למישהו יש מושג

פליקס

New member
למישהו יש מושג ../images/Emo53.gif

אני שוקלת אם לביים הפקה שנה הבאה (י"ב). אני יודעת שאני לא אוכל להחליט בחיוב אם לא יהיה לי מחזה שממש ידליק לי משהו בראש, כזה שאני אוכל לדמיין איך הוא יראה על הבמה ולהתפרע עליו... אז ככה: אם מישהו ביים פעם הפקת בית ספר עם חבורת אנשים שהכישרון והמוטיבציה שלהם מוטלים בספק... (כמו במגמה שלי...) שיכתוב חוויות וטיפים... חוץ מזה, אם אתם מכירים מחזה ממש טוב, ובהגדרה הזאת אני מתכוונת למשהו שיהיה או קומי, שזה הצד החזק שלי, או דרמטי מאוד ובנושא קשה, פוגע ונוגע, נניח, כמו "תזמורת על תנאי" של שמואל הספרי. אבל האמת? השאלה האמיתית שלי הייתה אמורה להיות: הם מישהו מכם מכיר מחזה שקוראים לו "מק סכינאי" או משהו כזה? אם כן... מי כתב? סיפרו לי עליו והייתי רוצה לקרוא. המון המון המון תודה מראש לכל מי שיקדיש מזמנו ויענה! פליקס

New member
אני

ביימתי את הפקת י"ב אצלי בתיכון ומניסיון, אני חייב לומר לך שמצפה לך עבודה לא קלה (במיוחד עם מעורבים בעניין "חבורת אנשים שהמוטיבציה שלהם מוטלת בספק" כמו שהזכרת). ישנם כל כך הרבה שלבים ותהליכים שעוברים עד לתוצר המוכן שזה יכול לשגע כל בנאדם נורמלי (ככה שלי לא הייתה שום בעייה..סתאאם). בשורה התחתונה, אני מאוד ממליץ לעבור את החוויה הזו של לקחת חלק באחד מתפקידי ההפקה,בנוסף למשחק כמובן (עם זה בימוי,תאורה,תלבושות,תפאורה וכדומה). לפי דעתי גם,תפקיד הבמאי, הוא הקשה (ולפעמים החשוב) ביותר מבין כל תפקידי ההפקה ולכן גם חשוב מי האדם שהולך להיות בתפקיד זה מפני שהוא בעצם מי שקובע איך תיראה ההצגה ככה שזה די קריטי. נעבור לעניין ההמלצה על מחזה איכותי (לדעתי). אז ככה, קודם כל, בהפקת גמר שלי לא העלנו הצגה ממחזה, אלא הלכנו דווקא על מקוריות וחיברנו יחד קטעים של מונולוגים (שהעלנו במהלך י"א) לכדי הצגה אחת. דבר, שאני חייב לציין, קשה כפליים מלהרים משהו מוכן. אבל אם הייתי צריך לבחור מחזה, הייתי בודק כמה (ולא בהכרח בסדר הזה) : הראשון הוא, "ביקור הגברת הזקנה" של פרדריך דירנמט. השני, "מבקר המדינה" של אילן חצור. אולי אפילו "מחכים לגודו" של סמואל בקט. אה וכמובן יש תמיד את חנוך לוין הציני והשנון ואת שייקספיר הקלאסי. לגבי המחזות,הזכרתי דווקא את אלו מטעמי התחשבות בסוג ההפקה ולכן את צריכה כמובן לשים לב לכמה שחקנים בדיוק יש לך (לפי מספר הדמויות), לרמת הקושי שיהיה לך להרים את המחזה שבחרת (מבחינת תפאורה ותלבושות) וכמובן את קודם כל צריכה לקרוא את המחזה, לאהוב אותו ושיהיה לך השראה של מה הולך להיות (אפילו השראה כללית). בכל אופן, אני אפסיק לברבר. אם את רוצה עוד עזרה,מידע או כל דבר אז אל תהססי לשלוח מסר. מקווה שעזרתי.

רעיון די פשוט...

שחשבנו להעלות בבית הספר במסיבת הסיום, אך כשהתבטלה מסיבת הסיום, התבטל הרעיון... פארודיה על מחזותיו של שייקספיר; בוחרים מספר קטעים ממחזותיו של שייקספיר (רומיאו ויוליה, מקבת, חלום ליל קיץ, המלט וכו´...) לוקחים אנשים עם חוש הומור ומשחק קומי, שגם יודעים לכתוב (רצוי) ומשנים את המחזות... הדמויות והרעיון נשארים... עם השאר, אפשר להתפרע! בהצלחה,

מק סכינאי

זה נקרא אופרה בגרוש או אופרת הקבצנים זה נכתה ע"י קורט וויל והמוסיקה של ברטולד ברכט

למעלה