למישהו יש מושג

kiticat

New member
למישהו יש מושג

כמה יחידות אינסולין צריך על מנת לכסות גלידת קורנטו? 2-3 יספיקו, או שמדובר יותר בכיוון של 4-5?

תלוי איזה סוג של אינסולין...

לי מספיק בין 7-9 יח´ של אינסולין הומולוג...

kiticat

New member
קורנטו שוקולד?

בשביל מנה של 90 גרם? אם הולכים לפי הנתונים- 30 גרם פחמימות, 22 גרם שומן. כל המנה עצמה יוצאת 300 קלוריות.

לזר

New member
סוכרתי גזעי וספירת פחמימות

קיטיקאט נחמדה, סוכרתי שעוד לא הרגיש היפו בחייו לא יכול לשאול שאלה כזאת עדיין. רק דיאטניות מדברות במושגים של קלוריות. אנו מדברים בלשון הפחמימות. לקלוריות יש משמעות נפרדת עבורינו. לאחר שתיהיה פעם על 100 אן מתחת, אקדיש לך דף שלם כיצד בונים את היחס פחמימה/אינסולין. כעת את צריכה להתנסות באיזון עדין שבין רמת הסוכר, הגוף שלך הטרי שמקבל אינסולין ולהתרגל עליו. יש בגופך כעת מלחמה חדשה והמחלה תתחיל "לבכות" אצלך. היא תשקוט מדי פעם ותרמה אותך עד כדי חשיבה שאת בריאה לגמיץ אחר כך היא תצוף בכל כוחה ולא תיתן לך רגע מנוחה ואת תענישי עצמך עם המחשבה שאת חוטא למזון המתוק ועוד... על תרפי מהמחשבה שאת עדיין לא יודעץ איזה סוג סוכרת יש לך. הגלידה היא משחק פשוט לסוכרתיים על אינסולין המהיר שאת מקבלת, אבל את יכולה בקלות לעשות שגיאה חמורה ולהכנס להיפו. כאשר תיהיה בעולם ההיפו, תדברי איתנו ושוב נפגש. שנה טובה

לזר

New member
הגלידה

היי שוב, אני לוקח 100 גרם גלידה כאשר אני על 100 ומתחיל הליכה של שעה. בסוף ההליכה אני שוב על 100. לי דרוש (בלי הליכה) 3 יחידות כדי לכסות 100 גרם גלידה. הגלידה מרמה. היא מתוקה, אבל החלב שבה מוריד את קצב הספיגה של הפחמימות בגוף. אני קורא לזאת אינדקס גליקמי בינוני. גלידה חלשה מבחינת כושרה לעלות את רמת הסוכר בגוף אפילו יחסית לסוכר שולחן. כל טוב

עמית 29

New member
גלידה

לקיטקאט ולכולם שלום, גם אני חובב הקר והמתוק (גלידה)... ישנם מספר מוצרי גלידה דיאט שהם אפילו מאושרים על ידי האגודה לסוכרת. גם לחברת שטראוס וגם לחברת נסטלה מוטה יש ארטיקים מיוחדים שלטעמי אינם נופלים בטעמם מגלידות "רגילות" - היתרון כמובן בהשפעה על רמות הסוכר. אני אוכל בדרך כלל ארטיק כארוחת ביניים... אז בתאבון

kiticat

New member
ממש לא.

אני כבר הבנתי שמבחינת פסק זמן ושוקולד רוזמרי- באמת שלא משתלם הרגיל. העובדה היא שכל מי שחוקר מעט וגם משתמש במעט היגיון מבין שאם הכנה מראש אפשר לאכול ולו הכל- כל עוד יודעים בדיוק על המילימטר כמה צריך לכסות. אני רואה את זה ככה. סכרת לא פירושה המנעות. אלא מודעות. גם רופא סכרת מומחה אמר, שאין סיבה אחת שצריך לוותר על שום דבר מבחינת מזונות, כל עוד מכינים את עצמך לכך. גלידות דיאט- אומנם טעימות, אבל הם לא משתוות לגלידת שמנת אמיתית וחלקה, ומתוקה.... מה לעשות.

לזר

New member
הדייאט והלייט

הם עבודה בעיניים. יש בהם פחות שומנים או סוכרים, זה נכון, אבל מה התועלת? שלא להוסיף, שמוצרי 0% מזיקים.. אם יש 6 או 12 פחמימות במזון, דרוש להוסיף עוד 0.5 יחידות אינסולין, או כמות שכל אחד יכול להתאים. אבל, עבור טייפ 2 המצב שונה, כי לחולה אין שליטה על רמת הסוכר. התרופות מגיבות לאט מדי והגוף צריך להשלים את המשימה. לטייפ 2 אפילו התפוח יכול להיות רע. הם גם לא יכולים לשנות את המינון, אלה בכדורים שלמים או חציים. אין משמעות לרבע כדור עבורם. טייפ 2 זה לא טייפ 1 עם אינסולין, לא. הפ צריכים להיות זהירים יותר.

kiticat

New member
זהו...

שהיה לי דיון על העניין. שבעוד שאבא שלי נזהר, אני יכולה לכסות פחמימה נוספת עם עוד יחידת אינסולין.

עמית 29

New member
אוהבת שוקולד...

בסוף יחשבו שיש בננו רומן.... בהזדמנות זאת : שנה טובה לכולכם!!! הרבה בריאות! ערכים טובים, חיים מלאים ומאושרים!!! לאלו מאתנו שחזרו ללמוד אז שתיהיה שנה פוריה ומוצלחת גם בלימודים! שנה טובה

למעלה