למיקטל והריון

qt1

New member
היי מיכל , ברוכה הבאה../images/Emo142.gif

הילה ממש חקרה את נושא הלמיקטל והוא קרוב אל ליבה, אני ממליצה לך מאוד לקחת את עצתה הטובה וליצור קשר בהקדם עם פרופסור נויפלד על-מנת להבהיר את עניין למיקטל והריון. אם תוכלי לשתף אותנו , זה מאוד יעודד אותנו , גם לדעת שאת בסדר וגם לאלה שישאלו אחריך לגבי למיקטל והריון, אנחנו הרבה פעמים לא יודעים. את מאוד מוזמנת להשאר איתנו
ושיהיה

למיקטל והריון

שלום לכולם שמי מיכל ואני חולת אפילפסיה כבר 5 שנים. אינני זוכרת בדיוק את הסוג אך אני חושבת שהוא נקרא "פטיט מאל", אני מטופלת ע"י כדורי למיקטל (200 מ"ג פעם אחת ביום). מאז אובחנתי כחולת אפילפסיה לא היו לי התקפים. בימים אלו אני עורכת מחקר לגבי כדורי הלמיקטל וכניסה להריון, עפ"י הנאורולוגית שלי הבנתי כי נטילת תרופה זו איננה מסוכנת, לאחר בירורים עם המרכז לתרופות בהדסה, וקריאת מאמרים מהעולם אשר אישרו כי התרופה לא מסוכנת (אך אני יודעת כי תמיד אין דבר בטוח במאה אחוז). כאשר נכנסתי לפורום זה נתקלתי בהודעה כי פרופ' מירי נויפלד התעקשה להפסיק את נטילת התרופה לפני הכניסה להריון. הדבר מעט הלחיץ אותי מכיוון ששמה השני של פרופ' מירי נויפלד הוא אשת האפילפסיה, כאשר חליתי הופנתי אליה והיא זו שקבעה שהטיפול הטוב ביותר בעבורי הוא הלמיקטל אומנם עברו שנים רבות מאז ודברים משתנים אבל מה קורה עכשיו?? כיצד יכול להיות כי היא מתעקשת להפסיק את הטיפול באותה הבחורה במיוחד בהריון???? אנא הבהירו לי את הדבר בהקדם האפשרי. תודה

חייםלוי

Member
מנהל
בוקר טוב וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני מציע לפהות לפרופ' נויפלד ולשאול אותה ישירות. מסק הטלפון שלה מופיע במאמרי הפורום. דבר שני תקראי את החלקים הרלוונטיים במאמר הזה

hashy

New member
גם אני ממליצה לך לפנות לנויפלד

לבירור ובכלל הכנה להיריון. קחי גם בחשבון שכל אחת היא אחרת - אני למשל עוברת ללמיקל מתרופה אחרת. מה שהגניקולוג שלי אמר [וגם הנוירולוגית] זה שכעיקרון מומלץ לקחת רק תרופה אחת בהיריון [אם אפשר] ומאחר ולמיקטל הכי מתאימה לי אז היתרונות שלה עדיפים על החסרונות. ז"א - אם זו התרופה שהכי מתאימה עדיף לקחת אותה מאשר להיסתכן בהתקף, שהוא הרבה יותר מסוכן לעובר. [ההסתייגות היא מאחר ואין נתונים רבים על השפעות הלמיקטל בזמן ההיריון. נכון להיום אין דיווחים על בעיות, אך שוב - היא חדשה בשוק]. שוב, אני בהחלט ממליצה לך לדבר איתה כי היא גם מכירה אותך מהעבר. בהצלחה

שירי281

New member
מיכל שלום

שמי שירי, אני בת 28 חולה באפילפסיה גראנד מאל מגיל 13 בערך. אני לוקחת כרגע טופמקס 400 מ"ג ביום +קלונקס שהוספתי ממש לאחרונה, בערך שלושה חודשים, במקום הלמיקטל שאותו פרופ' נויפלד התעקשה להוריד לי! היא ממש לא אהבה את השילוב של הלמיקטל עם הטופמקס ובכלל לא אהבה שנטלתי למיקטל.תראי, יש אנשים שהלמיקטל משפיע עליהם בצורות כאלה ואחרות. אנחנו לא רופאים ואני לא רוצה לתת עצות שווא, הכי טוב כמובן לדבר עם הפרופ'. אבל ממה שאני יודעת הלמיקטל או שעוזר לפטיט מאל או שמגביר את הפטיט מאל, כמו שקרה במקרה שלי. מאז שהפסקתי את הלמיקטל:4 חודשים בערך, הפסיקו לי הפרכוסים הקטנים, שהיו מתגברים בזמן הוסת. אני נשואה טריה והריון עומד על הפרק. נויפלד לקחה בחשבון את העניין ולכן הורידה את הלמיקטל ובתכנון שלה כנראה להשאיר אותי עם כדור אחד. האם את מתכננת הריון, שנלחצת בצורה כזאת? פרטי יותר ונוכל לעזור לך. שירי.

../images/Emo108.gif תודה רבה

תודה לכולכם על ההענות, אני אצור קשר עם פרופ' נויפלד ואעדכן אתכם בפורום, כן אני מתכננת הריון ומקווה שהכל יהיה בסדר.....
תודה על החיבוקים החמים ועל האוזן הקשבת.

עוד שאלה

האם מקובל ליצור קשר טלפוני עם פרופ' נויפלד??? מכיוון שבזמנו כאשר רציתי לשאול אותה שאלה היה עליי לקבוע עימה פגישה. אני מעלה שאלה זו מכיוון שאינני רוצה למצוא את עצמי בסיטואציה לא נעימה...(שוב). (מס' הטלפון כבר בידי ואצבעותיי מחכות רק לתשובתכם). יום טוב לכולכם

qt1

New member
את יכולה להתקשר ../images/Emo13.gif

אבל את לא תקבלי תשובות בטלפון לדעתי... יש שם מזכירה ששמה הדס, אני לא מאמינה שפרופסור נויפלד תיתן לך יעוץ טלפוני, אבל תשמעי... שווה לנסות, מה כבר יש לך להפסיד? אגב, שכחתי לכתוב לך קודם(ולכולן), כל המלצה, אבל כל המלצה שנותנים לך/לכן לגבי שינוי תרופתי לפני הריון, במהלך הריון תמיד תמיד לשמור את ההוראות שהנוירולוג נותן בכתב. וזה נכון לגבי כולנו בעצם
זו מילה שלכן, ושל כולנו מול מילה של איש מקצוע, תשמרו את הניירת היא חשובה מאוד. שיהיה הרבה
המשך ערב נעים לכולם

למעלה