למיקטל

אסתר770

New member
למיקטל

שלום בנות,
יש לי שאלה בנושא אפילפסיה
אני לוקחת מידי יום 300 מ"ג למיקטל, מה הסיכוי להכנס להריון ולהריון תקין?
האם יש דברים (מכל סוג) שיכולים למנוע התקפים?

תודה לכולם.

חייםלוי

Member
מנהל
למיקטל נחשבת לתרופה הבטוחה ביותר לנשים בהריון

נראה לי שהמינון הזה גם לא גבוה ויתקנו אותי מי שמתמצא יותר במינונים של למיקטל.
מה שמונע התקפים, עד כמה שאפשר חוץ מהתרופות זה לישון מספיק, לא לשתות אלכוהול כי זה מנטרל את השפעת התרופה ולשמור עד שאפשר לא להיות במתח.

אני קיבלתי טגרטול בהריון

מפרופסור נויפלד. ולדבריה זו התרופה הכי בטוחה לעובר

googit

New member
עברתי הריון עם למיקטל

כשתחלתי את התהליך כניסה להריון, החליפו לי את התרופה ללמיקטל, מכיוון שזו אחת אם לא הכי בטוחה להריון, הרגשתי איתה נפלא, ההריון היה מדהים, הרגשתי הכי טוב כמו שלא הרגשתי בשארהתק' שלקחתי תרופות, כמובן היתי במעקב צמוד וכו'.... אם אני זוכרת נכון, זה גם היה המינון שנתנו לי, ילדתי 2 בנים בריאים בניתוח קייסרי,
רוב תק' ההריון הייתי בשמירה, אומנם לא בשכיבה, אבל לא הלכתי לעבודה וקצת הורדתי פרופיל בכל תחומי החיים (זו היתה המטרה, לא תמיד שמרתי על החוקים),
מאחלת לך הריון תקין, בריא, שלם, שתרגישי נפלא, שתהני מכל רגע.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות.

googit

אסתר770

New member
תודה..

זו השאלה הראשונה שלי באתר..
אני ממש מודה לכם על התגובות!!! ממש הרגעתם אותי..

אסתר770

New member
למיקטל

תודה על ההתייחסות, יש לי שאלה נוספת...
אני מתחתנת עוד מספר חודשים ואף פעם לא לקחתי גלולות
וכדי לא להיות במחזור ביום החופה הייתי רוצה לדעת איזה גלולות מומלצות לחולי אפילפסיה שלוקחים טיפול בלמיקטל
אם בכלל קיימים כאלו..?

את צריכה להתייעץ עם גינקולוג

קיים וניתן לקחת גלולות עם תרופות אפילפסיה- אבל גם כאן צריך למצוא את השילוב הנכון.
הבעיה הידועה היא שברוב המקרים תרופות האפילפסיה מתנגשות ופוגעות ביעלות הגלולה, על כן לא מומלץ.

גניקולוג טוב יוכל לעזור לך בנושא

אני עברתי הריון תחת טגרטול

אולם - הנקודה עם טגרטול שזה יוצר מומים בעובר העניין הוא שיודעים בדיוק איזה מומים זה מיצר ומסוגלים לאתר את המומים, באמצעות בדיקות אולטרסאונד שונות מי שפיר.
כמו כן, ניתן לבצע מינע למומים, ע"י מתן חומצה פולית בצורה מוגברת 3 חודשים תרם כניסה להריון, ובמהלך חודשי ההריון הראשונים.
הטגרטול הינה התרופה שנעשו הרבה מחקרים לגביה ויש מידע רב.
במידע ומאתרים את המומים - שהם neural tube defects ניתן לאתר בשלבים מוקדמים, בחלקם לטפל ואם חס וחלילה מדובר במשהו חריף להפיל.
המומים הם למשל חך שסוע , ספינה ביפדה וכדומה....
זה היה לפני 9 שנים (בזמן מדע זה הרבה - כלומר הידע היום רב יותר)

בהצלחה

אין מה להלחץ

כאשר את מחליטה להכנס להריון עליל ללכת לנירולוג, לבקש לעבור יעוץ טרטולוגי (מרכז המידע בנושא חשיפות סביבתיות בהריון מספק מידע והדרכה לגבי בטיחות/ סיכון לעובר כתוצאה מחשיפה לתרופות, זיהומים, קרינה, כימיקלים, מחלות אמהיות וגורמים סביבתיים, זאת על סמך נתונים עולמיים וישראליים).
ולבצע החלטה יחד עם הנירולוג - מה נכון.
היעוץ הטרטולגי- ינתן על סמך התרופות נוטלת ויידע את הרופא ואותך על המידע העדכני ביותר לגבי מה הסכנות לגבי התרופות לעובר.
וכמו כן, המלצות לגבי לפני כניסה להריון במהלך ההריון וכמו כן הנקה.

לדוגמא אני נטלתי טרלפטין לפני הכניסה להריון והמליצו לי לעבור לטגרטול לפני כניסה להריון, ולהתחיל ליתור מנה כפולה של חומצה פולית- שוב זה שהיה ידע מוגבר על טגרטול.
אולם יכול להיות שכיום יש יותר ידע על למיקטל.
כפי שאמרתי זה היה לפני 10 שנים (במדע זה המון זמן, כיום הידע שונה ומצטבר )
לכן צריך לעבור יעוץ עם מומחים.

למעלה