לא, אבל פעם, במקום העבודה שלי, נמצא חצי כריך עטוף בפלסטיק... מבט אחד על מה שהיה מרוח בפנים הוביל אותי ישר לבעלת הכריך... ואכן לא טעיתי. יש משהו שרק אנגלים שמים בכריך ואף אחד אחר לא... ובאותו היום היתה שם רק אנגליה אחת... שהודתה שהכריך הוא שלה. אופס... "סנדוויץ'" היתה תכנית בגל"צ, לא בקול ישראל.

melancholy man

New member
האמת שלא

ןנדמה לי שמי שהחליט על זה, לא יודע מי זה אורי ואפילו לא שמע את התונית, ככה שמנהלים תחנת רדיו כמו מפעל ממשלתי בשנות החמישים כנראה..

למעלה