למיקטל

אשת איש3

New member
למיקטל

בוקר טוב זה זמן מה שאני קוראת בפורום וזו הפעם הראשונה שאני משתתפת. בעלי מטופל בלמיקטל 300 מ"ג ומעניין אותי מאד לדעת מה ההבדלים בין התרופות הקיימות. מי בדרך כלל מקבל מה? (אני יודעת שאין כזה דבר "בדרך כלל" ושכל מקרה לגופו, אבל מהנסיון האישי שלכם...). האם יש משהו שאחרי 3 שנים של טיפול, הפסיק, ולא היו לו עוד התקפים? אנחנו די חוששים להפסיק כדי שלא יחזרו ההתקפים...

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כמו שאמרת בעצמך אין דבר כזה בדרך כלל בתרופות אנטי אפילפטיות. את התרופות מתאימים לפי סוג ההתקפים. תרופה שתתאים להתקפי ניתוק לא תתאים ואולי אפילו תחריף את מצבו של מי שיש לו התקפי טוני-קלוני וההיפך. גם לגבי הפסקת תרופות זה תלוי בסוג האפילפסיה. יש סוגים שאפשר להפסיק את הטיפול התרופתי (בהתייעצות עם הנוירולוג (ורצוי שיהיה אפילפטולוג - מומחה באפילפסיה) ויש סוגים שצריכים לקחת תרופות כל החיים. אני, למשל לוקח כל החיים וזה לא מפריע לי.

אשת איש3

New member
הנוירולוג

אמר לחזור אליו אחרי שלוש שנים וזה מה שנעשה. אין תופעות לוואי, ככל שידוע לנו. ובגלל שברוך ה' יש ילדים בבית, השינה היא לא מי יודע מה רצופה ועמוקה. לצערי גם לא ארוכה. סוג ההתקפים שהיו זה גרנד מל, היו 4 התקפים במשך שלוש שנים. כל הבדיקות יצאו תקינות. כשחושבים על תרופות לכל החיים, זה לא כל כך נורא אם יודעים שבלי זה- יחזרו ההתקפים. אבל הבנתי שבלמיקטל לא יודעים איך זה בדיוק משפיע ושזה בכלל נועד להפרעות של דו קוטביות. אז אולי זה כבר עשה את ההשפעה שהיה אמור לעשות?

חייםלוי

Member
מנהל
למיקטל נחשבת תרופה טובה ובלי הרבה בעיות

הסיבה היחידה שבגללה מפסיקים מייד שימוש בלמיקטל היא פריחה אלרגית העלולה להיות מסוכנת. זו תופעה די נדירה ובדר"כ אין בעיות עם התרופה למשך שנים רבות. זה שהיא נועדה גם לדו-קוטביות זה לא משנה. יש עוד תרופות אנטי אפילפטיות שמיועדות גם לחולי נפש כמו קלונקס. אין בזה שום בעיה מבחיתנו כחולי אפילפסיה. אם התרופה האנטי אפילפטית עוזרת גם לחולים אחרים מה טוב

שחר לב

New member
זה תלוי בסוג ההתקף, בתגובה לתרופה

האם היא עוזרת או לא וכמובן בתופעות הלוואי שהיא גורמת. אני החלפתי תרופות רבות בגלל חוסר יעילות ובגלל תופעות לוואי קשות שהן יצרו אצלי. אם הלמיקטל עוזר ואין התקפים מדוע להפסיק כעת? בכל אופן ההפסקה נעשית בהתייעצות עם נוירולוג מומחה בתחום. לי כבר הודיעו שאאלץ לקחת תרופות כל חיי..

שלום לך

לא ברור מתי בעלך התחיל לקחת תרופה. אין תרופה שחוזרים אחרי 3 שנים. יש מעקב, יש בדיקות דם כל חצי שנה, יש בדיקת רמת למיקטל בדם(לא יודע אם נידרש) ויש ביקור אצל נוירולוג אחת לחצי שנה. הרופא צריך לעשות איבחון סוג האפילפסיה. יש סוגים שהטיפול לכול החיים. יש סוגים שלוקחים סיכון מחושב, לאחר שנתים של טיפול לא חזר שום סוג התקף, מקובל להפסיק טיפול. מאחר ויש אחוזים די ניכבדים שלא יחזרו ההתקפים. יש מצבים שהרופאים לא נעים להם, ולכם נותנים הסברים מבולבלים בנושא הזה.

למעלה