למיקטל

omeris

New member
למיקטל

שלום, אני בן 20, ונוטל למוג'ין (200מ"ג ביום) למניעה של מגרנה עם אאורה אפילפטית קשה. הבעיה היא שמאז והתחלתי את הטיפול בתרופה מטיפוס "היפר" ומלא אנרגיה אני כל היום עייף ורק גורר את עצמי ממקום למקום ללא כח. יש לציין שעד שהגעתי לתרופה זו ניסיתי כמה תרופות לאפילפסיה שלא עזרו (כמו דפלפט), וזו הראשונה שעוזרת - אבל עם תופעות לוואי שממש מורידות את כושר התפקוד היומיומי.. האם ישנו טיפול חלופי שאני אולי יכול לנסות שלא תהיה לו השפעה כזו קשה ביום יום? יש תרופות דומות עם פחות תופעות לוואי?

קובי כ

New member
היי אומריס.. באפילפסיה....

בד"כ אם משהו עוזר כדאי להשאר איתו. שאלתי אליך היא כמה זמן אתה נוטל למיקטל? בד"כ התופעות לוואי נעלמות עם הזמן ככה ששווה לתת להן את הזמן שלהן ולראות איך זה ימשיך. סה"כ למיקטל היא גם תרופה בטוחה לטיפול באפילפסיה ככה שלא כדאי לפספס אותה
בברכה,

omeris

New member
השם הוא עומר..(-:

ואני עם התרופה הזו כ-3 וחצי חדשים.(במינון עולה - הגעתי למינון הסופי לפני חודש וחצי) כפי שציינתי, התרופה היא לא לבעיית אפילפסיה, אלא לבעיה של מגרנה. אין אבחון מוחלט של התופעה, ניתנו לי 2 אפשרויות שנראו סבירות לנוירולוגים: 1. מגרנה עם אאורה אפילפטית 2. מגרנה בזיליארית לא ממש מבין מה אומרת כל אבחנה, אבל התופעות הן בעיקר איבודי הכרה לא צפויים (ללא פרכוסים) ולעיתים כאבי ראש חזקים לאחריהם. הענין המטריד היה כמות איבודי ההכרה (מספר פעמים בשבוע, לעיתים מספר פעמים ביום). התרופה הזו עוזרת, אבל שוב, עם פגיעה ניכרת במהלך החיים..

קובי כ

New member
היי עומר.. נשמע כאילו יש לך מן סוג

של מגרנה המלווה בהתקפים דמויי אפילפסיה - סוג שנקרא אפילפסיה שניונית ובה יש רק איבוד הכרה אבל בלי האפיזודה המוכרת של פרכוסים אפילפטיים. השאלה שלי אם ניסו עוד הרבה כדורים. תשאל לגבי תרופה בשם TOPAMAX. למיטב ידיעתי היא טובה לתיאור של המצב שלך - והיא גם מטפלת במיגרנות וגם בסוגים שונים של אפילפסיה (ואפילפסיה זה לא רק מחלת הנפילה אלא יש המון סוגים למחלה הספציפית הזאת). האם עשו לך EEG? האם קבעו מה המוקד להתקפים הללו? האם כל המוח מעורב בעת הופעה של פרכוסים כאלו? הייתי ממליץ לך לשאול בקופה אם אתה יכול לקבל חוות דעת נוספת או ללכת לנוירולוג שמתמחה בסוג כזה של כאבי ראש. בברכה,

למעלה