למיקטל ונהיגה

אשת איש3

New member
למיקטל ונהיגה

שלום, אני חדשה פה ויתכן שכבר נשאלה השאלה שלי בעבר. לבעלי יש אפילפסיה מזה כמה חודשים. הנוירולוג המליץ על למיקטל עד 300 מ"ג בהדרגה. כיוון שיש לו התקף פעם בשנה וחצי-שנתיים, הוא לא נמנע מנהיגה עד כה. באוך ה' כל הבדיקות תקינות, ואני בעד שיקח את התרופה למרות שהוא לא בטוח שזה כדאי. השאלה שלי האם מותר לו לנהוג כשהוא כבר הסתגל לכדור? ממילא תהיה לו שנה נקייה מהתקפים, כי כבר שלוש פעמים שזה היה המרווח ואנחנו מקווים שככה זה ימשיך. (או שלא, זה כבר תלוי בכדורים...). אני לא נוהגת ולכן זה כל כך חשוב לי. טכנית, מקבלים על זה שלילה? או שהרופא אמור לדווח- כי הוא לא? עוד פרט: בעלי הרגיש סחרחורת כחצי דקה לפני ההתקפים והספיק לצאת החוצה לפני שזה קרה, ככה שהוא יוכל לעצור בצד במידה וזה יקרה בנהיגה. אם כן מה שחשוב לי לדעת זה אכיפת החוק, מנסיונכם. והכי חשוב, מי אמור לדווח על נטילת הכדורין ולמי? תודה!

שי מאיל

New member
נהיגה

הכי חשוב- זה מחובתו של בעלך לדווח על כל שינוי במצבו הבריאותי. ניתן לפנות לאי"ל לקבלת הטפסים המתאימים ומידע 025000283. מספר הטלפון של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים שאחראי על הנושא ומקבל את ההחלטות בכל מקרה לגופו הוא 035634702. אם הוא לא ידווח ותהיה חס וחלילה תאונה יכולות גם להיות לכם צרות גדולות עם הביטוח. אתם צריכים פשוט להגיש את הטפסים המתאימים ולחכות. זה לוקח בד"כ חודשים אחדים עד שמקבלים תשובה. טכנית- למרות שנדמה מדברייך שאת יודעת את זה כבר- בן אדם צריך להיות ללא התקפים בשנה האחרונה על מנת להחזיק ברישיון נהיגה.

למעלה