למיקטל - התייעצות

AKben

New member
למיקטל - התייעצות

היי לכם! אני נוטל 200 מ"ג למיקטל ביום (למודקס ליתר דיוק) כבר במשך 4 שנים כשנתיים וחצי לפני זה לקחתי פנוטאין כשהתחלתי לקחת את הלמיקטל הרגשתי שיפור עצום בתפקודים הקוגניטיביים (בת'כלס, פתאום יכולתי לנסח משפט יותר מהר והכל נהיה יותר ברור) העניין הוא שעכשיו אני מרגיש שזה עדיין לא "זה", עדות אחת היא שאין לי רגשות באותה עוצמה כמו לפני לפני שהתחלתי לקחת תרופות אנטיאפילפטיות קראתי בכמה מקומות באינטרנט ש-200 מ"ג ביום נחשב למן סף של פגיעה בקוגניציה היו לי שני התקפים בחיים, בהפרש של 3 חודשים, לפני 7 שנים, מתוך שינה. השאלה שלי היא האם כדאי לשאול את הנוירולוג שלי על אפשרות להוריד את המינון? איך זה יכול לעבוד בת'כלס אם נניח הוא מחליט על 150? אני כעת סטודנט ומאוד קשה לי לזכור דברים כמו פעם, וזה פוגע לי בציונים וזה לא קשור לגיל (או לפחות כך אני רוצה להאמין...) יש אגב דרך לבדוק את רמת התרופה בדם? כשהייתי עם פנוטאין אפשר היה להגיד אם אני לוקח מעט מדי או יותר מדי סופ"ש נעים שיהיה לכולם

AKben

New member
ועוד שאלה

יש אפשרות שהנוירולוג יענה במייל על כזאת שאלה? יצא לכם לשאול פעם במייל? (אגב הרופא שלי הוא ד"ר בלאט מתל השומר, אגב)

museMe

New member
דר בלאט הוא מעולה!

אבל לא עונה במיילים... וחוץ מזה יותר כדאי שהוא בעצמו יבדוק אותך ובנוכחותך יחליט על הורדת המינון. אני הייתי על אפנוטין ועברתי ללמיקטל, כשהגעתי ל-200 מ"ג, טרם הפגישה עם בלאט, החלטתי על דעת עצמי להוריד ל-150 בגלל שזה עשה לי המון בעיות שינה וזה הרי מטופש (חוסר שעות שינה גורם להתקפי אפילפסיה). כעבור שבועיים ביקרתי את בלאט והוא אישר לי את המינון שלקחתי וביצע איזה שינוי קל בו. על כל פנים, למרות הלמיקטל, היה לי פרכוס נוסף שלאחריו החלטתי להפסיק ליטול תרופות. (אני לא ממליץ לך בשום פנים ואופן לשנות את המינון או להפסיק לקחת תרופות, אני סה"כ מספר לך את הסיפור שלי), על כל פנים, הזיכרון השתפר מעט, אך זה עדיין לא זה. אני נעזר במשחקי זיכרון (בהמשך הלינק) שיחד עם ההתקדמות במשחקים אני רואה גם התקדמות בזיכרון. גם אני סטודנט, ואני מבין מאוד לליבך, אני לא זוכר מה למדתי כל הסמסטר הזה + זה בלתי אפשרי מבחינתי עכשיו לשבת באולם הרצאות מלא באנשים כי זה עושה לי רע. להלן הלינק, ובהצלחה! http://www.improvememory.org/category/games

AKben

New member
אני מסכים איתך

הוא באמת מעולה באסה שהוא לא עונה במיילים... אני באמת לא אשנה מינון על דעת עצמי הספיקו לי מעט הפעמים ששכחתי לקחת כדור- ההשפעות ניכרות מהר מאוד פיזית, לפחות בהתחלה אני באמת אנסה לקבוע איתו פגישה תודה לך על הלינק ועל התגובה! בכל מקרה אני אשמח לעוד תגובות

דן116

New member
למיקטל

לפני שלקחתי למיקטל לקחתי פניטואין. זה הרס לי את החניכיים טוטל לוס!!! גם עברתי ניתוח. למיקטל היא תרופה חדשה ואמורה להיות בסדר. פגיעה בזכרון יש גם לי ולפעמים אפילו בדברים פעוטים. אז אני רושם מיד כל דבר בפלאפון

AKben

New member
לא נעים...

יש לי מזל אם ככה שזה פגע לי "רק" בזיכרון פנוטאין היא סוג של בולדוזר, זה פשוט עובד להכל אבל עם ים של תופעות לוואי זאת אחת התרופות הראשונות שיצאו עד כמה שאני זוכר משהו כמו 80 שנים

AKben

New member
פנוטאין

התגלה ב 1908, ב 1938 גילו שיעיל נגד התקפים, וב 1953 קיבל חותמת של ה-FDA

museMe

New member
לי הפניטואין גרם לפגיעות קוגנטיביות

פרט לאיבוד זיכרון, פגיעות שכמובן הלמקיטל העמיקו. כל העניין שבעלון לצרכן של פניטואין לא רשום כמעט חצי מהתופעות לוואי. אני התחלתי להרגיש פגיעה בזיכרון וירידה בתפקוד הקוגנטיבי, ולא ידעתי מה קורה לי, ניגשתי לעלון לצרכן ולא היה רשום לזה אפילו אזכור קצר. חיפשתי באינטרנט והבנתי שזאת התרופה העתיקה הזאת...

AKben

New member
בחטיבת ביניים

הייתה תקופה שנטלתי פנוטאין למשך חצי שנה מסיבות שלא קשורות לאפילפסיה אני זוכר שזה היה פשוט מזעזע, ולא ישר קישרתי את זה לתרופה. אחרי כמה חודשים הבנתי שזו הייתה הבעיה בסיבוב השני שלי עם פנוטאין עשיתי פסיכומטרי, הגעתי לקצת פחות מ 600, בפעם השניה עם למיקטל הגעתי לקצת פחות מ 700 מה שמסקרן הוא שמלא דברים היו ירודים אצלי בתפקוד בזמן שהייתי עם הפנוטאין, אבל לא האנגלית, וזה התבטא בפסיכומטרי הראשון לא יודע למה, אולי זה אזור אחר במוח

museMe

New member
פניטואין

לטיפול בדברים שקשורים למלחות כפייה? (אם אפשר לשאול), קראתי המון שאנשים עושים שימוש בפניטואין לטיפול במחלות כפייתיות, לי הפניטואין עזר לי בקטע הזה קצת (אני מאלה שבודקים מיליון פעם שהדברים נעולים) ועם הפניטואין בדקתי פחות פעמים... זה הדבר החיובי היחיד שיש לי להגיד על התרופה... כל תרופה והדרך הקסומה שבה היא פועלת... :)

AKben

New member
לא היה לי OCD

עברתי ניתוח מוח (גם בתל השומר, אגב) והרופא החליט שאני אקח למשך חצי שנה פניטואין הייתי אז בן 13, וקיבלתי את זה במן סירופ, דילנטין מה שמעניין כאן הוא שגם 10 שנים אחר כך הייתי חייב לקבל את זה בסירופ כי כל מינון מעבר למינון של ילדים גרם לי לעודף מהחומר בדם (שכמו שאתה יודע מאופיין בלראות צבעים, יציבות בעייתית וכו')

AKben

New member
תודה על הקישור

לך אגב יצא להתנסות עם למיקטל?

חייםלוי

Member
מנהל
לא לקחתי למיקטל. התרופות היחידות שאני לוקח כל

חיי הן פנוברביטל ופריזולין. את הערך על פנוטאין העליתי לפני כמה דקות לויקיפדיה. אני מקווה לסיים אותו היום ולהסיר את התבנית בעבודה.

AKben

New member
כל הכבוד על ההשקעה!

ובקשר לתרופות, יש אילושהן השפעות על היכולת חשיבה שלך?

חייםלוי

Member
מנהל
אין להן השפעה על היכולת הקוגניטיבית שלי

כשהתחלתי לקחת אותן הן היו מאוד מרדימות אבל זה עבר ומאז הן רק עוזרות לי בכך שאין לי התקפים.

doood1

New member
מצטערת שאני מחזירנ דיון מלפני כמה

ימים פשוט עכשיו קראתי. ואני חייבת לציין שאני מטופלת אצל בלאט והוא משיב לי למיילים ממש במהירות. מומלץ.

AKben

New member
אין מה להצטער

תודה על התגובה שלך! מה המייל שלו? תוכלי לשלוח לי במסר? פשוט אני לא רוצה שהוא יקבל ספאם

למעלה