למיקטל.

yigal33

New member
למיקטל.

מי מכיר את תופעות הלואי של התרופה הזאת?

אני לוקח

100 מ"ג פעמיים ביום. בהתחלה בימים הראשונים היו לי כאבי ראש, אבל זה עבר מהר. הגירסה הישראלית של זה , הלמוזין גורם לי להרגיש רע מאוד. למרות שבכללית דורשים ממני לקחת את זה (יש לי כל 3 חודשים ויכוח מחדש עם הרוקחת למרות שהיא יודעת שאני מגיב לזה מאוד רע) בסוף אני מסתדר.

yigal33

New member
ערב טוב משה

אז שנינו מקבלים את התרופה הזאת.לי לעומת זאת יש ויכוח עם הרוקחת בכללית כל חודש,כי תמיד,אבל תמיד אין מספיק במלאי... שמעת פעם על מחלה בשם:henoch-schonlein purpura? קיימת מחלה כזאת.

לא מכיר

את המחלה הזאת. תספר לי קצת עליה. אגב אתה ניסית לקחת את הלמוזין? שאלתי את הרוקחת שלי מה הבעיה אז היא אמרה לי אתה יודע כמה עולה הלמיקטל באופן פרטי ? 700 ש"ח. ואז אטמרתי שאני מבין את קופח.

ufo11

New member
לי ידוע שלמיקטל באופן פרטי עולה

500 שקל ככה לקופסא... המון כסף!

yigal33

New member
אני מקבל את שתיהן כי תמיד אין

מספיק למיקטל במלאי...אני לא מעוניין להבהיל את כל מטופלי למיקטל כאן,מדובר במקרה נדיר מאוד.ביום בהיר אחד החלה אצלי פריחה בגוף,יום למחרת התווספו כאבי פרקים וברכיים עד שכבר לא היה ניתן לעמוד,יום למחרת התווספו כאבי בטן ממש קשים,לאחר מכן החלו הקאות,בשלב מסויים ההקאות הפכו להיות דמיות,אשתי גררה אותי לרופאת המשפחה שמיד שלחה אותי למיון.אושפזתי מיידית.היה לי מזל שהגעתי בזמן כי השלב הבא היה אמור להיות פגיעה בכליות.אובחנה המחלה הזאת,מחלה נדירה שפוגעת בעיקר בילדים,ואלה הסימפטומים שלה.לאחר הרבה בדיקות ובעיקר בירורים הסתבר שלמיקטל גרמה לזה והיה צורך לטפל בה עם סטרואידים.אני עדיין צורך למיקטל כי זאת התרופה שלי,אבל מאז עם הרבה השגחה בקשר לתופעות לואי שלה.

ufo11

New member
אני נוטל את הלמיקטל עוד מעט

שנה... ולא נתקלתי בתופעות לוואי כלשהן... להפך, זה רק שיפר את מצבי לאור תופעות לוואי שהיו בתרופה הקודמת... אולי מדי פעם כשאני לא אוכל בבוקר ורק לוקח את התרופה אז יש בחילה... אבל חוץ מזה, הכל בסדר (טפו טפו טפו)

על למיקטל

לא שאלת כמה עולה התחליף?, אני מניח שההפרש לא גדול. הלמוזין זה רק אריזה את החומר הבסיסי הם מקבלים מהחברה בחו"ל. ומסתבר שהאריזה משמעותית מאוד להשפעות התרופה. תרופה כמו למיקטל שעובדת טוב ועם השפעות הלוואי המועטות שלה , חוסכת לאורך זמן למערכת הרבה יותר כסף. בארה"ב נעשו מחקרים שהוכיחו זאת ולכןיש הנחיה לנסות ולבדוק אצל כל המטופלים האם ניתן להעביר אותם לתרופות חדשות למרות המחיר, ובביטוחים בארה"ב ממנים את המבוטחים וההשתתפות שלהם כמו בארץ.

עלית על הבעיה.

הלמוזין עולה בדיוק חצי!!!! אני משלם היום 65 שח כל חודש על 2 קופסאות הלמוזין עולה רק 35. אבל אני לא יכול לקחת למוזין בגלל האריזה שלו. חלקת התופעות הלוואי שהוזכרו למעלה מופיעות אצלי כשאני לוקח את הלמוזין (חוץ מזה אני לא מוכן להרגיש חודש שלם רע רק בגלל שבקופת חולים חוסכים בכמויות הלמיקטל- ואגב הערה חשובה, הורידו עוד יורת את כמות הלמקיטל שכללית נותנת כל חודש!!!)

ufo11

New member
לפי מה שלי ידוע, התחליף הוא פחות

טוב...הוא תוצרת הארץ... אני לוקח את התרופה של תוצרת חוץ, שהבנתי שהיא יותר טובה... אני לא משלם 500 ש"ח לקופסא... פשוט קונים את זה בקופ"ח ומקבלים את זה במחיר הקטן פי 10 מהמחיר במקום פרטי כמו סופרפארם למשל.

500- 700

משלמים רק כשקונים את זה באופן פרטי. בסופרפארם זה עולה כמו בקופת חולים (עד שנגמרת להם ההקצבה החודשית...)

spikish

New member
ניסיון לא מוצלח

הי, אחי לקח למיקטל והיו לו *המון* תופעות לוואי. שהחמירו עוד יותר כשכל פעם העלו לא את המינון. נתחיל עם חוסר ריכוז - בעיות להתרכז אפילו בשיחה פשוטה כמו "מה שלומך" או "מה היה כרגע בחדשות". נעבור לכאבי עיניים - מה שנקרא "כפל ראייה" - הרגשה של פזילה (למרות שמבחוץ לא רואים), בהחלה חשבנו שהוא פשוט צריך משקפיים, (למרות שבדיקות העיניים) יצאו טובות עד שדיברנו עם האפטיולוג. ונסיים בעייפות וכאבי ראש. אבל - אני שומעת שהרבה אנשים דווקא מסתדרים יפה מאוד עם הלמיקטל. אחי לא התאזן עם התרופה (להפך...), אבל אני שומעת מסביב (יש לי ידיד שמתמחה בנוירולוגיה) שהרבה אנשים מרוצים עם הלמיקטל ושיש לה יחסית הכי פחות תופעות לוואי.

qt1

New member
../images/Emo32.gifקיבלתי מסמך על דפלפט כרומו

אכניס אותו הלילה אל הפורום ,או חיים, מי שיהיה פנוי קודם , אני נוסעת למסיבת סיום ביי

למעלה